Oostenrijk-België: voorspellingen en sportweddenschappen

Oostenrijk-België: Onze Duivels reizen aanstaande vrijdag af naar Oostenrijk voor de 6e EURO 2024-kwalificatiewedstrijd. Hier is een blik op de belangrijkste spelers in de aanloop naar deze cruciale EURO-wedstrijd.

Oostenrijk-België: Matz Sels neemt over als nummer 1

Sinds de afwezigheid van Thibaut Courtois door blessures, neemt Koen Casteels de rol van keeper op zich. Maar de doelman van Wolfsburg raakte geblesseerd op de training. Matz Sels zal meer dan waarschijnlijk starten tegen de Oostenrijkers. Het is een scenario dat doet denken aan de wedstrijd tegen Estland afgelopen juni. Toen de keeper Sels perfect inviel (0-3 winst).

Een ongewijzigde verdediging?

Domenico Tedesco lijkt zijn ’typische’ verdediging te hebben gevonden, met Theate op links, Andersen-duo Debast-Vertonghen in het midden en Timothy Castagne op rechts. Deze achterhoede zou vrijdag tegen Oostenrijk weer op zijn plaats moeten staan. Wout Faes heeft een paar keer in het centrum van de verdediging gestaan, maar hij heeft ons nooit echt kunnen overtuigen.

Tielemans opnieuw in de basis?

Youri Tielemans blijft een groot raadsel voor de nationale ploeg. De getalenteerde middenvelder, nu bij Aston Villa, heeft altijd op een goed niveau gepresteerd voor zijn club, maar heeft de meeste tijd teleurgesteld voor de nationale ploeg. Dat gezegd hebbende, speelt hij momenteel niet veel voor de Villans.

Tegen Azerbeidzjan vorige maand liet hij zich opnieuw slecht zien naast een geweldige Amadou Onana. Die laatste zal meer dan waarschijnlijk zijn plek op het middenveld behouden, gezien zijn groeiende belang voor de Rode Duivels.

Orel Mangala, die een blessure opliep tijdens de wedstrijd van Nottingham Forest tegen Crystal Palace, begint mogelijk niet aan de wedstrijd en zal daarom worden vervangen door Youri Tielemans. Als hij fit is, zal de voormalige speler van Stuttgart zonder twijfel starten. Dankzij zijn goede prestaties staat hij nu voor Tielemans in de hiërarchie op het middenveld.

Drukte voorin

Hier worden de dingen ingewikkeld. Domenico Tedesco heeft nog geen duidelijke aanvalslinie. Yannick Carrasco is vaak begonnen sinds de komst van de Duitse coach, centraal of op de vleugel. Soms wordt hij ondersteund door Dodi Lukebakio, maar de nieuwe speler van Al-Shabab FC heeft ook gespeeld met Doku en Bakayoko.

Tedesco zal Doku, Lukebakio of Bakayoko dus op de bank moeten laten. Alle drie de vleugelspelers zijn in goede vorm, wat de keuze des te moeilijker maakt. Wij denken echter dat de ervaring van Lukebakio en het tempo van Doku de starters zullen maken.

Voorin zal Romelu Lukaku zijn plaats innemen in een poging om zijn aantal doelpunten voor de nationale ploeg te verhogen naar 78 en meer als dat nodig is. De 30-jarige aanvaller is in vorm en scoorde dit seizoen al 7 keer in 7 wedstrijden voor AS Roma.

Waarschijnlijke opstelling: Sels, Theate, Debast, Vertonghen, Castagne, Onana, Mangala, Carrasco, Lukebakio, Doku, Lukaku.

Voorspelling en promotie

Een gelijkspel of een overwinning zou België een plaats op EURO 2024 garanderen. Maar na een teleurstellend 1-1 gelijkspel in het Koning Boudewijnstadion zijn de Rode Duivels op zoek naar een overwinning in Wenen. We verwachten dat België wint en dat beide teams scoren. Deze deal heeft de mooie notering van 4.90 bij Ladbrokes.be.

Voor deze wedstrijd op vrijdag de 13e biedt Ladbrokes NIEUWE SPELERS de kans om 13x hun inzet te winnen als België scoort. Profiteer ervan!