Jupiler Pro League: Uitslagen speeldag 11

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de resultaten van het weekend in de Jupiler Pro League. Union gaat nog een stapje verder, Gent, Antwerp en Brugge vallen, terwijl Standard Anderlecht omvergooit in een knotsgekke Clasico.

Jupiler Pro League: Union SG – Eupen: 4-1

Union Saint-Gilloise blijft klimmen aan de top van de Jupiler Pro League. USG versloeg vrijdagavond zonder al te veel problemen KAS Eupen met 4-1. Nilsson opende na 27 minuten de score na een goede servicebeurt van Lapoussin. Rasmussen verdubbelde enkele minuten later de voorsprong na een goede combinatie met Puertas.

In de tweede helft scoorde het talent Mohamed Amoura de derde voor Union. Palsson verkleinde de achterstand en Kabangu maakte er 4-1 van.

Kortrijk – Club Brugge: 1-0

KV Kortrijk boekte een verrassende zege in het Stade des Eperons d’Or door Club Brugge op het nippertje te verslaan. Isaak Davies scoorde in de 36ste minuut. Blauw-Zwart drong nog aan voor de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten.

RWDM – Westerlo: 1-1

Na een goede start van het kampioenschap maakt RWDM een iets moeilijkere periode door. Tegen Westerlo dacht de Brusselse ploeg weer te winnen na de openingstreffer in de 65ste minuut (Da Silva), maar Griffin Yow maakte in blessuretijd gelijk.

Charleroi – Antwerp: 3-2

Na een spannende, maar doelpuntloze eerste helft, kwam de wedstrijd pas echt op gang in de tweede periode. Stulic opende de score (50′), maar Ekkelenkamp antwoordde enkele minuten later (56′). Charleroi kreeg vervolgens een strafschop, die door Ilaimaharitra werd omgezet, maar opnieuw antwoordde Antwerp even later via Ilenkhena (2-2, 77′).

In de laatste minuten van de wedstrijd ging Mbenza op doel af, maar hij werd opgehouden door Balikwisha, waardoor de Zebra’s nog een strafschop kregen. Ilaimaharitra maakte het af en bezorgde de Carolo’s de overwinning (3-2). Charleroi stijgt naar de 9e plaats in de Jupiler Pro League.

Jupiler Pro League: Genk – Mechelen: 4-0

Racing Genk kwam van een achterstand om een moeizaam spelend Mechelen te verslaan. Bonsu Baah, Bryan Heynen, El Khannouss en Ait El Hadj waren de doelpuntenmakers en Genk won met 4-0.

Cercle Brugge – AA Gent: 2-0

Cercle Brugge blijft indruk maken aan het begin van het seizoen, ondanks een lichte vormdip. De ploeg van Kevin Denkey eiste in het weekend de scalp op van La Gantoise. Da Silva Lopes opende laat in de eerste helft de score.

In de tweede helft schoten de Buffalo’s zichzelf in de voet toen ze met 10 man kwamen te staan nadat Gandelman van het veld was gestuurd (76′). In de laatste minuten van de wedstrijd verdubbelde de onvermijdelijke Kevin Denkey de voorsprong, waardoor het 2-0 werd. Het was de 9e goal van de Togolese spits in de Jupiler Pro League.

Jupiler Pro League: Standard – Anderlecht 3-2

De Clasico maakte alle beloften waar. Vanaf het begin ging het spel van links naar rechts en de twee ploegen gingen nek aan nek. Djenepo kreeg een grote kans om de score te openen, maar zijn schot ging naast. Vanheusden miste een goede voorzet van Dreyer en Dolberg was er als de kippen bij om af te ronden. Na wat gekluts in het strafschopgebied zette Rits Dreyer in stelling, die de bal buiten bereik van Bodart schoof.

Anderlecht scoorde zelfs een derde doelpunt na een inworp van Standard, maar Leoni werd afgefloten voor een handsbal en het doelpunt werd geannuleerd door de VAR. Met een voorsprong van 2 doelpunten dacht Anderlecht zich te kunnen redden in de tweede helft, maar ze waren geen partij voor het leger van de Rouches.

Generaal Alzate luidde de opstand in vanaf de hervatting en Kawabe zorgde met een raket voor de gelijkmaker voor de mokerslag van Ngoy (3-2, 61′). Binnen 15 minuten had Standard de wedstrijd op zijn kop gezet. RSCA was volledig van de kaart en kwam nooit meer terug in de wedstrijd. De eindstand was 3-2.

OHL – STVV: 4-0

Om de 11de dag van de Pro League af te ronden, ging OHL aan de haal tegen Sint-Truiden. Nsingi opende de score in de 12e minuut, Schrijvers verdubbelde de voorsprong vanaf de strafschopstip (22′) en Mendyl scoorde twee keer in de tweede helft voor de 4-0.