Sportweddenschappen: Dag 12 van de JPL

Zoals we elke donderdag doen, zet Ladbrokes News de interessante sportweddenschappen voor speeldag 12 van de JPL op een rijtje. Na Antwerp, Union Saint-Gilloise, Genk, Club Brugge en KAA Gent in de Europese competitie te hebben gezien, zijn ze terug in de JPL. Hier zijn onze voorspellingen voor de wedstrijden van dit weekend in de Belgische competitie.

Standard-coach Carl Hoefkens na de overwinning tegen Anderlecht

Club Brugge – Antwerp, onze sportweddenschappen

Is Ronny Deila al in gevaar? Blauw-Zwart heeft geen enkele van zijn laatste 5 wedstrijden in de JPL gewonnen. Erger nog … Ze hebben nu met 1-0 verloren van Kortrijk. Kortrijk heeft de slechtste verdediging- en aanval in ons kampioenschap. Na deze nederlaag tegen de Kerels zal Brugge het goed moeten maken voor zijn fans.

Ze krijgen te maken met een Antwerp dat het niet veel beter doet. De mannen van Mark van Bommel zien er moe uit na de Champions League. Ze hebben slechts één overwinning in vijf Jupiler Pro League-wedstrijden. Hoewel ze een ijzersterke verdediging hadden met wereldtoppers Butez en Alderweireld, heeft Antwerp 7 doelpunten tegen gekregen in 2 competitiewedstrijden.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Club Brugge heeft geen enkele van zijn laatste 5 wedstrijden in de Jupiler Pro League gewonnen;
 • Brugge staat gemiddeld min. 1 doelpunt per wedstrijd toe;
 • Skov Olsen is Club Brugge’s topscorer met 7 doelpunten in de JPL;
 • Antwerp heeft slechts één van hun 5 JPL-wedstrijden gewonnen;
 • Vincent Janssen heeft dit seizoen 5 doelpunten gemaakt in België;
 • Laatste 5 ontmoetingen: 2W Club Brugge – 2 gelijke spelen – 1W Antwerp.

Voorspelling van de redactie voor Club Brugge – Antwerp: Onze redactie verwacht een ingewikkelde ontmoeting tussen beide ploegen. Op zoek naar defensieve stabiliteit, zouden we enkele doelpunten in de wedstrijd kunnen zien. De noteringen voor ‘meer dan 2,5 doelpunten in de wedstrijd’ zijn 1.65 bij Ladbrokes.

Daarnaast hebben we een speciale promotie voor nieuwe spelers bij Ladbrokes.be: win €50 als er 1 doelpunt wordt gescoord in de wedstrijd.

Sportweddenschappen: Westerlo – Union SG

Een gelijkmaker in blessuretijd zette alles weer op de rails voor Westerlo. Westerlo, de hekkensluiter van de JPL, heeft nu vier wedstrijden zonder nederlaag gespeeld. Maar moeten de fans daar tevreden mee zijn? Ingewikkeld…

Het klopt dat de Kampioenen tot 7 oktober 2023 moesten wachten om hun eerste 3 punten van het seizoen te verzamelen, wat synoniem staat voor een overwinning. De mannen van De Roeck zijn nu ongeslagen, maar hebben desondanks slechts 6 van de 12 mogelijke punten gepakt.

Geconfronteerd met een van de slechtste verdedigingen in het kampioenschap, zullen de Unionisten zich op hun wenken bedienen. Ze hebben namelijk de beste aanval in de JPL met 26 doelpunten in 11 wedstrijden. Bovendien heeft Union Saint-Gilloise het vertrouwen na zijn laatste vijf JPL-wedstrijden te winnen (15 op 15).

Mohamed Amoura zal de man zijn om in de gaten te houden in deze wedstrijd. Met 5 doelpunten in zijn laatste 5 JPL-wedstrijden is de Algerijn een van de revelaties van het begin van het seizoen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Westerlo is ongeslagen in 4 wedstrijden;
 • Westerlo heeft gescoord in zijn laatste 4 wedstrijden;
 • Union SG heeft 15 op 15 gehaald (5 wedstrijden – 5 overwinningen);
 • Mohamed Amoura heeft 5 doelpunten gemaakt in zijn laatste 5 JPL-wedstrijden;
 • Union SG pakte slechts één punt uit 6 tegen Westerlo.

De voorspelling van de redactie over deze wedstrijd Westerlo – Union SG: Onze redactie denkt dat Union Saint-Gilloise zijn 6e opeenvolgende overwinning een vervolg kan geven tegen een van de slechtste ploegen in de JPL. De notering voor Union SG bij Ladbrokes.be is 1.67.

Als je een fan bent van side bets, ziet de ‘Amoura scoort’-weddenschap er interessant uit.

Onze voorspellingen: KAA Gent – Standard

La Gantoise was lange tijd ongeslagen, maar leed afgelopen weekend tegen Cercle Brugge de eerste nederlaag van het seizoen. Het moet gezegd worden dat de mannen van Hein Vanhaezebrouck de laatste weken het momentum hebben verloren. Met slechts één overwinning in zijn laatste zes JPL-wedstrijden, speelt Gent zijn 21ste wedstrijd van het seizoen… lang leve de Conference League.

Standard Luik lijkt ondertussen onaantastbaar. Net toen het erop leek dat hun schema ingewikkeld zou worden, volgde Standard met nog een overwinning. Dit keer tegen Anderlecht (9 op 9). Het klopt dat de Rouches gewend zijn om goed te presteren tegen de grote ploegen. Alzate heeft er misschien iets mee te maken. Sinds zijn komst heeft Standard geen enkele keer verloren met hem in de basis. Naast deze aanwinst lijkt ook de Mercato aan de oevers van de Maas effect te hebben. Kanga, Vanheusden, Kawabe, Price, Djenepo en Sowah presteren allemaal goed.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • KAA Gent heeft al 4 wedstrijden niet gewonnen in de JPL;
 • Gent heeft niet verloren van Standard in zijn laatste 8 wedstrijden;
 • Standard heeft geen enkele van zijn laatste 7 wedstrijden verloren;
 • Standard heeft in 9 van zijn laatste 10 wedstrijden een doelpunt tegen gekregen;
 • Kanga en Kawabe zijn de topscorers van Standard met elk 3 doelpunten.

De voorspelling van de redactie voor La Gantoise vs Standard: Les Rouches hebben sinds 3 april 2019 niet meer gewonnen in Gent. Onze redactie ziet de trend niet keren maar verwacht een strakke wedstrijd. De weddenschap ‘beide teams scoren’ staat op 1.55 bij Ladbrokes.be.

Voor de gekken die denken dat Standard zijn momentum zal voortzetten en dat de Buffalo’s hun tong zullen uitsteken na hun Conference League-wedstrijd, is het gelijkspel op 4.30.

JPL-sportweddenschappen in bulk

 • RWDM of gelijkspel: 1.83;
 • KV Mechelen – Cercle Brugge: gelijkspel: 3.70;
 • KV Mechelen – Cercle Brugge: beide ploegen scoren:1.53;
 • Anderlecht wint met meer dan 1.5 doelpunten: 1.70;
 • Charleroi wint: 2.05;
 • Genk wint met 2 doelpunten of meer: 2.25.