Sportweddenschappen: Speeldag 13 van JPL

Donderdag betekent sportwedden! De redactie van Ladbrokes News bekijkt de wedstrijden op Matchday 13 van de JPL voor jouw plezier. Op het programma? Een clash tussen Union Saint-Gilloise en Club Brugge, en de reis van Genk naar Antwerpen. In een week die in het teken staat van de Belgische beker, wat zijn de voorspellingen van de redactie voor de Jupiler Pro League?

Coach van Charleroi, Felice Mazzu

Antwerp – KRC Genk, onze sportweddenschappen

Antwerp verkeert niet in de beste vorm. Afgelopen weekend leed Antwerp opnieuw een nederlaag in de Jupiler Pro League. Het moet gezegd worden dat, naast hun 0 uit 9 in de Champions League, de spelers van Mark Van Bommel nauwelijks winnen. Ze zijn de 11e slechtste ploeg in de JPL over de laatste 5 wedstrijden. Antwerp krijgt meer tegen dan vorig seizoen en moet het hebben van een Vincent Janssen die geen ideeën meer heeft. De topscorer van de ploeg heeft al 10 wedstrijden niet gescoord.

Bij Genk gaat alles goed. Limburg heeft niet meer verloren sinds 10 augustus 2023. Na hun 3-0 overwinning op Kortrijk zijn ze nu terug van een gezonde 0-4 zege bij Visé in de Belgische beker. Hoewel de mannen van Wouter Vrancken niet verliezen, hebben ze al zes wedstrijden gelijkgespeeld in de JPL – hun hoogste totaal na 12 speelrondes.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons

 • Antwerp is de 11e slechtste ploeg in JPL over de laatste 5 wedstrijden (1W – 2G – 2N);
 • Vincent Janssen heeft al 10 wedstrijden niet gescoord (TCC);
 • Antwerp heeft 7 van zijn laatste 10 wedstrijden verloren;
 • KRC Genk is ongeslagen sinds 10 augustus 2023 (TCC);
 • Genk is de enige ongeslagen uitploeg in de JPL (4W – 2G – 0N);
 • Antwerp heeft 3 van de laatste 5 ontmoetingen gewonnen.

Onze voorspelling voor Antwerpen-KRC Genk: In deze clash kunnen de experts in gelijkspelen – KRC Genk – opnieuw toeslaan. Het gelijkspel staat op 3.70 op Ladbrokes.be.

Onze redactie verwacht een open wedstrijd: ‘Beide teams scoren’ staat op 1.52. De odds ‘Antwerp of gelijkspel en beide teams scoren’ staan op 2.10.

JPL: Union Saint-Gilloise – Club Brugge

Kan USG zijn 18 uit 18 voortzetten? Union heeft nu 6 wedstrijden geen enkel punt verloren in de Jupiler Pro League. De Brusselse ploeg beweegt zich op de rand van het kampioenschap. Na hun 3-1 overwinning op Westerlo kon Alexander Blessin zijn ploeg laten rusten tegen RFC Meux.

Brugge van zijn kant hield eindelijk de nul in de Belgische beker tegen Berschoot (0-6). Sterker nog… Ze keerden terug naar de winst in de clash met Antwerp (2-1). Ondanks het grote aantal tegendoelpunten, blijven de mannen van Ronny Deila goed aanvallen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons

 • Union SG heeft zijn laatste 6 JPL-wedstrijden gewonnen;
 • Met 29 doelpunten heeft USG de beste aanval in het kampioenschap;
 • Cameron Puertas heeft al 7 assists gegeven;
 • Sinds hun terugkeer naar 1A heeft USG geen enkele wedstrijd tegen Club Brugge in de klassieke fase gewonnen;
 • Club Brugge is de 12e slechtste ploeg in de laatste 5 JPL-wedstrijden;
 • Simon Mignolet heeft dit seizoen al 13 doelpunten tegen gekregen (JPL).

Voorspelling van de redactie voor Union Saint-Gilloise tegen Club Brugge: Union Saint-Gilloise zou opnieuw moeten winnen in de JPL. De bête noire van Brussel kan echter voor een verrassing zorgen door punten te pakken in Dudenpark. Onze redactie ziet Club Brugge vandaag niet verliezen tegen een prijs van 1.62 op Ladbrokes.

Beide teams kunnen scoren in deze wedstrijd.!

Onze voorspellingen: Charleroi – KAA Gent

Sporting Charleroi is opnieuw onderuit gegaan in de Jupiler Pro League. De Carolo’s waren afgelopen weekend niet bij machte om KAS Eupen te verslaan. De mannen van Felice Mazzu gaven te veel toe en scoorden te weinig.

Ze staan tegenover één van de grote favorieten voor de titel: La Gantoise. De Buffalo’s, 3de in het kampioenschap, zetten een prima prestatie neer tegen Standard op wedstrijddag 12. Naast de terugkeer van Hugo Cuypers kan Vanhaezebrouck rekenen op de diensten van Tarik Tissoudali – Masterclass! De Marokkaanse spits, die lange tijd met een knieblessure kampte, is als een feniks uit de as herrezen!

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons

 • Met 19 tegendoelpunten heeft Charleroi de 5e slechtste verdediging in de JPL;
 • KAA Gent heeft al 4 wedstrijden niet gewonnen in de JPL;
 • Tarik Tissoudali is dit seizoen uit de as herrezen (8G – 4A);
 • Charleroi verloor slechts één van zijn laatste 5 wedstrijden tegen KAA Gent.

De voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd Charleroi – KAA Gent: Onze redactie ziet La Gantoise niet verliezen van de Carolos. De odds op La Gantoise zijn 2.05 bij Ladbrokes.

JPL-sportweddenschappen in bulk :

 • STVV wint – 1.67;
 • Koita doelpuntenmaker – 2.10;
 • STVV wint en meer dan 1.5 doelpunten – 1.92;
 • RWDM vs KV Kortrijk: Beide teams scoren – 1.50;
 • Cercle Brugge vs Anderlecht: Beide teams scoren – 1.55;
 • Dolberg doelpuntenmaker – 2.75;
 • Standaard overwinning – 1.78.

Wed op alle wedstrijden van de 13e dag van de Jupiler Pro League bij Ladbrokes.be.