Challenger Pro League: sportweddenschappen voor speeldag 11

We gaan het tweede deel in van het reguliere seizoen in de Challenger Pro League. Op speeldag 10 kwamen de bovenste- en onderste regionen van de ranglijst dichter bij elkaar. Lommel en Zulte-Waregem konden de impasse niet doorbreken. SL 16, de hekkensluiter van de ranglijst, boekte zijn tweede overwinning van het seizoen. Het verkleinde zo de achterstand op de degradatiezone. Met de Belgische Beker in de week voor veel Belgische D2-ploegen, is het niet onmogelijk dat er dit weekend enkele verrassingen zijn. Ladbrokes.be geeft je alle informatie die je nodig hebt om het meeste uit deze 11e speeldag te halen.

Challenger Pro League: Zulte Waregem – Oostende

Het is bijna een clash van uitersten, met de leiders als gastheer voor de op één na onderste ploeg in het klassement. Zulte-Waregem pakte een goed punt bij het op de tweede plaats staande Lommel. Zulte kan zich geen misstap veroorloven tegen een ploeg uit Oostende die ook een gelijkspel achter de rug heeft. Zij het een veel minder overtuigende tegen Patro Eisden.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Zino Gano is de topscorer van de competitie met acht doelpunten;
 • Zulte-Waregem is de beste aanvaller in de reeks (20 doelpunten gescoord);
 • Oostende heeft dit seizoen nog maar één keer gewonnen;
 • Oostende heeft twee wedstrijden op rij gelijkgespeeld.

Ondanks hun positie op de ranglijst hebben de Kustboys de 5e beste verdediging (11 doelpunten tegen), maar het probleem is dat ze de voorlaatste aanval in de reeks hebben (7 doelpunten).

Voorspelling van de redactie voor Zulte-Waregem – Oostende: We zien Essevee met een sterk verzet uit Oostende komen, met een doelsaldo van 3.85.

Jong Genk – RFC Luik

Twee ploegen op de weg terug. Jong Genk en RFC Liège verloren op de slotdag van de Challenger Pro League van respectievelijk Lierse en RSCA Futures. Het spectaculaire Limburgse team is altijd goed voor doelpunten, terwijl de vrijgevigheid van RFC Liège altijd goed voetbal oplevert. Een wedstrijd die leuk belooft te worden om te volgen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Jong Genk heeft de slechtste verdediging in de reeks (21 doelpunten);
 • Jong Genk heeft vier thuiswedstrijden op rij verloren;
 • Jong Genk heeft zijn laatste drie wedstrijden verloren;
 • JG heeft de 2e beste aanval (18 doelpunten);
 • RFC Liège heeft zijn laatste twee wedstrijden verloren;
 • Adriano Bertaccini heeft al drie wedstrijden niet gescoord.

De voorspelling van de redactie voor Jong Genk-RFC Luik: Beide teams scoren tegen 1.47.

RSCA Futures – Lommel

Het team van het moment is Anderlecht, met de man van het moment in de Challenger Pro League, Tristan Degreef. Met drie overwinningen op rij heeft geen enkel team het beter gedaan. Het is het perfecte moment om een van de zwaargewichten van de competitie te verwelkomen, Lommel, die niet meer zo dominant zijn als aan het begin van de competitie.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • RSCA Futures heeft drie wedstrijden op rij gewonnen;
 • De Mauves hebben in de laatste twee wedstrijden niet verloren;
 • Anderlecht heeft in elk van zijn laatste drie wedstrijden minstens twee doelpunten gemaakt;
 • Lommel heeft in elke wedstrijd gescoord;
 • Lommel heeft de beste verdediging samen met Beerschot en Beveren (9 doelpunten);
 • Lommel heeft zijn laatste drie uitwedstrijden verloren.

Onze voorspelling voor Seraing v Club Nxt: Lommel zou een einde moeten maken aan hun slechte uitrecord door minstens een punt te pakken bij Anderlecht. Dubbele kans voor Lommel aan 1.27.

Lierse – Beveren

Een wedstrijd tussen twee ploegen die een slechte start van het seizoen hebben gemaakt en nu midden in een ommekeer zitten. Deze week verloor Lierse van het efficiënte Antwerp (1-4). Beveren bevestigde zijn terugkeer naar vorm met een overwinning op Westerlo, de hekkensluiter van de Jupiler Pro League. Lierse brengt goede herinneringen terug voor de Waeslanders, die vorig seizoen alle vier de confrontaties wonnen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Lierse heeft de op één na slechtste verdediging in de hoogste klasse (18 doelpunten);
 • Lierse’s enige clean sheet van het seizoen kwam in zijn laatste thuiswedstrijd tegen Seraing;
 • Beveren heeft de beste verdediging in de competitie naast Lommel en Beerschot (9 doelpunten);
 • Beveren en Lierse hebben twee wedstrijden op rij gewonnen;
 • Beveren won zijn laatste twee wedstrijden met 3/0.

De voorspelling van de redactie voor Lierse-Beveren: Ook al is dit geen Antwerpse derby, er is altijd spanning tussen deze twee ploegen die praktisch buren zijn. De wedstrijd zou kunnen eindigen in een gelijkspel (3.70).

Francs Borains – SL 16

Een duel van underdogs in het Robert Urbain-stadion. Francs Borains blijft naar beneden glijden. De mannen van Arnaud Mercier kunnen moed putten uit hun nederlaag in de extra tijd in de Belgische beker tegen Sint-Truiden als ze het opnemen tegen het onderaan staande SL 16, dat vorige week hun tweede overwinning boekte tegen Deinze met Réginal Goreux nu op de Luikse bank.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Les Francs Borains hebben al 5 wedstrijden niet gescoord;
 • Ze hebben een record van 1/15;
 • SL 16 heeft de slechtste aanval in de reeks (5 doelpunten gescoord);
 • SL 16 heeft thuis geen enkel punt gepakt.

De voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd Francs Borains – SL 16: Het is tijd voor Francs Borains om uit zijn dip te komen met een overwinning (1.75). De onder 2,5 doelpunten is ook speelbaar tegen 2.10.

Deinze – Dender

Een ontmoeting tussen twee ploegen met hetzelfde aantal punten, maar in een andere gemoedstoestand. Deinze zal uit zijn op revanche na een schandalige nederlaag bij Challenger Pro League hekkensluiter SL 16, terwijl Dender verzinkt is na de overwinning tegen Beerschot.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Deinze heeft thuis een bijna perfect record: 13/15;
 • 9 verschillende scorers bij Deinze, waar het gevaar overal vandaan kan komen;
 • Dender scoorde in de eerste tien speelrondes;
 • Met 8 doelpunten in het laatste kwartier is Dender de ploeg met de meeste doelpunten aan het einde van de wedstrijd;
 • Dender heeft elke speeldag minstens één doelpunt tegen gekregen, met uitzondering van de openingswedstrijden tegen RFC Luik en Beerschot.

De voorspelling van de redactie voor Deinze tegen Dender: Dender is in staat om een punt te pakken op het thuisveld van de Tigers, maar zal tegendoelpunten incasseren. Een gelijkspel met doelpunten is onze voorspelling aan 4.6.

Patro Eisden – Seraing

Een korte trip voor Seraing naar Patro Eisden, dat laat werd verslagen door Gent in de Belgische beker. Patro Eisden was een beetje traag de afgelopen weken en zal hopen om terug te komen tegen Seraing, dat Club Nxt versloeg en op zoek zal zijn naar een tweede opeenvolgende overwinning dit seizoen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Patro Eisden heeft al drie wedstrijden niet gescoord;
 • Patro Eisden heeft twee wedstrijden 0/0 gespeeld;
 • Patro Eisden heeft slechts twee doelpunten gemaakt in de laatste vijf wedstrijden;
 • Seraing heeft 8 van de 10 keer verloren in 2023-2024;
 • Seraing heeft in elke wedstrijd een ander elftal opgesteld.

Voorspelling van de redactie voor Patro Eisden-Seraing: Patro, dat deze week uit vorm is en actief is in de beker, kan de prijs betalen tegen Seraing, dat er vorige week goed uitzag. Seraing kan winnen aan 4.4.

Club Nxt – Beerschot

Meer Brugge voor Beerschot. De Antwerpse ploeg werd met 0-6 vernederd door Club Brugge in de Belgische beker. Beerschot is uit op revanche als het op wedstrijddag 11 van de Challenger Pro League aantreedt tegen de Brugse jonkies. Club Nxt zou wel eens de prijs kunnen betalen, vooral omdat de U23’s nu twee wedstrijden op rij hebben verloren. Beerschot verloor ook zijn laatste thuiswedstrijd tegen Dender. Er wordt dus een reactie verwacht.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons:

 • Club Nxt blijft op een 0 uit 6 staan;
 • Club Nxt heeft slechts één keer gedeeld in tien wedstrijden;
 • Beerschot heeft alle drie de uitwedstrijden in 2023-2024 gewonnen;
 • Beide teams hebben gescoord elke keer dat Beerschot is afgereisd;
 • Beerschot heeft één doelpunt tegen gekregen in de laatste vijf wedstrijden.

De voorspelling van de redactie voor Club Nxt tegen Beerschot: Club Nxt zal het moeilijk krijgen tegen Beerschot, dat begint om 2.10.