JPL: Speeldag 13 resultaten

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de JPL-resultaten van het weekend. Antwerp is weer aan de winnende hand, Standard is met stomheid geslagen en Union Saint-Gilloise gaat (weer) een stapje verder.

STVV – Eupen: 1-1

Op wedstrijddag 13 reisden de Panda’s af naar Limburg. Na de uitschakeling in de Beker van België door Oostende, was KAS Eupen erop gebrand om te winnen bij de Kanaries.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel in de 20e minuut, toen Rune Paeshuyse de bal in zijn eigen doel deponeerde. STVV van Thorsten Fink domineerde het balbezit en dacht met de overwinning weg te komen. Maar Milos Pantovic maakte in de 94e minuut gelijk.

RWDM – KV Kortrijk: 1-1

Na een nederlaag in de blessuretijd tegen STVV stelde Molenbeek opnieuw teleur. Na een achterstand in de 16e minuut door een doelpunt van Ojo voor KVK Kortrijk, reageerde RWDM snel. De Brusselaars trokken de stand gelijk dankzij een eerste doelpunt van ex-Anderlecht-speler Ikay Camara.

OHL – Westerlo: 0-2

Eindelijk … Na 9 wedstrijden gewacht te hebben op hun eerste wedstrijd (tegen Kortrijk), pakte Westerlo opnieuw alle 3 de punten tegen OHL. Dankzij deze overwinning verlaten de Kampioenen de Kerels als rode lantaarns.

Oscar Garcia’s eerste start op de OHL bank was niet wat je zou verwachten. Na een uur spelen kreeg Hamza Mendyl een overtreding in het strafschopgebied, waardoor Nicolas Madsen vanaf de penaltystip zijn ploeg op voorsprong kon zetten. Vijf minuten later was het Sydorchuk die Westerlo op voorsprong zette.

Antwerp – KRC Genk: 3-2

KRC Genk had sinds augustus niet meer verloren in de Jupiler Pro League. Nu wel. De Limburgers verloren met 3-2 van een oplevende Antwerpse ploeg. Antwerp had 0 op 6 in de JPL.

Michel-Ange Balikwisha liet weer eens van zich horen met een brace. Binnen 42 minuten stonden de mannen van Mark Van Bommel met 3-0 voor tegen KRC Genk. Voetbal is echter een spectaculaire sport waarbij niets vanzelfsprekend is. Limburg antwoordde met doelpunten van Zequiri en Munoz. Maar dat was niet genoeg om een punt af te snoepen van de Bosuil … Toch had er misschien een penalty toegekend moeten worden …

Cercle Brugge – Anderlecht: 0-3

Hij is het altijd… Lange tijd bekritiseerd voor de manier waarop ze speelden, kon Anderlecht vertrouwen op hun sterke punten van het moment om de 3 punten te pakken tegen een directe concurrent. Na 37 minuten scoorde Kasper Dolberg zijn 8e doelpunt van het seizoen. De Deen is nu bezig aan een reeks van 6 opeenvolgende wedstrijden met een doelpunt; iets wat sinds Łukasz Teodorczyk niet meer is gebeurd.

Naast Dolberg kon Anderlecht rekenen op een topklasse van Anders Dreyer. Na zijn hattrick tegen OHL vorig weekend voegde de Deense spits twee regels toe aan zijn statistieken met een doelpunt en een assist.

Standard – KV Mechelen: 1-1

Balikwisha is een familiezaak. Net als zijn broer was William dit weekend beslissend. In tegenstelling tot Michelangelo was het niet voor zijn team. Terwijl Standard wist te scoren uit een vrije trap dankzij Kawabe, moesten Les Rouches genoegen nemen met een gelijkspel.

William Balikwisha maakte vlak na zijn invalbeurt een fout, waardoor Rob Schoofs gelijk kon maken. Na het verlies tegen La Gantoise afgelopen weekend heeft Standard moeite om weer 3 punten te pakken.

Union Saint-Gilloise – Club Brugge: 2-1

Zondag vond de ontluikende rivaliteit plaats. Union Saint-Gilloise was gastheer van Club Brugge en 90 minuten later boekten de Brusselaars hun 7e overwinning op rij in de Jupiler Pro League … Union Saint-Gilloise en Mohamed Amoura rollen over het kampioenschap heen!

Na een trage start nam Union de leiding door een prachtig doelpunt van hun sterspeler Mohamed Amoura. Ondanks een vastberaden Union-ploeg in de 2e helft, wist Maxim De Cuyper gelijk te maken voor Brugge. Met nog 20 minuten op de klok maakte Union er 2-1 van. Zo pakte Union de 3 punten.

Dankzij deze overwinning staat Union Saint-Gilloise 4 punten los van Anderlecht en staat het nu 21 op 21 in de Jupiler Pro League.

Charleroi – La Gantoise: 1-3

De dag werd afgesloten met Sporting Charleroi tegen La Gantoise. Na het verlies tegen de Panda’s waren de mannen van Felice Mazzu erop gebrand om punten te pakken en zo snel mogelijk weg te raken uit de degradatiezone. La Gantoise was van zijn kant vastbesloten om geen misstap te maken na de overwinning tegen Anderlecht.

17 minuten na de aftrap bevestigde Tarik Tissoudali zijn huidige goede vorm door de score te openen. In de 90e minuut was het gedaan. De Buffalo’s leidden met 3-0 dankzij een penalty van Julien De Sart en een doelpunt van Gift Orban. De Carolo’s wisten de achterstand echter te verkleinen dankzij een doelpunt van Marco Ilaimaharitra.