Sportweddenschappen: JPL-speeldag 14

Zoals elke donderdag kijkt de redactie van Ladbrokes News naar de nieuwe speeldag van de JPL. We geven je onze sportweddenschappen. Zal Standard voor een verrassing zorgen tegen Antwerp? Wie wint de Brugse derby? Zet Anderlecht een nieuwe stap richting de titel? Wij geven je onze weekendvoorspellingen.

JPL: Antwerp – Standard – onze sportweddenschappen

Antwerp blijft zijn graf graven in de Champions League. Naast het verlies van energie in de Europese competitie, kan Antwerp ook het vertrouwen verliezen. Ze hebben immers al 4 wedstrijden geen enkel punt behaald.

De mannen van Mark van Bommel zijn terug bij af in de JPL. Hoewel ze met 3-0 voorstonden tegen KRC Genk, lieten ze zichzelf schrikken door 2 late goals tegen te krijgen. De verdediging van Antwerp is de laatste weken een van de zwakke punten van de ploeg.

Standard was van zijn kant Standard. Dit is een ploeg die het kan opnemen tegen de groten van het kampioenschap, maar ook kan verliezen van de kleintjes. Na punten gepakt te hebben tegen Club Brugge en Anderlecht, lieten de Rouches dom genoeg de drie punten in blessuretijd liggen tegen Mechelen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons

 • Antwerp heeft een doelpunt geslikt in zijn laatste 8 wedstrijden;
 • Antwerp heeft sinds 19 maart 2023 niet meer verloren in de JPL;
 • Vincent Janssen is Antwerps topscorer in de JPL (6 doelpunten);
 • Beide ploegen hebben gescoord in de laatste 5 JPL-wedstrijden van Standard;
 • Standard heeft slechts één van zijn laatste 5 uitwedstrijden verloren (vs La Gantoise).

Onze voorspelling voor Antwerp – Standard: Hoewel Jean Butez zijn plaats in het Antwerpse doel zou moeten heroveren, blijft de startplaats van Toby Alderweireld onzeker. Met zijn twee grote afwezigen en de huidige zwakte van Antwerp in de verdediging, zien we beide teams scoren.

Standard overstijgt zichzelf graag in dit soort wedstrijden. Voor de gekken: ‘Standard of gelijkspel’ staat op 2.25 bij Ladbrokes.be.

JPL: De Brugse Derby

Een derby wordt niet gespeeld, maar gewonnen. Dat is de mentaliteit die beide ploegen moeten aannemen in deze Brugse clash. Niet iedereen is overtuigd van het Club Brugge van Ronny Deila. Velen hebben het over de opvallende defensieve problemen in hun nederlaag tegen Union Saint-Gilloise afgelopen weekend.

Cercle Brugge kwam misschien nooit op het veld tegen Anderlecht en verloor met 0-3. Afgezien van die wedstrijd behoren ze tot de favorieten voor de TOP 6. Het jonge team van Brugge heeft één groot voordeel voor deze derby: pressing.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons

 • Club Brugge heeft in zijn laatste 10 JPL wedstrijden een goal geslikt;
 • Brugge heeft nog geen thuiswedstrijd verloren in de JPL (3W – 3G);
 • Cercle Brugge heeft 6 doelpunten tegengekregen in zijn laatste 2 wedstrijden;
 • Cercle Brugge moet nog gelijkspelen in de JPL;
 • Kevin Denkey (Cercle Brugge) is topscorer van de JPL (10 doelpunten);
 • Laatste 5 derby’s: 2W Club Brugge – 2G – 1W Cercle Brugge.

Onze voorspelling voor deze derby: Het niveau tussen de twee teams is nog nooit zo dicht bij elkaar geweest in een derby. Onze redactie ziet een gelijkspel in de wedstrijd tegen 4.00. Dit zou het eerste gelijkspel van Cercle Brugge zijn in de JPL.

Er wordt verwacht dat beide teams zullen scoren in de wedstrijd. Als je van doelpunten houdt, kun je het beste vertrouwen op Kevin Denkey, de man van het moment bij Cercle Brugge.

JPL: KAA Gent vs Anderlecht

Wat als deze wedstrijd een finale voor zijn tijd was? Nu Union nog steeds sterk presteert, geloven sommigen dat La Gantoise en Anderlecht dit seizoen favoriet zijn voor de titel.

De Buffalo’s hebben een grote stabiliteit laten zien. Hein Vanhaezebrouck zit al enkele seizoenen op de bank. Ondanks een aantal defensieve vertrekken deze zomer, zijn ze erin geslaagd om het duo van Hugo Cuypers en Gift Orban te behouden. Sterker nog … Tarik Tissoudali is nieuw leven ingeblazen sinds zijn terugkeer van blessureleed.

De Mercato bij Anderlecht heeft geen introductie nodig. De nieuwe aanwinsten hebben zich beter dan ooit aangepast. Terwijl Thorgan Hazard schittert in het spel, maakt Kasper Dolberg de doelpunten. Zelfs voormalige spelers doen mee… Mario Stroeykens en Anders Dreyer zijn onherkenbaar – positief, natuurlijk. Brian Riemer lijkt het perfecte recept te hebben gevonden om te winnen en nog eens te winnen.

Enkele interessante cijfers voor de gokkers onder ons

 • La Gantoise heeft thuis niet meer verloren sinds 23 april 2023;
 • Anderlecht heeft slechts één van zijn laatste 10 wedstrijden verloren;
 • Met 26 doelpunten hebben de Mauves de 2e beste aanval;
 • Kasper Dolberg is in vorm en scoorde in zijn laatste 6 wedstrijden;
 • Anderlecht heeft geen enkele van zijn laatste 10 wedstrijden tegen KAA Gent gewonnen.

Onze voorspelling voor AA Gent vs Anderlecht: In deze clash zien we beide teams scoren. Beide clubs zijn aanvallend sterk, maar hebben de neiging om af en toe een doelpunt tegen te krijgen. Maar we gaan geen winnaar kiezen.

Als je van mannen in vorm houdt, houd dan de noteringen op spitsen Kasper Dolberg, Andres Dreyer en Tarik Tissoudali in de gaten.

Andere JPL-sportweddenschappen:

 • Westerlo vs STVV: beide teams scoren – 1.63;
 • Koita scoort (STVV) – 2.75;
 • Eupen vs RWDM: beide teams scoren – 1.52;
 • KV Mechelen of gelijkspel en minder dan 4,5 goals – 1.65;
 • Genk wint met 2 of meer goals – 1.92;
 • Union SG en meer dan 1,5 goals – 1.55;
 • Amoura scoort (USG) – 1.80;
 • Ayensa scoort (USG) – 1.72.

Ontdek al deze weddenschappen bij Ladbrokes.be!