Uitslagen van dag 1 van de Women’s Champions League

Deze week werd de Champions League voor vrouwen hervat met een vraag op de lippen van alle toeschouwers. Zal het beste team van 2023, Barcelona, in staat zijn om net als OL de beker dit jaar thuis te houden? Onze redactie bekijkt de resultaten van deze week.

Groep A: Wint Barça de Women’s Champions League?

Vijf maanden na het winnen van de Women’s Champions League keerde FC Barcelona terug naar Catalonië. Net als vorig seizoen trapten de Blaugrana de competitie af in hun thuisstadion tegen Benfica. Het was een wedstrijd die goede herinneringen opriep. Ze hadden met 9-0 gewonnen.

Ze misten geen slag op de openingsdag. De favorieten van het toernooi lieten de Europese elite zien dat ze weer een kracht zijn om rekening mee te houden. Jonatan Giraldez’ ploeg won met 5-0 dankzij dubbele treffers van hun laatste twee winnaars van de Gouden Bal: Alexia Putellas en Aitana Bonmati. De Nigeriaanse spits Asisat Oshoala was ook van de partij met een prachtig doelpunt.

Frankfurt reisde af naar Rosengard in Zweden. De Duitsers domineerden de wedstrijd met 23 tegen 5 schoten. De ploeggenoten van Nicole Anyomi moesten echter genoegen nemen met een nipte overwinning. Frankfurt ging naar huis met de 3 punten, 1-2, dankzij doelpunten van Tanja Pawollek en Barbara Dunst.

Women’s Champions League Groep B: Lyon duidelijk favoriet

Wendie Renard en Olympique Lyonnais hebben dinsdag de start van hun nieuwe Europese campagne niet gemist. De aanvoerster van Les Bleues vierde haar 17e optreden in de Women’s Champions League met een recordbrekende 9-0 overwinning. Zoals de score doet vermoeden, was de wedstrijd een eenzijdige aangelegenheid, met OL de overweldigende favorieten in hun groep.

Hier is de lange lijst van scorers in deze wedstrijd tegen Slavia Praag: Dabritz (3′) – van de Donnk (14′) – Gilles (17′, 80′) – Le Sommer (21′) – Diani (24′, 45′) – Hegerberg (60′) – Majri (62′).

Eerder op de avond reisde Brann af naar St. Polten. De Noren kwamen met meer intentie, maar moesten tot de 57e minuut wachten op het doelpunt van Rachel Engesvik om de leiding te nemen. Ondanks een doelpunt van Maria Mikolajova won Brann met 1-2 dankzij de treffer van Natasha Anasi in de 79e minuut.

Groep C: De groep des doods voor Bayern, PSG, Ajax en AS Roma?

In de poule des doods opende Bayern de score tegen AS Roma. De Bayerners namen al vroeg een voorsprong dankzij een doelpunt van Damnjanovic. Vlak voor rust zorgde Linari met een eigen doelpunt voor de voorsprong. De Italianen wisten de wedstrijd echter te keren dankzij Viens en Giugliano, en keerden met een punt terug naar Italië.

Ajax Amsterdam ontving Paris Saint-Germain. Uitgeschakeld in de kwartfinales tegen hekkensluiter Wolfsburg, waren de Parijzenaars vastbesloten om het dit seizoen beter te doen. Maar 45 minuten later… stonden de Fransen 2-0 achter tegen Oranje.

Groep D: Paris FC in voor een verrassing?

Paris FC was het verrassingspakket van de Champions League voor vrouwen. Na het uitschakelen van Arsenal en hekkensluiter Wolfsburg werd verwacht dat de Françaises op speeldag 1 zouden winnen. Helaas verloren ze met een frustrerende 1-2. De magie van de kwalificatie werkte woensdagavond niet tegen Hacken.

De grote wedstrijd van de dag tussen Real Madrid en Chelsea maakte de eerste dag compleet. Met de Clasico nog maar een paar dagen voor de boeg kende Madrid een vliegende start dankzij de vrouw van de grote wedstrijden: Olga Carmona. Een paar minuten voor rust scoorde Charles om de stand gelijk te trekken. In de 74e minuut, toen Sam Kerr, de 2e beste speler ter wereld, Chelsea op voorsprong zette, dacht iedereen dat de score daar zou blijven. Maar Olga Carmona zette even later een penalty om.

De twee grote ploegen in de groep speelden dus gelijk en Hacken zijn de verrassende leiders van Groep D.