9 Lotto Super League-speelsters bij de Red Flames

Dinsdag onthulde bondscoach Ives Serneels de lijst met 23 geselecteerde speelsters voor de Nations League. Onze Red Flames nemen het in de groepsfase van de Nations League op tegen Schotland (1 december) en Nederland (5 december). Van de 23 spelers op de lijst zijn er 9 spelers uit de Lotto Super League.

39% van de spelers komt uit de Lotto Super League

Wie zei dat onze Lotto Super League niet goed genoeg was? In de lijst die dinsdag werd onthuld, komen 9 van de 23 spelers uit onze nationale competitie. Met 3 speelsters is Anderlecht de best vertegenwoordigde Belgische club. Naast Laura Deloose en Sarah Wijnants trok Anderlecht deze zomer de ervaren Tine De Caigny aan.

OHL zal het moeten stellen zonder verdedigster en aanvoerster Sari Kees en Marie Detruyer. Hoewel de laatste aan het wennen is bij de Red Flames, heeft ze een opmerkelijke start van het seizoen gemaakt met 6 doelpunten in de Lotto Super League. Ze stond ook op de shortlist voor de titel ‘Speelster van de Maand september’.

Bovendien werd de jonge Standard-speelster Welma Fon opnieuw geselecteerd door Ives Serneels.

Hier is de lijst met speelsters uit de Lotto Super League:

  • Laura Deloose (Anderlecht);
  • Isabelle Iliano (Club YLA);
  • Sari Kees (OHL);
  • Jody Vangheluwe (Club YLA);
  • Marie Detruyer (OHL);
  • Tine De Caigny (Anderlecht);
  • Welma Fon (Standard);
  • Shari Van Belle (Genk);
  • Sarah Wijnants (Anderlecht).

De grote afwezigen op de lijst

In vergelijking met de vorige selectie ontbreken alleen Constance Brackmann van Standard en Laura De Neve van Anderlecht.

De aanvoerster van Anderlecht, een onbetwiste uitblinker bij de Red Flames, raakte geblesseerd tijdens het vorige trainingskamp. Laura De Neve liep na 30 minuten tegen Engeland een gescheurde rechterknie op. De Belgische moest geopereerd worden en mist de komende 2 wedstrijden.

Wat Constance Brackmann betreft, is het zeker een keuze van de coach. De veelzijdige speelster van Standard heeft geen last van blessures en stond op de laatste speeldag tegen Woluwe nog in de basis.

Davinia Vanmechelen, een speelster van Club YLA, is er opnieuw niet bij voor de Red Flames. Ondanks 9 doelpunten in de Super League lijkt de aanvaller geen deel meer uit te maken van de plannen van de bondscoach.