Uitslagen van wedstrijddag 2 van de Women’s Champions League

De tweede speeldag in de Women’s Champions League zit erop! Wij bespreken alvast de verschillende wedstrijden per groep.

Groep A: Barça gaat er helemaal voor in de Women’s Champions League!

Wie kan FC Barcelona ervan weerhouden de WCL te winnen? Na een zeer succesvolle start van de competitie hebben de Blaugrana opnieuw hun geloofwaardigheid bevestigd. De ploeg van Jonathan Giraldez heeft aan het begin van de competitie 6 uit 6 behaald. Het begon echter niet zo goed. Barcelona ging de rust in met een 1-0 achterstand tegen Frankfurt.

De Europese kampioenen begonnen de tweede helft echter met een compleet andere mentaliteit. Een paar minuten later maakte Salma Paralluelo gelijk en scoorde nog twee keer. Toen de stoomwals eenmaal was begonnen, was er geen houden meer aan. Mariona Caldentey scoorde het 100e doelpunt van haar carrière en zette Barça weer op voorsprong.

Benfica was erop gebrand om de zware 5-0 nederlaag tegen Barcelona goed te maken. De Portugese ploeg heeft dit jaar een historisch doel: de eerste Portugese club worden die zich plaatst voor de kwartfinales. Tegen Rosengard hielp Kika Nazareth haar ploeg met de nipte overwinning (1-0).

Groep B: 6 op 6 voor OL in de Women’s Champions League

Olympique Lyonnais staat meer dan ooit in de achteruitkijkspiegel van Barcelona. De Franse vrouwen zijn geen onbekenden in deze competitie. OL heeft de LDC al 8 keer gewonnen. Nadat ze Tsjechië hadden gedomineerd (9-0), volgden ze met een 6 uit 6 overwinning op St. Polten (2-0). Ondanks de overwinning verdient het optreden van de Duitse keepster Carina Schlüter een speciale vermelding. Ze maakte woensdagavond maar liefst 10 reddingen.

Van hun kant laten de Noorse club OL niet glippen. Brann blijft in punten gelijk met de Franse ploeg en staat op 13 december tegenover Olympique Lyonnais. De Noren waren effectief voor het doel van Slavia Praag. Met slechts 3 schoten op doel hielden ze de 3 punten thuis dankzij het doelpunt van Larissa Crummer, het enige doelpunt van de wedstrijd.

Groep C: 0 punten voor PSG

In Groep C gingen de Parijzenaars opnieuw onderuit. De Fransen werden op wedstrijddag 1 verslagen door Ajax en pakten geen punten tegen Bayern. Het ontbrak PSG 90 minuten aan ideeën. Dat gold niet voor de Bayerns, die snel terugkwamen in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Magdalena Eriksson in de 21ste minuut.

In de andere wedstrijd slaagde Ajax er niet in om 6 opt 6 te halen. Het verloor met 3-0 van AS Roma. De Italiaanse ploeg ging goed van start en nam in het eerste kwartier een 2-0 voorsprong. Valentina Giacinti profiteerde daarvan door twee keer te scoren. Giugliano maakte er in de 47ste minuut 3-0 van.

Groep D: Sam Kerr op het dak van Europa

In de wedstrijd tussen Chelsea en Paris FC herinnerde de Australische Samantha Keer iedereen eraan waarom ze op het podium van de Gouden Bal eindigde. Bij 1-1 in de rust stonden de twee ploegen na 45 minuten rug aan rug. Maar Sam Kerr was in topvorm. Met doelpunten in de 30e, 48e en 55e minuut scoorde de Chelsea-speelster haar eerste hattrick van het seizoen in de WCL. De Londenaren versloegen de Parijzenaars met 4-1 en veroverden de 2e plaats in de groep.

Het Zweedse team van Hacken klaarde de klus met een 2-1 overwinning tegen Real Madrid. Ze hebben de best mogelijke start van hun Europese campagne met een 6 op 6 in een zware groep. Lukt het Madrid om door de groepsfase te komen ondanks hun slechte start?

De 16 teams ontmoeten elkaar weer op 13 en 14 december voor speeldag 3 van de Women’s Champions League.