Speeldag 15: Resultaten uit de JPL

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News jou de resultaten uit de JPL van het weekend. Standard won tegen Genk, La Gantoise hield stand tegen Union en Anderlecht won de Brusselse derby tegen RWDM.

JPL: STVV – Antwerp 1-1

Na een gelijkopgaande start opende Jarne Steunckens de score met een mooi schot vanaf de rand van het strafschopgebied. In de tweede helft drukte Antwerp door en maakte uiteindelijk gelijk via Chidera Ejuke. De score bleef 1-1.

Cercle – Eupen 2-0

Cercle blijft indruk maken in het JPL-seizoen 2023-2024. De Brugse ploeg domineerde de wedstrijd tegen de Panda’s grotendeels (32 schoten), maar vond het net maar traag. Pas aan het begin van de tweede helft opende Alan Minda de score. Na enkele schrikmomenten verdubbelde Cercle de voorsprong in de blessuretijd dankzij Olaigbe: 2-0.

Charleroi – Westerlo 3-2

Na drie nederlagen op rij moest Charleroi terugslaan tegen Westerlo. Maar na 23 minuten opende Madsen de score voor de Kampinois (0-1). Pas in de 59ste minuut reageerden de Zebra’s. Heymans incasseerde de bal in het strafschopgebied en maakte gelijk met een voorzet.

Westerlo kwam nog een keer dichtbij toen Matsuo over kopte, maar Koffi redde knap. Daarna verrichtte Dabbagh een knappe redding in het strafschopgebied om Charleroi op voorsprong te zetten. Westerlo maakte laat gelijk. Maar de Carolo’s pakten enkele minuten later de overwinning dankzij Sylla: 3-2. Charleroi geeft zichzelf wat ademruimte.

Standard – Genk 1-0

In een witheet Sclessin dat de 125ste verjaardag van de club vierde, ontving Standard Racing Genk op speeldag 15 van de JPL. Zeqiri verkilde het stadion door de score te openen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Price kwam dichtbij de score voor Les Rouches met een krachtige kopbal, maar een Genkse verdediger haalde van zijn lijn.

In de tweede helft volleyde Kawabe nog een voorzet van een levendige Canak binnen en zorgde zo voor 1-0. Genk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Standard hield stand en sleepte zo nog een Pro League-grootheid in de wacht, nadat het eerder dit seizoen Brugge en Anderlecht had verslagen.

La Gantoise – Union Saint-Gilloise 1-1

De Buffalo’s gingen goed van start en domineerden de eerste helft. De periode eindigde met een doelpunt nadat Machida een overtreding kreeg in het strafschopgebied. Julien De Sart maakte de 1-0.

Na de pauze kwam Union terug in de wedstrijd en Puertas luidde de opstand in door met een mooi schot gelijk te maken. Net als Gent in de eerste helft domineerde Union de tweede helft, maar het lukte niet om het 2e doelpunt te scoren. 1-1 eindstand.

OHL – FC Brugge 0-1

Club Brugge stottert dit seizoen in het voetbal met een verrassende 7e plaats in de Pro League. Tegen OHL stelden Blauw en Zwart zich een beetje gerust door met 0-1 te winnen dankzij een mooie treffer van Jutgla op het einde van de eerste helft.

RSC Anderlecht – RWDM 2-1

Terwijl Standard zijn 125ste verjaardag vierde, vierde Anderlecht de 20ste verjaardag van de Mauves Army, hun grootste supportersgroep. Tifo en vuurwerk in de voorwedstrijd, Anderlecht moest het opnemen tegen hun Brusselse buren, RWDM.

Maar in een derby is alles mogelijk. Dat bewees Xavier Mercier toen de 34-jarige Franse middenvelder een mooie tegenaanval langs Schmeichel schoot om de score te openen (0-1). De ‘aanval versus verdediging’-oefening begon. Les Mauves drukten naar voren, maar Defourny was niet te stoppen op zijn lijn. Eerst sloeg hij een inworp van Leoni af, daarna twee pogingen van Vazquez.

In de tweede helft begon RSCA de kluts kwijt te raken en slaagde er niet in door de Molenbeekse muur heen te dringen. Anderlecht had een penalty nodig om terug in de wedstrijd te komen. Dreyer maakte er 1-1 van. Op het einde van de wedstrijd speelde Vertonghen als vleugelspeler en gaf een prachtige voorzet voor het doel. Vazquez kopte raak: 2-1. Een overwinning voor Les Mauves, die in het JPL-klassement 4 punten los staan van Union en 3 punten los van Gent.

Kortrijk – Mechelen 0-3

Twee clubs met een totaal gebrek aan vertrouwen. De bezoekers wonnen het duel dankzij doelpunten van Bassette (6e), Rob Schoofs (16e) en Mrabti (79e). Met 18 punten is Mechelen weg van de rode zone, terwijl Kortrijk nog steeds onderaan staat in de Pro League.