Wedden op wintersporten bij Ladbrokes

Wist je dat er ook een hoop fun en geld valt te verdienen met wintersporten? Met wintersporten bedoelen we: die verzameling sportdisciplines die voornamelijk worden beoefend op sneeuw of ijs. De meeste zijn variaties van schaatsen, skiën en sleeën. Traditioneel werden wintersporten beoefend in koude gebieden tijdens de winter. Tegenwoordig maakt kunstmatig ijs het mogelijk om wintersporten op een breder scala aan locaties en gedurende langere periodes te beoefenen. Ook de mogelijkheden om op wintersporten te wedden breiden steeds verder uit. Laten we eens kijken naar de algemene regels voor enkele van de meest populaire wintersporten.

Alpineskiën: het bedwingen van sneeuwhellingen

Alpineskiën bestaat sinds het einde van de 19e eeuw. De sport omvat deelnemers die op vaste-hielski’s aan indrukwekkende snelheden over de  sneeuw bedekte hellingen glijden. Ontstaan in de de Alpen, is de sport nu uitgegroeid tot een internationale sensatie; daarom is het ook opgenomen bij tal van bookmakers, waaronder natuurlijk ook Ladbrokes. Gokkers wedden meestal op de eerste finishers en op wedstrijdtijden. Andere populaire weddenschapsmarkten voor alpineskiën zijn onder meer Head-to-Heads, Finish in Top 3 en Antepost/Outright-winnaar.

Wintersporten: Langlaufen: cardio in de sneeuw

Sinds 1977 aanwezig op de Olympische Spelen, verzamelt langlaufen, ook bekend als XC, jaarlijks meer dan 41.000 atleten aan de startlijnen. Deelnemers bewegen zich voort door voorwaarts te glijden of door te duwen op skistokken. Gokkers kunnen wedden op Head-to-Heads, Finish in Top 3, winstmarges, antepost/outright winnaar en meer markten. Je kan ook gokken op freestyle, klassieke of estafettewedstrijden.

Biathlon: mix van skiën en schieten

Ben je een fan van skiën en geweerschieten? Dan is biathlonwedden jouw ultieme keuze. Deze sport biedt gokkers het beste van twee werelden, met extreem hoge winstkansen bovendien. Daarenboven zijn de weddenschapsopties voor biathlons zeer gevarieerd, waaronder de standaard head-to-head, heat winnaar en toernooiwinnaar. En dit seizoen, met het verbod op fluoride, kan het nog spannender worden.

Schansspringen: imposante sprongen

Bij het schansspringen springen deelnemers een zo lang mogelijke afstand nadat ze van een speciaal ontworpen schans op hun ski’s zijn afgedaald. De iconische wintersport maakte voor het eerst deel uit van de Olympische Spelen in 1924. De wedstrijd begint met 2 rondes met 50 atleten. Slechts 30 daarvan halen de finaleronde. De winnaar wordt bepaald op basis van welke individuele atleet de hoogste totaalscore behaalde in de laatste 2 rondes. Zoals altijd vind je bij Ladbrokes uitstekende noteringen om te wedden op deze mooie, spectaculaire sport. 

Slalom: het perfecte bochtenparcours

Slalom is nauw verwant aan alpineskiën en wordt op dezelfde manier beoefend, behalve dat atleten hier een bochtig parcours moeten volgen. De weddenschapsmarkten voor slalom zijn misschien wel de meest lonende en adrenaline-opwekkende evenementen vanwege het spel van snelheid, sterke bochten, tempo en grootse techniek. De sport maakt niet alleen deel uit van de Olympische Winterspelen, maar valt ook onder de jaarlijkse FIS Alpine World Ski Championships.

Ontdek de spanning van wintersporten-weddenschappen bij Ladbrokes

Met de groeiende populariteit aan wintersporten hebben de meeste bookmakers deze sporten omarmd. Bij Ladbrokes ontdek je een opmerkelijk breed scala aan weddenschapsmogelijkheden voor wintersporten. Of het nu gaat om alpineskiën, langlaufen, biathlon, schansspringen of slalom, Ladbrokes biedt royale weddenschapsmarkten met aantrekkelijke kansen voor elke sport.

Wintersporten brengen niet alleen betoverende actie en adembenemende momenten, maar bieden ook een overvloed aan mogelijkheden voor weddenschappen. Met verschillende sporten en diverse weddenschapsmarkten is het seizoen van de sneeuw een tijd vol opwinding en winstgevende kansen. Bij Ladbrokes kun je deze spanning en het winstpotentieel zelf ervaren door in te zetten op je favoriete wintersporten.