Finale van de Grand National du Draf deze zondag

Aanstaande zondag vindt een van de eerste grote Turf-highlights van de winter plaats. Dit op het Parijse asfalt. Maak je klaar voor de finale van de Grand National du Draf. Die zal de winnaar van de 15 etappes door Frankrijk kronen. Na het missen van de etappe Rouen-Mauquenchy zal de gele trui, Gaspar d’Angis (10), in de startopstelling staan met maar één doel: deze finale winnen.

Een spannende finale van de Grand National du Draf

Ook al is de tegenstand op papier redelijk gelijk aan die van de vorige etappes, sommige kanshebbers zullen deze finale in de lift zitten. Ze zullen deze met veel meer ambitie dan voorheen benaderen. Er zullen 13 deelnemers zijn op de Grande Piste in Parijs-Vincennes, met kwaliteitspaarden in beide startniveaus. Het zal geen gemakkelijke taak worden voor de leider van de ‘GNT’ die Horace du Goutier (9) zal moeten vrezen. Die zou hem kunnen beletten om op de hoogste trede van het podium te klimmen.

Wedden op Inexess Blue

Jag de Bellouet, die de bekende jas van de kampioen zal dragen, is de logische favoriet voor de finale. Dit gezien zijn recente prestaties op het parcours. Het hengstveulen van Laurent-Claude Abrivard was snel van de start en reed eerste klas. Het volgde de grote It’s Dollarmacker de hele weg en haalde hem veel gemakkelijker in dan de tussenruimte aan de finish zou doen vermoeden.

Alexandre Abrivard had geen gebrek aan woorden na het succes van zijn ruiter. Want hij zei meteen dat dit het beste paard was dat hij ooit had gereden. Deze woorden spreken boekdelen over het talent van deze zoon van Vittel de Brévol. Gezien het feit dat zijn partner is geassocieerd met talrijke racekampioenen. Deze klassieker gaat van start met een voorsprong van 25 meter op de andere favorieten, wat hem genoeg mogelijkheden geeft om zondag te zegevieren.

Emeraude de Bais begint aan de Grand National du Draf in de lift

Na verschillende reizen naar de provincies om deel te nemen aan de Trophée Vert en twee reizen naar de Côte d’Azur, heeft de kampioene van Benjamin Goetz zojuist bewezen dat ze niets van haar kunnen heeft verloren. Sterker nog, de amazone die naam heeft gemaakt op het hoogste niveau heeft zojuist Gaspar de Brion, die twee Groepsoverwinningen achter de rug had, in stijl verslagen. Na een gebrekkige start van haar maiden-race, leken haar kansen op de overwinning bijna kansloos. Maar de negenjarige merrie toonde haar klasse en bewees dat ook zij er zal zijn voor de grote wintersteekspelen. Ze is klaar voor haar eerste doel van de winter op zondag.

Wedden op een geruststellende Haufor Goeland

Christian Bigeon is een vaste waarde op de wintermeeting die graag succes boekt in deze tijd van het jaar. Hij presenteert een van zijn kwaliteitspaarden, Goeland d’Haufor (8). Na Oracle Tile al verslagen te hebben op de Grande Piste, komt dit paard met legitieme claims naar de finale. Hoewel hij in de loop van het jaar een beetje teleurstelde, toonde deze zevenjarige ruin onlangs zijn potentieel op het klassieke parcours met een briljante tweede plaats achter He and Me. Deze recente prestatie heeft hem goed gedaan en hem optimaal voorbereid op zijn eerste doel.

Gaspar d’Angis mikt op een geel podium in Parijs

Gaspar d’Angis, die dit jaar door heel Frankrijk heeft gereisd, wil zondag zijn uitstekende vorm bevestigen en de titel pakken. Zijn trainer, die meer geïnteresseerd lijkt te zijn in het winnen van de finale dan in het dragen van de gele trui in Parijs, is erg geruststellend over de vorm van zijn renner. Hij heeft ervoor gekozen om de voorlaatste etappe over te slaan om zijn paard op te frissen na een geweldige prestatie in Nantes. Daar werd hij nipt verslagen door de uitstekende Idéal du Pommeau. Hij zal 25 meter terug moeten geven aan een paard als Inexess Bleu, wat niet gemakkelijk lijkt. Maar gezien zijn talent en vorm gedurende de hele competitie zal niets hem ervan weerhouden om nog een keer alles te geven.

De partners om de juiste combinatie te vormen in deze Turf-race

Een finale die veel opener zou kunnen zijn dan verwacht met paarden die deze meeting in meer gevorderde omstandigheden naderen. Sommige van de favorieten voor de palm staan al een tijdje in de vuurlinie. Horace du Goutier is de grote rivaal van Gaspar d’Angis sinds het begin van de competitie. Hij is de enige die kan voorkomen dat hij de gele trui draagt in Parijs. Met een goede rit heeft hij een grote kans om in de juiste combinatie te eindigen.

Horchestro (3), die niet veel geluk heeft gehad in zijn laatste paar ritten, zal deze keer niet belachelijk zijn. Na twee wedstrijden die hem veel goed hebben gedaan in de voorbereiding op deze Groep II. Gendreen (6) is niet alleen in optimale conditie, maar heeft ook het voordeel dat hij in het eerste gelid start en mee zal doen om de plaatsen. De twee toppaarden van de race, Ganay de Banville (11) en Happy Valley (12), hebben de laatste tijd wat teleurgesteld. Ze zullen de fans van de grasmat deze zondag gerust willen stellen.

Tot aanstaande zondag rond 15:15 uur om te zien wie de winnaar is van deze laatste Turf-etappe en wie er in Parijs het podium zal betreden om de laatste gele trui van deze Grand National du Trot aan te trekken.