Lotto Super League: ‘Speelster van de Maand’ november

Zoals elke maand heeft de Lotto Super League 5 speelsters geselecteerd voor de titel van ‘Speelster van de Maand’. Wie wordt gekozen? Amber Barrett (Standard Femina), Sarah Wijnants (RSCA Women), Angel Kerkhove (Club YLA), Marie Dutruyer (OHL Women) of Riet Maes (KAA Gent Ladies)?

Amber Barrett, een succesvolle 1e seizoenshelft bij Standard

Op 13 juni kondigde Standard de komst van een nieuwe spits aan: Amber Barrett. De Ierse international arriveerde met als enige doel haar ervaring mee te brengen naar de oevers van de Maas. Het moet gezegd dat ze niet lang nodig had om haar stempel te drukken.

Met 5 doelpunten in 10 optredens speelt de 26-jarige aanvaller haar rol als nr. 9 perfect uit. Samen met Noémie Gelders is ze een van de sleutelfiguren in de 2e plaats van Standard in de Lotto Super League. In november scoorde ze echter maar één doelpunt (tegen Woluwe).

Waarom is Noémie Gelders dan niet geselecteerd? Het lijkt verbazingwekkend. De Standard-speelster was rechtstreeks betrokken bij de laatste 4 doelpunten van Standard in november (2 doelpunten – 2 assists).

Riet Maes, is dit eindelijk zijn moment?

De doelman van de KAA Gent Ladies stond al op de shortlist voor oktober. Het was pas in de laatste uren voor de bekendmaking van de speler van de maand dat Jorijn Covent Riet Maes voorbleef.

Gedurende de hele maand november bleef La Gantoise hun status als het verrassingspakket van het seizoen 2023-2024 bevestigen. Ze slaagden erin om een clean sheet te houden in hun gelijkspel met Genk. Dankzij een geweldige Riet Maes wonnen de Buffalo’s ook met 1-0 van Standard Femina.

Marie Detruyer te goed voor de Lotto Super League?

Ze is pas 19 jaar en toch rijdt ze al in de Lotto Super League. OHL-speelster Marie Detruyer is geen onbekende in het maken van doelpunten. De Red Flames-spits bereikte vorig seizoen de grens van 10 doelpunten en wordt steeds belangrijker.

Met 37 gescoorde doelpunten staan de Louvanistes bovenaan als het gaat om aanvallen. Marie Detruyer is een van hun belangrijkste aanvalsspeelsters. Ondanks haar jonge leeftijd is ze niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en heeft ze dit seizoen al 6 doelpunten gemaakt.

En hoe zit het met Sarah Wijnants of Angel Kerkhove?

De tweede kwam tegen de huidige leiders van de Super League. Angel Kerkhove scoorde twee keer en hielp Club YLA aan een ruime 5-3 overwinning op Leuven. De Bruggeling draagt sinds 2017 de kleuren van Blauw-Zwart.

Sarah Wijnants was een van de sterren van het seizoen 2022-2023. Als een van de beste speelsters in het kampioenschap waren de verwachtingen hooggespannen voor de Red Flames. Anderlecht bevindt zich echter in een overgangsfase en dat zie je terug in de resultaten van de Mauves, die soms consistentie missen.

Dus wie wordt de opvolger van YLA-doelvrouw Jorijn Covent?