JPL: Resultaten speeldag 17

Zoals we elke maandag doen, brengt Ladbrokes News je de JPL-uitslagen van het weekend. Antwerp verslaat Cercle, Brugge verliest momentum, Anderlecht en Standard spelen gelijk. Union is niet te stoppen.

JPL: Kortrijk-Westerlo 1-2

Een belangrijke wedstrijd met het oog op de val tussen Westerlo (14e plaats) en Kortrijk (16e plaats). Westerlo nam de leiding in de 33ste minuut via Frigan. Isaak Davies maakte gelijk voor Kortrijk in de tweede helft, maar het was Kortrijk dat aan het langste eind trok dankzij een doelpunt van Daci in de 87e minuut (1-2).

Cercle – Antwerpen 1-3

Na het verlies tegen Union nam Cercle het op speeldag 17 van de JPL op tegen Antwerp, een andere zwaargewicht in de competitie. En het was Antwerp dat de score opende. Balikwisha vond Ekkelenkamp in het midden, die het met een mooi schot afmaakte (0-1). In de tweede helft rondde Ejuke een mooie actie van Antwerp in het strafschopgebied af en maakte er 0-2 van. De onvermijdelijke Kevin Denkey bracht de achterstand terug tot 1-2. Maar in de toegevoegde tijd maakte Antwerp er 1-3 van dankzij een doelpunt van Illenikhena.

STVV – OH Leuven 1-1

Na de overwinning tegen Mechelen is Sint-Truiden terug op het goede spoor in de JPL. OHL heeft nu vijf wedstrijden op rij verloren. Hun laatste overwinning kwam er op 22/10 tegen… STVV, 4-0.

STVV opende al snel de score via Zahiroleslam (6e), maar Leuven maakte gelijk via Braut Brunes (18e). Leuven kwam vervolgens met 10 man te staan toen Sagrado werd weggestuurd, maar hield de rest van de 90 minuten stand. Dit vooral dankzij een knappe prestatie van Tobe Leysen in doel. 1-1 eindstand.

La Gantoise – RWDM 4-0

De Buffalo’s hebben zaterdagavond korte metten gemaakt met RWDM. De Brusselaars hielden 33 minuten stand voor Hugo Cuypers de score opende. Hong verdubbelde de voorsprong aan het einde van de eerste helft. De moedige ploeg van Caçapa verdedigde goed, maar stortte aan het einde van de wedstrijd in. Tissoudali en Julien De Sart scoorden twee keer vanaf de strafschopstip voor de 4-0.

Mechelen – Club Brugge 0-0

Na twee overwinningen en een nederlaag speelde KV Mechelen tegen Club Brugge. De mannen van Besnik Hasi behaalden een goed gelijkspel achter de Kazerne tegen een inspiratieloos Brugge. 0-0 eindstand.

KAS Eupen – Genk 1-3

Yira Sor, die vorige week twee keer scoorde, opende vlak voor rust de score tegen de Panda’s (0-1). Paintsil volgde in de tweede helft (56′ 0-2). Charles-Cook gaf Eupen daarna hoop door de achterstand terug te brengen tot 1-2. Maar Arokodare bevestigde de overwinning van Genk in de toegevoegde tijd, waardoor de eindstand op 1-3 kwam.

Anderlecht – Standard

Na de bekerzege van de Mauves een paar dagen eerder was Standard uit op revanche. Terwijl Anderlecht erop uit was om de Rouches weer op de hielen te zitten. De Mauves openden de score via de onvermijdelijke Dreyer na een prachtige assist van Verschaeren. Standard werd wakker en maakte gelijk via Kawabe na een voorzet van rechts (1-1). Na de pauze was Anderlecht ondernemender en Alzate vond Kanga in het strafschopgebied, de Ivoriaan rondde af en zette zijn ploeg op voorsprong (1-2).

Anderlecht wilde meteen reageren en Dreyer was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging over. Sporting drong aan en kreeg uiteindelijk een strafschop. Die werd door Dreyer omgezet in 2-2. Aan het einde van de wedstrijd was Vazquez dicht bij de overwinning, maar Bodart hield hem goed in de gaten. 2-2 eindstand.

Charleroi – Union 1-3

Union Saint-Gilloise leek echt op een andere planeet te zitten. Na 15 minuten en na slecht verdedigend werk kreeg Amoura de bal, versnelde en rondde af met een mooi punt (0-1). Na een actie op links pikte Terho de bal op aan de rand van het strafschopgebied en maakte er 0-2 van. De supersonische kleine Algerijn scoorde daarna nog na een mooie solo (0-3).

Aan het einde van de wedstrijd verkleinde Guiagon de achterstand na een fraaie tegenaanval. Met een eindstand van 1-3 staat Union nu 6 punten los van Anderlecht aan de top van de JPL.