Sportweddenschappen: Speeldag 18 van de JPL

Zoals we elke donderdag doen, heeft de Ladbrokes-redactie een analyse gemaakt van de grootste wedstrijden op speeldag 18 van de JPL. Op het programma: de Slag om Vlaanderen tussen Club Brugge en AA Gent, de Waalse derby tussen Standard en Charleroi en de clash tussen Antwerp en Anderlecht. In dit artikel vind je al onze sportweddenschappen voor deze wedstrijddag in de JPL.

Standard – Charleroi, onze sportweddenschappen

Aanstaande zaterdagavond staat de Waalse derby tussen Standard en Charleroi op het programma. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het was een spannend treffen waarin beide ploegen met 10 man eindigden.

Standard heeft zijn 100% Clasico-week afgesloten met een punt tegen Anderlecht. De Rouches maakten een einde aan hun miserabele uitwedstrijden. In de ketel van Sclessin gaat het er echter heel anders aan toe. Standard heeft sinds 19 augustus 2023 niet meer verloren voor eigen publiek. Door te verrassen tegen Brugge en Genk is Sclessin teruggekeerd naar de hel van weleer. Standard kan al enkele weken rekenen op een geweldige Kawabe. Het valt nog af te wachten of Zinho Vanheusden zal herstellen van een blessure en beschikbaar zal zijn tegen de Carolo’s.

Charleroi verloor opnieuw van Union Saint-Gilloise. Sinds zijn vertrek heeft Felice Mazzu de klus tegen zijn oude club niet kunnen klaren. Daarnaast staan de Carolo’s er slecht voor en zijn ze nog maar een paar punten verwijderd van de degradatiezone. Met slechts 18 gescoorde doelpunten heeft Charleroi een van de slechtste aanvallen in het kampioenschap… Bovendien hebben ze dit seizoen slechts 2 punten meegenomen uit eigen huis.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Standard heeft niet meer verloren op Sclessin sinds 19 augustus 2023;
 • Met 18 gescoorde doelpunten heeft Standard de 3de slechtste aanval in de JPL;
 • Charleroi heeft dit seizoen slechts 2 punten meegenomen uit eigen huis;
 • Met 18 doelpunten hebben de Carolo’s de 3de slechtste aanval in de JPL;
 • Charleroi heeft slechts één van zijn laatste 16 wedstrijden op Sclessin gewonnen.

Onze voorspelling voor Standard tegen Charleroi: Charleroi speelt dit seizoen slecht op verplaatsing en wint zelden op het Sclessin. Het tegenovergestelde is waar voor Les Rouches, die de meeste punten thuis pakken. Daarom ziet onze redactie Standard winnen tegen 2.10 bij Ladbrokes.be.

Onze pronostiek voor Club Brugge – KAA Gent

Zondag begint zoals gewoonlijk met de grote wedstrijd van het weekend. Club Brugge ontvangt La Gantoise in de strijd om Vlaanderen. In de eerste wedstrijd won Gent dankzij een brace van Hong.

Hoewel Club Brugge lange tijd werd bekritiseerd om zijn defensieve flexibiliteit, is Brugge er nu in geslaagd om de rugdekking te vergrendelen. Ze hebben in vier wedstrijden in de Jupiler Pro League nog niets tegen gekregen. De positie van Ronny Deila werd de laatste weken echter in vraag gesteld, vooral met het 0-0 gelijkspel tegen Mechelen van afgelopen weekend.

Gent boekt ondertussen goede vooruitgang. Hoewel Hein Vanhaezebrouck er graag op wijst dat de Buffalo’s niet genoeg rekruteren, is het duidelijk dat ze succes boeken. Ze waren aanwezig in de Europese competitie en de Belgische beker en hebben weinig punten laten liggen in de competitie. Ze hebben zelfs al meer dan een maand niet verloren.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Club Brugge heeft een clean sheet gehouden in zijn laatste 4 JPL-wedstrijden;
 • Igor Thiago (Club Brugge) is de man in vorm: 5 goals – 1 assist in 4 wedstrijden (TCC);
 • Skov Olsen (Club Brugge) heeft sinds oktober niet meer gescoord in de JPL;
 • La Gantoise heeft sinds 22 oktober niet meer verloren in de competitie.

Onze voorspelling: De wedstrijd is redelijk gelijkwaardig en daarom moeilijk te voorspellen. Hoewel Club Brugge zijn defensieve kracht heeft hervonden, zou La Gantoise de doorbraak kunnen vinden. Onze redactie biedt je de weddenschap ‘beide teams scoren’ aan tegen 1.62 bij Ladbrokes.be.

In een gelijkopgaande wedstrijd zijn de noteringen voor een overwinning van La Gantoise 4.90 of een overwinning of gelijkspel van de Buffalo’s 2.20.

JPL: Antwerp – Anderlecht

Onze redacteurs hebben de clash tussen Antwerp en Anderlecht gekozen als laatste wedstrijd. De Mauves staan momenteel 2e in de JPL met 35 punten. Antwerp staat op de 4e plaats.

Antwerp zorgde deze week voor een sensatie op de laatste dag van de Champions League. Ze versloegen FC Barcelona met 3-2 en pakten zo hun eerste 3 punten van de competitie. Het was nogal een week voor Antwerp. Na een comeback in de Belgische beker en een overwinning tegen Cercle, was deze wedstrijd opnieuw een boost voor het zelfvertrouwen van de mannen van Mark van Bommel.

We moeten echter met de vinger wijzen naar de verdediging van de Great Old. In de laatste 3 wedstrijden heeft Antwerp nog nooit een clean sheet gehouden.

Anderlecht speelde afgelopen weekend gelijk tegen Standard. Ondanks de afwezigheid van Thorgan Hazard is Anderlecht nog steeds ongeslagen. Als ze konden rekenen op de aanvallende kracht van Dolberg, kunnen ze nu ook rekenen op de andere Deen, Anders Dreyer. Hij is de man in vorm op dit moment, met 5 doelpunten in de laatste 4 wedstrijden van Anderlecht.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Antwerp heeft zijn laatste 4 wedstrijden gewonnen (TCC);
 • M-A Balikwisha (Antwerp) was betrokken bij minstens één doelpunt in de laatste 5 JPL-wedstrijden;
 • Anderlecht is 6 wedstrijden ongeslagen in de JPL;
 • Anders Dreyer (Anderlecht) heeft 5 doelpunten gemaakt in 4 wedstrijden.

Onze voorspelling: Beide teams scoren tegen een notering van 1.67 bij Ladbrokes. Op de Bosuil zou Antwerp moeten scoren. Langs zijn kant heeft RSCA al meermaals laten zien dat ze, hoewel ze defensief toegeven, toch in staat zijn om in elke wedstrijd te scoren.

JPL-weddenschappen in bulk

 • Westerlo wint – 1.83;
 • OHL vs Cercle Brugge: +2.5 doelpunten en beide teams scoren – 1.75;
 • Denkey (Cercle Brugge) doelpuntenmaker – 1.90;
 • STVV wint – 2.15;
 • Koita (STVV) doelpuntenmaker – 2.40;
 • KRC Genk wint met 2 doelpunten of meer – 1.58;
 • Yir Sor (Genk) doelpuntenmaker – 1.72.

Wed op alle wedstrijden van de 18e speeldag van de Jupiler Pro League bij Ladbrokes.be!