Sporting Charleroi beter na de winterbreak?

De fans van Sporting Charleroi en coach Felice Mazzù kijken uit naar de tweede helft van het seizoen. Versterkingen zijn mogelijk en zullen ongetwijfeld welkom zijn.

Wat brengt de tweede seizoenshelft voor Charleroi?

Hoe zal het Sporting Charleroi vergaan in de tweede seizoenshelft? De Carolo’s kunnen je maar één ding vertellen: het zal niet moeilijk zijn om het beter te doen. Ze stelden immers teleur in de eerste seizoenshelft, die nu ten einde loopt. De trip naar Sint-Truiden en het bezoek aan Mechelen zijn de laatste twee opdrachten voor de ploeg van Felice Mazzù in 2023. Maar de vraag is nu of er tijdens de mercato nog transfers zullen plaatsvinden.

Een verdediger voor meer snelheid bij de Zebra’s

De komst van de nieuwe Amerikaanse aandeelhouder David Helmer zou Sporting een boost kunnen geven. Naast het geld dat hij heeft geïnvesteerd in het kopen van aandelen in de club, heeft hij zes miljoen euro aan nieuw geld geïnjecteerd. De clubleiding is echter niet van plan om met geld te smijten. Wat wel duidelijk is, is dat de Carolo’s een verdediger nodig hebben. Ze hebben een solide, snelle verdediger nodig in het centrum van een verdediging die opnieuw moet worden opgebouwd voor de toekomst. Enkele van de belangrijkste spelers van het team lopen het einde van hun contract af en de verdediging heeft nieuw bloed nodig. Het lijdt geen twijfel dat een veelbelovende jonge verdediger, misschien geschorst door zijn club, goed zou passen.

Terugkeer van spelers om Felice Mazzù oplossingen te bieden

De terugkeer van geblesseerde spelers als Nkuba, Mbenza en Van Cleemput zal de coach extra oplossingen bieden. Felice Mazzù worstelde de afgelopen weken met het aantal Belgische spelers op het roster. De drie spelers die terugkeerden van blessures stonden afgelopen weekend op het scorebord bij Standard. Ze kwamen in de wedstrijd en kunnen op het eerste gezicht worden beschouwd als versterkingen voor de tweede ronde van de competitie. Met hen kan het team weer kleur bekennen en ongetwijfeld betere resultaten behalen. Gezien hun kwaliteiten en wat ze in het verleden al hebben laten zien, zullen ze een welkome aanvulling zijn op de ploeg.

Een middenveld om opnieuw op te bouwen bij Sporting Charleroi

Adem Zorgane had Sporting Charleroi afgelopen zomer ongetwijfeld graag verlaten. Heeft de club hem niet laten gaan? Misschien niet echt… Feit is dat er geen echt interessant bod werd gedaan op de middenvelder van Charleroi. Gezien de sportieve situatie van de club en zijn prestaties is de marktwaarde van Zorgane waarschijnlijk niet gestegen. Als hij een goede tweede competitieronde heeft met zijn team, is er niets dat zegt dat zijn populariteit niet zal stijgen. Hij zou dan iets kunnen vinden dat bij hem past. Maar in de tussentijd zullen hij en anderen die aan het einde van hun carrière komen bij Charleroi zich van hun beste kant moeten laten zien in 2024.

Aanval, een van de toekomstprojecten van de Zebra’s

De aanvalsafdeling van Charleroi is zeker niet de kleinste. En er zijn ongetwijfeld spelers met potentieel, maar hun gebrek aan vertrouwen is echt. Met Benbouali, Dabbagh, Badji, Stulic en Sylla heeft Charleroi een mooie reeks spitsen. Maar het zijn de aantallen die het probleem vormen. De aanvalsstatistieken van Sporting Charleroi zijn duidelijk niet goed. Als een van de huidige spitsen zou vertrekken, kunnen er versterkingen overwogen worden. Een van de aanvallers van Charleroi die te weinig speeltijd heeft, zou uitgeleend kunnen worden en als Sporting een goede kans krijgt, kan hij daar misschien van profiteren.

Stabiliteit verwacht onder de keepers van Charleroi

De enige positie waar naar verwachting niets zal veranderen is die van doelman. Burkinese international Hervé Koffi vertrekt naar de African Cup of Nations. Felice Mazzù zal zijn afwezigheid moeten compenseren, maar de coach van de Zebra’s heeft twee andere keepers tot zijn beschikking. In principe zou er dus geen beweging moeten komen op dit niveau. Charleroi kan in de toekomst op zoek gaan naar een doelman als Koffi wordt gezien bij het KAN en wil vertrekken. Maar zelfs als Charleroi punten moet pakken om de gevarenzone achter zich te laten, zal de mercato waarschijnlijk niet hectisch worden.