PMU – Vincennes: Een Prix de France voor het eindejaar

Een week na de kwalificatiewedstrijden van afgelopen weekend voor de twee sterren van de drafsportwereld, Jushua Tree en Idao de Tillard, maakt de Parijse cendrée aanstaande zondag plaats voor haar legendarische Prix de Bourgogne. In dit PMU-evenement racen 18 protagonisten achter de coulissen over de 2100 meter van de Grande Course. Met nog maar een maand te gaan tot de Grote Prijs van Amerika geeft deze kwalificatierace, die ongebruikelijker is dan de andere, ons de kans om de Europese kampioenen in te halen over de kortste afstanden. Tickets voor de grote dag beginnen schaars te worden, wat voor een zeer intense race zal zorgen.

Go On Boy maakt zijn entree op dit PMU-evenement

Deze echte ‘Globe-Trotter’ heeft de afgelopen maanden door verschillende landen gereisd. Hij heeft de beste snelheidskoersen in Europa veroverd. Tien maanden later is hij terug in de PMU met een potentiële kwalificatie in het vooruitzicht. Dit paard heeft al geschitterd op het hoogste niveau. Het kon meervoudig Groep I-winnaar en recente Yonkers International Trot-winnaar Vivid Wise As verslaan. De terugtrekking van Bjorn Goops zelfgefokte San Moteur betekent dat Romain Derieux zijn paard vooraan kan presenteren. Dit met een zeer gunstig startnummer. Ondanks deze afwezigheid van twee maanden zal de runner-up in de Elitloppet profiteren van een zekere frisheid om de strijd aan te gaan met degenen die al een paar gevechten achter de rug hebben.

Wedden op Hohneck

Dit snelheidsevenement moet Hohneck (1) in staat stellen om zijn ware vorm te laten zien met nog een maand te gaan. Hohneck won de Elitloppet van 2023 op een ontspannen manier. Hij zal deze zondag te zien zijn om een hoofdrol te spelen. De loting achter de vleugels is al een kleine overwinning voor de pensionnair van Philippe Allaire. Zijn nummer 1 is perfect voor dit paard dat weet hoe hij heel snel moet starten. Hierdoor zullen hij en zijn ruiter snel goed geplaatst zijn en het gedrag van de tegenstand goed kunnen inschatten. Zonder zorgen over het verkeer kan Gabriele Gelormini deze zondag weer een groot moment beleven met het paard dat al maanden schittert op korte afstanden.

PMU: Wedden op een podiumplaats voor Ampia Mede SM

De renster die in de eerste twee kwalificatieraces twee keer op de verkeerde plaats stond, kon zichzelf eindelijk verlossen van een ticket door op het podium te eindigen. In de Prix de France 2023 had ze al een voorsprong op Hohneck. Het nummer 3 achter de vleugels zal een echt voordeel zijn voor het paard dat vorig jaar dicht in de buurt kwam van de Triptych. Toen werd het 2e in de Prix d’Amérique, 1e in de Prix de France, 1e in de Prix de Paris. De merrie van Fabrice Souloy lijkt duidelijk in betere conditie te zijn dankzij haar twee comebackraces. Het zou zondag een hoofdrol moeten spelen.

Hokkaido Jiel maakt kans op een podiumplaats

Hij werd al snel verslagen in de laatste voorbereidende proef. Hokkaido had geen gunstige loop, omdat hij tijdens het parcours met zijn neus in de wind stond. Zijn entourage zal hopen deze slechte prestatie goed te maken. Daarom houden we hem in de juiste combinatie voor deze PMU-race. Als winnaar van de René Ballière, waarbij hij Idao de Tillard versloeg op een paar meter van de meet, zal deze koers geen nadeel zijn voor de inwoner van Ecurie Luck. Hij zit al een paar maanden in de lift en heeft het voordeel dat hij achter Hohneck start. Wat hem vanaf het begin snel naar voren zou moeten stuwen. Een race is nooit op voorhand geschreven, maar hij zal toch vlot moeten rijden als hij aanspraak wil maken op een podiumplaats.

En om de juiste combinatie compleet te maken…

De Zweedse Hail Mary (6), die de laatste keer teleurstelde, is een echte kampioen in zijn land. Het zal willen schitteren tijdens zijn eerste optreden op Franse bodem. Horsy Dream (12) zal moeten profiteren van een vloeiend parcours om weg te komen met dit nummer. Flamme du Goutier (9) wordt lichter gemaakt voor deze kwalificatiewedstrijd. Zelfs als zijn doel de Prix de Cornulier is, zal hij niet belachelijk zijn.

Hussard du Landret (17) en Emeraude de Bais (18) zullen moeten profiteren van een economisch parcours. De laatste winnaar van de Prix du Luxembourg, Beads (11), zal zijn kansen duur verdedigen. Delia du Pommereux (4), die de laatste tijd haar neus weer laat zien, is met haar 10 jaar weer terug op het parcours van haar heldendaden. Tot slot zal Gu d’Heripré (16), die onlangs de turffans verraste door zich te kwalificeren, meedingen naar plaatsen met dit nummer.

Kijk uit naar de volgende drie kwalificaties voor de Grand Prix d’Amérique, die plaatsvindt op de laatste zondag van januari, aanstaande zondag rond 15:15 uur.

Wedden op PMU? Dat doe je bij Ladbrokes.be!