Tennis 2024: Grand Slam, top 10 en opkomende sterren

Tussen de Grand Slam en de Olympische Spelen belooft het tennisseizoen van 2024 een spannend seizoen te worden. Wie zal de verschillende Grand Slam-toernooien winnen? Wie wordt de revelatie van het seizoen 2024? Januari is de tijd om nat te worden en tennisvoorspellingen te doen voor het nieuwe jaar.

Tennis: Wie wint de Grand Slams en de Olympische Spelen in 2024?

Wie wint de Australian Open in 2024?

Wie kan Novak Djokovic stoppen? Na al 10 keer de titel te hebben gewonnen in Melbourne, ziet het er niet naar uit dat er ook maar één speler is die de Serviër kan stoppen met zijn 11e titel in Australië. Onder de outsiders bevinden zich Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Holger Rune, Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas, de finalist van vorig jaar. Djokovic’ overwinning in Melbourne staat op 2.00 bij Ladbrokes.be.

Wie wint Roland Garros 2024?

In januari 2024 keerde Rafael Nadal terug. Hij speelt waarschijnlijk zijn laatste seizoen en gaat voor zijn 15e titel in Parijs. Zal hij competitief genoeg zijn om dat te doen? Er bestaat geen twijfel over dat de Spanjaard zijn uiterste best zal doen. Djokovic en Alcaraz zijn op dit moment de favorieten. En na zijn nederlaag in de halve finales in 2023 heeft het nieuwe Spaanse wonderkind een grote kans om een 3e Grand Slam-titel aan zijn palmares toe te voegen op slechts 20-jarige leeftijd. Notering van 2.50 bij Ladbrokes.be voor jouw tennisvoorspellingen.

Wie wint Wimbledon 2024?

Djokovic zal zeker weer de favoriet zijn in deze wedstrijd. Als hij in vorm is, zal hij weer moeilijk te verslaan zijn in een toernooi waar hij van geniet en al 7 keer heeft gewonnen. Kijk echter uit voor Alcaraz, die hem versloeg in de finale van 2023, of Jannik Sinner, die de afgelopen twee seizoenen twee keer de halve finale heeft bereikt. De Serviër heeft een goede notering van 2,75 op de eindzege.

Wie wint de US Open 2024?

Dit is de laatste Grand Slam van het jaar, waar regelmatig nieuwe Grand Slam-winnaars opstaan. Na een vaak moeilijk seizoen, nog versterkt door de Olympische Spelen van dit jaar, kan een nieuwe verrassing niet worden uitgesloten. En wat als Jannik Sinner aan de beurt was geweest? Na een stormachtig einde van het seizoen 2023 maakt de Italiaan zeker een goede kans op dit toernooi. Sinner staat geprijsd aan 11.00 om de US Open 2024 te winnen voor jouw tennisvoorspellingen.

Wie wint de Olympische Spelen van 2024?

De Olympische Spelen worden in juli over 2 gewonnen sets gespeeld op het gravel van Roland Garros. Een format dat voor een verrassing kan zorgen. De jonge Holger Rune zou een echte outsider kunnen zijn in dit formaat en voor een sensatie kunnen zorgen. Er wordt ook reikhalzend uitgekeken naar Djokovic, Nadal, Alcaraz, Sinner en Tsitsipas.

Tennisvoorspellingen: Wie worden de toekomstige sterren in 2024?

Arthur Fils (19)

Arthur heeft zich duidelijk ontpopt als de grootste hoop in het Franse tennis van dit moment. Hij won afgelopen juni het ATP 250-toernooi in Lyon en versloeg 2 top 10-spelers in 2023 (Ruud en Tsitsipas). Een seizoen waarin hij steeg van de 252e plaats op de wereldranglijst in januari 2023 naar de 35e plaats vandaag. Een bliksemsnelle opkomst voor zijn eerste ATP-seizoen.

Hamad Medjedovic (20)

De protegé van een zekere Novak Djokovic, Medjedovic (113e op de wereldranglijst) is een van de spelers om in de gaten te houden dit seizoen. Hij won eind vorig jaar het Next Gen toernooi tegen Arthur Fils.

Jakub Mensik (18)

Jakub Mensik maakte grote stappen in 2023 en steeg van de 415e naar de 144e plaats in de wereld. Hij heeft deze vooruitgang vooral te danken aan zijn 3e ronde op de US Open van 2023. Dit zou zijn doorbraakseizoen kunnen worden.

Dominic Stricker (21)

Deze jonge Zwitser zette zijn eerste stappen op het ATP-circuit in het seizoen 2021. Maar vorig seizoen kwam hij pas echt tot zijn recht met een 4e ronde op de US Open, waar hij Stefanos Tsitsipas (7e op de wereldranglijst) versloeg. Daarna versloeg hij Casper Ruud (11e ATP) thuis in Basel.

Wie zijn de top 10 tennissers aan het einde van het seizoen 2024?

  1. Carlos Alcaraz;
  2. Novak Djokovic;
  3. Holger Rune;
  4. Jannik Sinner;
  5. Daniil Medvedev;
  6. Andrej Roebljov;
  7. Alexander Zverev;
  8. Stefanos Tsitsipas;
  9. Hubert Hurckaz;
  10. Arthur Fils.

Zal Djokovic erin slagen om nog een Grand Slam te winnen en het jaar opnieuw als nummer 1 van de wereld af te sluiten? Eén ding is zeker: het seizoen 2024 belooft een spannend seizoen te worden voor tennisvoorspellingen, en er zouden wel eens een paar verrassingen in petto kunnen zijn.