De gecombineerde XI voor Union vs Anderlecht

Union Saint-Gilloise ontvangt Royal Sporting Club Anderlecht in de kwartfinales van de Croky Cup op woensdagavond. Ladbrokes News heeft de beste spelers van beide teams samengebracht om een XI te maken. De gekozen tactiek is 4-4-2.

Doelman voor Union vs Anderlecht

In de vorige ronde op Anderlecht-Standaard speelden we ook de gecombineerde XI en kozen we ook voor Kasper Schmeichel. Na een wankele start heeft de 37-jarige Deense doelman eindelijk aan de verwachtingen voldaan en alle critici het zwijgen opgelegd. Anthony Moris, altijd een vaste waarde bij Union, had ook in dit team kunnen staan, maar de Deen won dankzij zijn ervaring.

Verdediging

Aan de linkerkant van de verdediging kozen we voor de Zweed Ludwig Augustinsson van Anderlecht. De van Sevilla geleende speler, die zelden uitvalt, is ook een goede voorzetter. In het centrum staat Koki Machida naast Zeno Debast. De Japanner is uitgegroeid tot een van de beste verdedigers in onze competitie en zijn waarde neemt alleen maar toe. Net als de 20-jarige Anderlecht-speler, die steeds regelmatiger wordt.

Op rechts neemt Castro-Montes zijn plaats in. De 26-jarige Belgische aanvallende fullback heeft zich gevestigd op de rechtervleugel van Union en levert zowel aanvallend als verdedigend een bijdrage op zijn flank.

Middenveld: Union vs Anderlecht

Op een vlak middenveld met vier spelers, waaronder twee vleugelspelers, hebben we Lapoussin gekozen voor de linkervleugel. De Madagascar is een van de steunpilaren van Union Saint-Gilloise en een van de meest verbijsterende spelers in onze Jupiler Pro League. Naast hem staat misschien wel de beste speler van de eerste seizoenshelft: Cameron Puertas. De Spanjaard speelt al vanaf het begin van het seizoen mee en heeft al 12 assists en 4 goals op zijn naam staan in de JPL.

Aan de andere kant van het veld nemen twee Anderlecht-spelers hun plaats in. Yari Verschaeren is net terug van een langdurige blessure, maar heeft zijn oude vorm al hervonden. In vijf wedstrijden sinds zijn terugkeer heeft hij al drie assists gegeven voor Sporting. Op de vleugel is Anders Dreyer tot nu toe de beste speler van Anderlecht dit seizoen. De Deen is hyper-efficiënt en mist nooit voor doel. Zijn statistieken bewijzen het: 13 doelpunten in 18 wedstrijden.

Aanval

De statistieken van Dreyer doen denken aan die van de andere topscorer van JPL, Mohammed Amoura. De kleine Algerijn van Union is in de loop van het seizoen steeds sterker geworden en is nu een van de beste spelers van België. Hoewel hij niet beschikbaar zal zijn voor de wedstrijd tegen Anderlecht, konden we hem niet uit het team laten.

Tot slot hebben we Kasper Dolberg gekozen om Amoura te vergezellen in de aanval. De Deense spits heeft goud in zijn voeten, ook al is hij minder productief dan aan het begin van het seizoen.

Beleef de spanning van deze wedstrijd op Ladbrokes.be!