Sportweddenschappen: Speeldag 23 van de JPL

Wedstrijddag 22 van de JPL is nog maar net voorbij en wedstrijddag 23 is al aan de gang. Als je niet zeker weet wat je deze week moet doen, kijk dan zeker naar de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Er zijn er op het programma voor dinsdag, woensdag en donderdag. Onze redactie biedt je alle sportweddenschappen aan.

JPL: Standard – Antwerp, onze sportweddenschappen

De eerste echte clash van speeldag 23 van de JPL vindt deze woensdag om 21:00 plaats tussen Standard Luik en Antwerp. De nieuwe coach van Standard, Ivan Leko, heeft nog geen wedstrijd gewonnen sinds zijn overname (1G – 1V). Na het verlies tegen Kortrijk, speelden ze met 1-1 gelijk tegen Cercle Brugge.

Voor hun thuisfans zal Standard zijn huidige prestaties moeten goedmaken. Les Rouches hebben al acht wedstrijden niet gewonnen. Het is een moeilijke opgave voor de Luikenaren, die zelfs op Sclessin niet wisten te winnen. Ze zullen echter een punt nodig hebben als ze aan het einde van de klassieke fase de degradatie Play-Offs willen ontlopen.

Kanga, Kawabe en Alzate zouden beschikbaar moeten, tot grote vreugde van de Kroatische tacticus. Een vraag die overblijft is de situatie van Zinho Vanheusden, die geblesseerd uitviel tegen Cercle.

Ondertussen heeft Antwerp een slechte wedstrijd achter de rug tegen KAS Eupen. De Antwerpse ploeg verloor voor het eerst zonder Arthur Vermeeren. Ze zullen echter voorzichtig moeten zijn, want ze staan slechts 2 punten los van Cercle, op de 7e plaats. Ze zullen het ook moeten stellen zonder hun sterspits Vincent Janssen, die geschorst is.

Opstelling en cijfers

De waarschijnlijke opstelling van Standard: Bodart – Bokadi/Vanheusden – Laifis – Noubi – Fossey – Price/Sahabo – Alzate – Sowah – Kawabe/Balikwisha – Kanga

De vermoedelijke opstelling van Antwerp: Butez – Bataille – Van den Bosch – Alderweireld – Wijndal/Ondreijka – Keita – Doumbia/Smits – Ekkelenkamp – Ejuke – Muja – Ilenikhena

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Standard heeft al 8 wedstrijden niet gewonnen;
 • Standard heeft de laatste 5 wedstrijden een doelpunt tegen gekregen;
 • Standard heeft thuis slechts 2 van de 9 mogelijke punten gepakt;
 • Antwerp heeft verloren in zijn laatste 6 wedstrijden;
 • Antwerp won zijn laatste 3 wedstrijden tegen Standard.

De voorspelling van de redactie voor Standard tegen Antwerp

Hoewel Antwerp favoriet is voor deze wedstrijd, weten we ook dat Sclessin in staat is om zijn spelers te dragen tegen de grote ploegen. Herinner je je de overwinningen van Standard op de oevers van de Maas tegen Club Brugge en Genk?

Onze redactie wil graag een gokje wagen op de underdog in deze wedstrijd door je de notering van 1,85 te bieden dat Standard de wedstrijd niet verliest. Antwerp heeft de laatste tijd de gewoonte om goals te slikken. Daarom lijkt de notering van 1,70 op ‘beide teams scoren’ interessant.

Union Saint-Gilloise – RWDM

Op hetzelfde moment vindt woensdag een andere Brusselse derby plaats, dit keer tussen Union Saint-Gilloise en RWDM. Net als in de eerste etappe ontmoeten de twee teams elkaar doordeweeks, tot grote teleurstelling van hun fans.

Een reeks van Brusselse derby’s stond de Unionisten de afgelopen weken te wachten. Hoewel ze in de bekerwedstrijd tegen Anderlecht als winnaar uit de bus kwamen, werden ze in de JPL op een gelijkspel gehouden. Desondanks is Union sinds 16 september 2023 ongeslagen in de competitie.

Gewoon te sterk? Eén ding is zeker: als ze dit niveau vast kunnen houden tijdens de play-offs, worden ze éindelijk kampioen.

Deze week nemen ze het op tegen een RWDM-team in crisis. Met 5 nederlagen in zijn laatste 5 wedstrijden staat Molenbeek momenteel 14e. Ze scoren niet en geven te veel toe. RWDM heeft maar één doelpunt gemaakt in 5 wedstrijden. Aan de andere kant hebben ze er 15 tegen gekregen.

Opstelling en cijfers in deze JPL-wedstrijd

Opstelling van Union Saint-Gilloise: Moris – Castro/Terho – Sadiki – Burgess – Sykes – Lapoussin – Puertas – Rasmussen – Nilson/Rodriguez – Amoura

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Union Saint-Gilloise heeft sinds 16 september 2023 niet meer verloren in de JPL;
 • Mohamed Amoura (USG) was beslissend in zijn laatste 6 wedstrijden voor de club;
 • RWDM verloor zijn laatste 5 wedstrijden;
 • RWDM heeft slechts één doelpunt gescoord in 4 wedstrijden;
 • USG won dit seizoen van RWDM (3-2).

De voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd Union Saint-Gilloise – RWDM

Het is moeilijk om iets anders te voorspellen dan een overwinning van Union Saint-Gilloise. Het niveau tussen beide teams ligt namelijk 1000 plaatsen uit elkaar. De notering is 1.19 bij Ladbrokes.

De grootste uitdaging voor de gokker is dan om interessante noteringen te vinden. We stellen bijvoorbeeld voor om te wedden op ‘beide teams scoren’ tegen 2.05. In de eerste wedstrijd speelden de twee teams 2-3 gelijk. Een derby blijft een derby. Bovendien heeft Union de laatste wedstrijden de gewoonte om tegen te scoren en zal het zonder de geschorste Mac Allister moeten doen.

KV Mechelen – Anderlecht, onze voorspellingen

Onze analyse van de grootste JPL-wedstrijden van deze week eindigt in Mechelen, waar KV gastheer is van RSC Anderlecht. Het jaar 2024 is perfect begonnen voor de mannen van Besnik Hasi. Met 2 overwinningen uit 2 wedstrijden staat Mechelen nu 7 punten los van de rode zone.

Deze winter wezen analisten met de vinger naar een gebrek aan aanvallende aanwezigheid. KV Mechelen moet het stellen zonder de geblesseerde Storm en Bassette. Het is ook moeilijk te zeggen of Lion Lauberbach een geslaagd debuut heeft gemaakt voor de Kakkers. In twee wedstrijden konden ze echter 2 doelpunten maken tegen KAA Gent en 3 tegen RWDM.

Ze zullen het moeten opnemen tegen een Anderlecht dat op dreef is. Na de kwartfinale van de beker was Union Saint-Gilloise dit weekend te gast in Brussel. Deze twee ontmoetingen zullen zeker invloed hebben op de fitheid van de spelers.

Ondanks de nederlaag in de Belgische beker tegen USG is Anderlecht nu bijna ongeslagen. Hun laatste nederlaag in de JPL kwam tegen Standard op 22 oktober.

Opstelling en cijfers

Waarschijnlijke opstelling KV Mechelen: Coucke – Walsh – Bates – Cobbaut – Foulon – Mukau – Schoofs – Mrabti – Hairemans – Pflucke – Malede

Vermoedelijke opstelling RSC Anderlecht: Schmeichel – Patris – Debast – Vertonghen – Arnstad – Rits – Leoni – Verschaeren – Hazard/Stroeykens – Dreyes – Dolberg

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • KV Mechelen blijft op 6 op 6;
 • Rob Schoofs genoot van zijn weekend met een doelpunt en een assist;
 • KV Mechelen heeft in zijn laatste 3 JPL-wedstrijden tegengoals gekregen;
 • Anderlecht heeft 3 wedstrijden niet gewonnen;
 • Kasper Dolberg heeft al 8 wedstrijden niet gescoord.

Onze voorspelling voor deze wedstrijd KV Mechelen – Anderlecht

We wagen geen kans op de winnaar van deze wedstrijd. De notering voor ‘beide teams scoren’ staat aan 1.70 bij Ladbrokes en lijkt ons de meest interessante weddenschap.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • Igor Thiago (Club Brugge) Doelpuntenmaker – 1.72;
 • Westerlo – Cercle Brugge: Beide teams scoren – 1.57;
 • Westerlo of gelijkspel – 1.82;
 • Kevin Denkey (Cercle Brugge) Doelpuntenmaker – 2.25;
 • KRC Genk wint – 1.63;
 • KAS Eupen wint of gelijkspel – 2.25;
 • STVV – KAA Gent: Beide teams scoren – 1.70.

Wed op alle wedstrijden van de 23e dag van de Jupiler Pro League bij Ladbrokes.be