Sportweddenschappen: Speeldag 24 van de JPL

De JPL staat nooit stil. Na de wedstrijden van de hele week is er dit weekend weer voetbal. Hier zijn de sportweddenschappen van onze redactie op de wedstrijden van speeldag 24 van de Jupiler Pro League.

Union SG – KRC Genk, onze JPL-sportweddenschappen

Aanstaande zaterdag om 20:45 uur zijn de koplopers van het kampioenschap gastheer van KRC Genk. Union is sinds september ongeslagen in de JPL en heeft zich officieel geplaatst voor de PO1.

De ploeg uit Sint-Gillis heeft nu de lange reis tegen alle Brusselse ploegen achter de rug en kan nu de hoofdstad verlaten. Na Anderlecht te hebben verslagen in de beker, gelijk te hebben gespeeld in de JPL en te hebben gewonnen van RWDM, kan Union eindelijk op reis. Opnieuw kunnen ze rekenen op hun spelers in vorm. Mohamed Amoura is terug van de Africa Cup of Nations en heeft al naam gemaakt. In twee wedstrijden heeft hij al twee keer gescoord en een assist gegeven. Gustaf Nilsson heeft nu de grens van 10 doelpunten in de JPL overschreden.

De Unionisten zullen er zeker op gebrand zijn om deze reeks voort te zetten. Ze ontvangen echter KRC Genk, de laatste ploeg die hen versloeg in de competitie. De Limburgers zijn op zoek naar hun eerste overwinning van 2024. Ze speelden gelijk tegen Cercle en STVV en verloren van Leuven.

Opstelling en cijfers

Opstelling Union Saint-Gilloise: Moris, Mac Allister/Terho, Burgess, Sykes, Castro-Montes, Vanhoutte, Lapoussin, Sadiki/Rasmussen, Puertas, Nilson, Amoura

Waarschijnlijke opstelling KRC Genk: Vandevoordt, El Ouahdi/Nkuba, Sadick, McKenzie, Sobol, Hrosovsky, Heynen, Paintsil, Sor, Fadera/Bonsu Baah, Arokodare

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

  • Union Saint-Gilloise heeft sinds september niet meer verloren in de JPL;
  • Mohamed Amoura heeft 2 doelpunten gescoord en een assist gegeven sinds zijn terugkeer van de Africa Cup of Nations;
  • Union SG heeft in zijn laatste 6 wedstrijden een goal geslikt;
  • KRC Genk moet nog winnen in 2024 (0W – 2G – 1V);
  • Laatste 5 ontmoetingen: 2W USG – 1G – 2W Genk.

Onze voorspelling voor Union Saint-Gilloise v KRC Genk

Beide teams hebben de laatste weken de neiging om toe te geven. Daarom vinden we de weddenschap ‘beide teams scoren’ aan 1.57 bij Ladbrokes interessant.

JPL-sportweddenschappen: Antwerp – Club Brugge

De confrontatie van zondag om 13:30 uur is niemand minder dan die tussen Antwerp en Club Brugge.

Antwerp pakte deze week de drie punten tegen Standard. Ondanks het vertrek van Arthur Vermeeren, heeft zijn vervanger Mahamadou Doumbia al zijn stempel gedrukt op de fans. De score weerspiegelt echter niet de realiteit op het veld. Les Rouches waren superieur op veel gebieden. Ze slaagden er echter niet in om grote kansen te creëren.

Brugge stond op zijn beurt op achterstand. Dinsdag werden ze op een gelijkspel gehouden door JPL-ploeg KV Kortrijk. Igor Thiago scoorde (opnieuw). De Braziliaanse aanvaller is in de ban van Club Brugge, dat sinds november niet meer verloren heeft.

Opstelling en cijfers

Waarschijnlijke opstelling van Antwerp: Butez, Bataille, Van den Bosch, Alderweireld, Wijndal, Doumbia, Ekkelenkamp, Janssen, Muja, Ejuke, Ilenikhena

Waarschijnlijke opstelling Club Brugge: Mignolet, De Cuyper, Spileers, Mechele, Meijer, Nielsen, Vetlessen, Vanaken, Zinckernagel, Skov Olsen, Thiago

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

  • Antwerp in 2024: 3 overwinningen en één nederlaag;
  • Antwerp is dit seizoen thuis ongeslagen in de JPL (7W – 4G – 0V);
  • Club Brugge is ongeslagen sinds 5 november;
  • Igor Thiago is de man voor de klus, met al 16 doelpunten in de JPL;
  • Laatste 5 ontmoetingen: 1W Antwerp – 2G – 2W Club Brugge.

Onze voorspelling voor Antwerp v Club Brugge

Deze wedstrijd wordt waarschijnlijk een echte veldslag. Met het vertrek van Vermeeren en de schorsing van Keita zou Brugge wel eens de bovenhand kunnen hebben op het middenveld. Wij bieden je de overwinning van Club Brugge aan tegen 2.00 bij Ladbrokes.

De wedstrijd kan doelpunten opleveren. De notering dat beide teams scoren staat aan 1.57. We moeten ook de notering van de thuisspitsen ‘Janssen’ voor Antwerp en ‘Igor Thiago’ voor Brugge in de gaten houden.

Anderlecht – KAA Gent, onze voorspellingen voor jouw sportweddenschappen

Aanstaande zondag om 18:30 ontvangt Anderlecht AA Gent in de 24e speeldag van de JPL. Beide teams hebben een heel specifieke missie: hun eerste wedstrijd van 2024 winnen.

Aan het begin van het nieuwe jaar is Brussel er niet in geslaagd om de draad weer op te pakken. Na de uitschakeling in de Beker van België speelden ze gelijk tegen OHL, Union en onlangs nog tegen KV Mechelen. Met deze magere 3 op 9 loopt Anderlecht langzaam weg van de koplopers. Ze kunnen niet langer rekenen op Kasper Dolberg, die een schim is geworden. De Deen heeft al 10 wedstrijden niet gescoord.

De Buffalo’s hebben het deze winter zwaar te verduren gehad. Door het vertrek van Orban, Cuypers en Fofana moest Hein Vanhaezebrouck het donderdag tegen STVV stellen met Laurent Depoitre. De Belgische spits speelde sinds het begin van het seizoen slechts 40 minuten in de JPL. Sportief directeur Michel Louwagie heeft veel geld binnengehaald voor de club, maar heeft duidelijk een hypotheek gelegd op de PO1-kansen van de Buffalo’s. Het goede nieuws is dat, terwijl Kums geblesseerd raakte tegen STVV, Tarik Tissoudali aanstaande zondag terug zou kunnen zijn van de Africa Cup.

Opstelling en cijfers

Waarschijnlijke opstelling van Anderlecht: Schmeichel, Patris, Debast, Vertonghen, Arnstad, Rits, Leoni, Verschaeren, Hazard, Dreyer, Dolberg

Waarschijnlijke opstelling van Gent: Schmidt, Agbor/Mitrovic, Kandouss, Torunarigha, Brown/Surdez, Samoise, De Sart, Gandelman, Gerkens/Kums, Yokota, Tissoudali/Depoitre

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

  • In 2024 speelde Anderlecht 3 van zijn 3 JPL-wedstrijden gelijk;
  • Kasper Dolberg heeft al 10 wedstrijden niet gescoord;
  • KAA Gent heeft slechts één op negen behaald in 2024;
  • Anderlecht heeft sinds 2018 niet meer gewonnen tegen KAA Gent;
  • Beide ploegen gaven toe in al hun wedstrijden in 2024.

Onze voorspelling voor Anderlecht vs AA Gent

Deze wedstrijd laat veel vragen over. Daarom bieden we je de notering ‘beide teams scoren’ aan aan 1.62 bij Ladbrokes.be.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

  • RWDM – Standard: gelijkspel – 3.50;
  • KV Kortrijk – Charleroi: beide ploegen scoren – 1.57;
  • Westerlo wint – 1.98;
  • Cercle Brugge – STVV: beide ploegen scoren – 1.60;
  • Koita doelpuntenmaker (STVV);
  • Denkey doelpunt (Cercle Brugge).

Wed op alle wedstrijden van de 24e dag van de Jupiler Pro League op Ladbrokes.be!