Ladbrokes voetbal: Leverkusen – Bayern, een titelstrijd!

De topontmoeting in de Bundesliga tussen Bayer Leverkusen en Bayern München zou wel eens een cruciaal moment kunnen zijn in de rest van het seizoen. Met twee punten voorsprong op hun Beierse rivalen heeft Leverkusen de kans om hun voorsprong uit te breiden. Dit terwijl Bayern deze wedstrijd moet winnen om hun titelaspiraties nieuw leven in te blazen.

Leverkusen aan een topseizoen bezig

Een week na een 0-0 gelijkspel met Borussia Monchengladbach, keerde Bayer Leverkusen terug naar winst met een 2-0 overwinning op Darmstadt. Nathan Tella scoorde twee keer en hielp Leverkusen aan de overwinning.

Bayern München won ook zijn laatste wedstrijd (3-1) tegen Borussia Mönchengladbach. Met Harry Kane die zijn 24e doelpunt van het seizoen maakte. Bayern-coach Thomas Tuchel was blij dat zijn ploeg weer op de rails stond na de nederlaag tegen Werder Bremen.

Dertig wedstrijden ongeslagen voor koplopers Bundesliga

Bayer Leverkusen zet hun zegereeks voort na het bereiken van de halve finale van de Duitse beker. Tegen Stuttgart zette Leverkusen de wedstrijd op zijn kop en boekte een ultieme 3-2 overwinning. Door de overwinning behoudt Bayer Leverkusen zijn ongeslagen reeks van dertig wedstrijden sinds het begin van het seizoen 2023-24. Met zestien overwinningen en vier gelijke spelen in de Bundesliga, zes successen in de Europa League en vier in de Duitse beker, lijkt alles volgens plan te gaan voor de koplopers.

Xabi Alonso heeft de formule gevonden

Xabi Alonso heeft zijn stempel gedrukt op zijn team. Na het experimenteren met een driemansdefensie en het aanpassen van zijn tactische schema, vertrouwt hij nu op vloeiend spel met tempowisselingen. Dit alles om zijn tegenstanders te verrassen. Hij moedigt zijn spelers ook aan om initiatief te nemen op het veld.

Onder zijn leiding heeft Bayer Leverkusen een solide defensie. Met veertien wedstrijden zonder tegendoelpunt in alle competities, het beste record in de Bundesliga. Vergelijkbaar met Italiaanse- en Franse teams die bekend staan om hun solide verdediging.

Bayern München op hete kolen

De spanning bij Bayern München was de afgelopen dagen voelbaar en de club had scherpe kritiek op recente uitspraken over de toekomst van hun coach. Thomas Tuchel heeft naar verluidt gesproken over zijn wens om het in het buitenland te proberen. Dit terwijl de speculaties over de opvolging van Xavi bij Barcelona hoogtij vieren.

In een verklaring liet de Beierse club weten dergelijke ongefundeerde uitspraken niet langer te accepteren. Bayern ontkent enige betrokkenheid van Tuchel bij discussies over Xavi en zijn mogelijke opvolger. De club benadrukt dat de opmerkingen van de coach vooral betrekking hadden op algemene vragen over Spanje. En ook over zijn ervaringen uit het verleden bij PSG en Chelsea.

Tuchel zonder zijn keeper?

Bayern München-doelman en aanvoerder Manuel Neuer is twijfelachtig voor de cruciale wedstrijd in de Bundesliga. Zijn coach, Thomas Tuchel, legde uit dat Neuer een laatste test moet ondergaan voordat hij een beslissing kan nemen vanwege een knieblessure. Neuer kon eerder deze week niet deelnemen aan trainingen. Manuel hervatte slechts één individuele sessie op donderdag vanwege lichte problemen met zijn knie.

Nadat hij in december 2022 herstelde van een ernstige blessure aan zijn rechterknie, keerde Neuer eind oktober 2023 terug in de selectie en speelde sindsdien de laatste 16 wedstrijden. Sven Ulreich, die de eerste paar wedstrijden van het seizoen 2023-2024 speelde, zal de back-up zijn als Neuer deze zaterdag niet kan spelen.

Bayern zonder Alphonso Davies tegen Leverkusen

Sinds het begin van zijn carrière heeft Alphonso Davies te kampen gehad met een aantal blessures die zijn vooruitgang hebben belemmerd. Ondanks zijn status als een van de beste linksbacks ter wereld als hij volledig fit is, heeft de Canadees tijdens zijn periode in Beieren vaak in de ziekenboeg moeten doorbrengen.

In de recente wedstrijd tegen Mönchengladbach moest hij in de 85e minuut van het veld met een knieblessure. De voormalige speler van Vancouver Whitecaps staat twee tot drie weken aan de kant. De speler, die begeerd wordt door Real Madrid, mist dit weekend de wedstrijd in de Bundesliga met Bayer Leverkusen en het Champions League laatste-16 duel tegen Lazio.

Beleef de spanning van deze wedstrijd op Ladbrokes.be!