Habirora, Doumbé, Ngannou: EXCLUSIEF interview met Ryad Merhy

Een paar dagen voor de superweek van MMA bezochten we de boksschool van Ryhad Merhy voor een exclusief interview. De Belgische profbokser geeft ons zijn mening over de langverwachte gevechten. Habirora, Doumbé, Ngannou: Ryad Merhy geeft ons zijn mening.

Wat vind je bijvoorbeeld van de trashtalking van Cédric Doumbé?

Trashtalking verkoopt. Het is niet nieuw. Het begon in de tijd van Mayweather, zelfs daarvoor al. Sommige boksers hebben het nodig om in hun gevechten te komen. Ze hebben het nodig om te praten, om de ander neer te halen, om hem echt klein te maken om in hun hoofd te komen. Dit geeft ze een psychologisch voordeel op de dag van het gevecht.

Cédric Doumbé is hier erg goed in. Hij kan in het brein van zijn tegenstander kruipen. Hij kan je laten geloven dat hij beter is dan jij en dat je gaat verliezen. Toen hij Jordan Zebo KO’te, zat hij helemaal in zijn hoofd.

Baki ziet er heel beheerst en zeker van zichzelf uit. Hij probeert Cedric Doumbé niet in zijn hoofd te laten komen. Trashtalking is heel respectvol en nuchter.

Welk potentieel heeft de Belg Patrick Habirora?

Patrick is een topper. Hij is samen met Oki Bolaji het Belgische fenomeen van het moment. Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat Patrick (Habirora) in de UFC komt.

Het zijn allebei mensen die het willen maken. Patrick heeft de sfeer begrepen van de show die hij moet opvoeren om zijn gevechten te verkopen. Oki Bolaji zou van zijn kant meer het verschil moeten maken met zijn optredens.

Ryhad Merhy, wat vind jij van de komst van Francis Ngannou naar het Engelse boksen?

Het is de beste keuze die hij had kunnen maken qua overgang. In de UFC verdiende hij niet zoveel. Eén gevecht tegen Fury leverde hem evenveel geld op als al zijn UFC-gevechten. Het is perfect voor hem als je kijkt naar zijn verhaal, het is een geweldige wraak op het leven.

Maakt Francis Ngannou een kans tegen Joshua?

Het enige wat ik tegen Joshua heb is zijn kin. Dat is zijn zwakke plek.

Op papier zou Joshua moeten winnen. Ngannou is een goede UFC-vechter, is fysiek sterk en heeft zijn wapen: zijn rechterhand. Joshua heeft ook diezelfde rechterhand, maar hij heeft ervaring in de ring.

Het vraagteken is Joshua’s kin. Hij kan niet goed tegen stoten. Het probleem met Ngannou is dat er maar één klap nodig kan zijn om het verschil te maken.

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk: Ryhad Merhy noemt het het beste zwaargewicht gevecht ooit?

Het is erg lang geleden dat we een verenigde titel in het zwaargewicht hadden. Iedereen zal dit gevecht willen zien.

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zijn twee verschillende generaties. De eerste is een 130kg zwaargewicht, terwijl de tweede is opgeklommen naar zwaargewicht. Usyk is een fenomeen die bokst alsof hij een lichtgewicht is, terwijl hij in feite veel weegt.

Tyson Fury komt in de problemen. Als hij vecht zoals tegen Ngannou, zal hij het moeilijk krijgen tegen Usyk.