JPL-sportweddenschappen: Speeldag 1 van de Play-offs

De eindsprint van het seizoen is eindelijk begonnen! De klassieke fase maakt plaats voor de Play-offs. Voor de gelegenheid biedt Ladbrokes News je zijn JPL-sportweddenschappen voor deze 1e dag. Op het programma: alle Champions Play-off wedstrijden.

Anderlecht – Antwerp: onze JPL-sportweddenschappen

Anderlecht opent de Champions Play-offs deze zaterdag tegen Antwerp.

Spelen voor Union Saint-Gilloise en thuis beginnen zou een sleutelfactor kunnen zijn in de titelrace. Een overwinning tegen Antwerp zou de Brusselaars in staat stellen om de druk op Union op te voeren. De Mauves hebben dit seizoen ook thuis goed gepresteerd. Met slechts één nederlaag op Lotto Park staan ze momenteel 2de op de ranglijst.

Tegenover hen zal Antwerp erop gebrand zijn om een einde te maken aan zijn winstreeks tegen Anderlecht. Antwerp heeft al 7 wedstrijden niet gewonnen tegen de Brusselse ploeg. Ze zullen echter kunnen voortbouwen op hun goede vorm aan het einde van het seizoen. Antwerp is nu ongeslagen in 5 wedstrijden.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Anderlecht pakte 19 punten tegen de TOP 6;
 • Anderlecht verloor slechts één van zijn laatste 19 JPL-wedstrijden;
 • Anderlecht is ongeslagen in zijn laatste 7 JPL-wedstrijden tegen Antwerp;
 • Antwerp is ongeslagen in zijn laatste 5 wedstrijden;
 • Antwerp heeft slechts 2 van zijn laatste 11 uitwedstrijden in PO1 gewonnen.

Voorspelling van de redactie voor Anderlecht – Antwerp: Anderlecht blijft in de titelrace en kan zijn 1e PO1-wedstrijd vieren met een overwinning. De weddenschap ‘Anderlecht wint’ staat aan 2.35 bij Ladbrokes.

JPL-sportweddenschappen: Cercle Brugge – Club Brugge

Op papier heeft Club Brugge misschien wel de makkelijkste eerste wedstrijd in deze Champions Play-offs. Cercle Brugge heeft het namelijk nog nooit tegen de top 6 gered. De mannen van Miron Muslic hebben het slechtste team van de topklasse, met slechts 3 punten.

De laatste weken van Club Brugge zijn echter bewogen geweest. Het vertrek van Ronny Deila is bevestigd en Nicky Hayen neemt de leiding over tot het einde van het seizoen. Het valt nog te bezien of deze psychologische schok dit weekend zijn vruchten zal afwerpen in de Brugse derby.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Cercle Brugge heeft dit seizoen nog geen wedstrijd tegen de TOP 6 gewonnen (3G – 7V);
 • Kevin Denkey werd topscorer in de klassieke fase (23 doelpunten);
 • Club Brugge nam deel aan de laatste 14 edities van de PO1;
 • Hans Vanaken is topscorer in de geschiedenis van de Champions PO;
 • De laatste 3 Brugse derby’s eindigden in een gelijkspel.

Voorspelling van de redactie bij Cercle Brugge – Club Brugge: Club Brugge zit nog steeds zonder Mignolet, maar kan de topscorer van JPL verzilveren. De weddenschap ‘beide teams scoren’ staat aan 1.58 bij Ladbrokes. Geconfronteerd met het gebrek aan ervaring van Cercle Brugge in PO1, zou Club Brugge de overhand kunnen nemen. De notering voor een overwinning staat aan 2.00.

KRC Genk – Union Saint-Gilloise, onze voorspellingen

Als afsluiter van de eerste dag reizen de koplopers van JPL af naar Limburg.

Aan de ene kant zal KRC Genk met vertrouwen kunnen spelen na zijn kwalificatie voor PO1. Met slechts één nederlaag in hun laatste vijf wedstrijden zullen de Limburgers met vertrouwen aankomen. Desondanks hebben ze in 4 van hun laatste 5 wedstrijden te maken gehad met ploegen uit de onderste regionen van de ranglijst.

Union, aan de andere kant, zal erop gebrand zijn om zijn momentum in de JPL vast te houden. De mannen van Blessin zijn sinds september ongeslagen in de competitie. Bovendien hebben ze sinds het begin van het kalenderjaar om de 3 dagen wedstrijden gespeeld, waardoor ze na de onderbreking misschien weer nieuwe energie zullen opdoen.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Union Saint-Gilloise heeft 80% kans om zijn 1e JPL-titel te winnen;
 • Mohamed Amoura heeft elke 85 minuten een doelpunt gescoord in de JPL;
 • KRC Genk heeft een 48% winstpercentage in PO1;
 • Genk heeft geen enkele van zijn laatste 4 wedstrijden tegen USG gewonnen.

De voorspelling van de redactie voor KRC Genk tegen Union Saint-Gilloise: Union kan zich dit seizoen geen misstap veroorloven. Dit is het jaar of nooit om de JPL op te heffen. Onze redactie ziet de Unionisten hun eerste wedstrijd in PO winnen. De notering voor de overwinning staat aan 2.45 bij Ladbrokes.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • Overwinning voor KAA Gent – 1.63;
 • KV Mechelen wint – 2.50;
 • STVV vs Westerlo: beide ploegen scoren – 1.67.

Wed op alle wedstrijden van de 1e speeldag van de Jupiler Pro League Play-offs bij Ladbrokes.be!