Real Madrid maakt zich zorgen over de komst van Kevin De Bruyne

Met zijn twee goals en een assist in de overwinning tegen Crystal Palace heeft Kevin De Bruyne laten zien dat hij weer op zijn best is. Een goed voorteken voor de Champions League-wedstrijd in Madrid. Fans van Kevin De Bruyne herinneren zich nog de beelden van zijn blessure in de wedstrijd tegen Burnley. In april 2023 had hij al last van zijn hamstring in de wedstrijd tegen Bayern München. Uiteindelijk moest hij een operatie ondergaan en een groot deel van het begin van het seizoen missen.

Een terugkeer naar Manchester City in januari

De spelmaker van The Cityzens had geen tijd nodig om het net te vinden bij zijn terugkeer in januari. En als Kevin De Bruyne niet scoorde, voedde hij zijn teamgenoten, die niet veel vroegen. En dan was er nog die nieuwe liesblessure om je zorgen over te maken. De Rode Duivel miste zelfs de vriendschappelijke wedstrijden van België in Ierland en Engeland.

Maar hij zou altijd terugkomen. Meer dan een jaar weg bij de nationale ploeg en nog steeds met onbeantwoorde vragen… Alles wijst erop dat de Rode Duivels op hem kunnen rekenen tijdens het EK. En gezien zijn groeiende vorm, is dat alles waar we op wachten.

Honderdste doelpunt voor de Cityzens

Kevin De Bruyne brak zaterdag de rust in Crystal Palace en was betrokken bij drie van de vier doelpunten van zijn ploeg. Hij scoorde twee keer en gaf een assist, alsof hij wilde bevestigen dat hij weer in de schijnwerpers staat en weer in vorm is! Zijn 100e doelpunt in een Manchester City-shirt maakte van hem ook een legende.

Vijfendertig van zijn 100 doelpunten voor de Cityzens kwamen van buiten het strafschopgebied. Dit laat zien dat hij het verloop van een wedstrijd met één aanraking kan veranderen.

De duizelingwekkende statistieken van Kevin De Bruyne

Zijn assist voor Haaland afgelopen weekend was zijn 111e. Het laat zien hoeveel meer hij is dan alleen een doelpuntenmaker. Maar KDB’s invloed wordt gemeten in meer dan alleen het aantal assists en doelpunten dat hij heeft gemaakt in zowel de Premier League als de Champions League.

Met 29 optredens in de EFL Cup en één minder in de FA Cup heeft hij respectievelijk 10 en 18 assists uitgedeeld. Moeten we ook zijn slagvaardigheid uit set-pieces noemen? Maar als je een speler met zoveel talent als teamgenoot hebt, kun je het je veroorloven om te dromen van nog grotere overwinningen in 2024.

Lof van Pep Guardiola

De beelden van zijn prachtige eerste doelpunt tegen Crystal Palace zijn de wereld overgegaan, net als die van de reactie van zijn coach: in ware contemplatie van zijn speler. In zijn persconferentie na de wedstrijd sprak Pep Guardiola over de moeilijkheid van het spelen van de ene wedstrijd na de andere.

“We spelen bijna elke drie dagen in alle competities. Ik denk niet dat we het over fysieke vermoeidheid moeten hebben. Maar het is vooral mentaal dat we onze krachten moeten vinden. In die wedstrijd tegen Crystal Palace won Kevin de wedstrijd in zijn eentje. Soms is het Foden of Haaland. Spitsen hebben dat vermogen. En zonder een geweldige Kevin hadden we niet gewonnen.”

Een winnend ritueel

In een serie die onlangs op Netflix is verschenen, leren we een grappige anekdote over Kevin De Bruyne. De documentaire, getiteld ‘Together: the historic treble’, blikt terug op het laatste fantastische seizoen van de Cityzens. We komen alles te weten over de winnaars van de Premier League, FA Cup en Champions League.

En in de vijfde aflevering vertelt De Bruyne over zijn ritueeltje voor elke wedstrijd: hij speelt het videospel Candy Crush. Hij maakt ook wel eens een praatje met de staf, maar hij geeft toe dat hij niet weet hoe hij achterover moet leunen en niets doen. De spelverdeler van The Cityzens kleedt zich pas tien minuten voor de wedstrijd om. En dat bevalt hem prima…

Beleef de spanning van Real Madrid vs Manchester City met Ladbrokes!