UFC 300 sportweddenschappen: de beste kaart aller tijden?

Al maandenlang hebben MMA-fans en UFC-volgers maar één datum in hun hoofd: 13 april. Dit is de dag van UFC 300. Een jaar na de viering van het 30-jarig bestaan organiseert de UFC haar 300e ‘genummerde’ evenement, dat elk overeenkomt met een pay-per-view en vaak een of meer titelgevechten. UFC 100 en 200 waren al belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van de organisatie.

De UFC biedt een historische kaart

Voor deze uitzonderlijke avond heeft de UFC alles uit de kast gehaald. In totaal verschijnen er 12 kampioenen uit heden en verleden op de kaart, een record aller tijden. De lichtzwaargewicht- en vedergewichtvrouwentitels en de symbolische ‘BMF’-titel (‘Baddest Motherf****’, in 2019 gecreëerd als eerbetoon aan de legende Nate Diaz) zullen voor het grijpen liggen.

En toch hadden sommigen… meer verwacht. UFC 300 mist misschien een of twee namen die mainstream genoeg zijn om een breder publiek aan te spreken. Conor McGregor, druk met zijn promotieverplichtingen voor zijn film Road House, vecht er net zo min als Jon Jones, Khamzat Chimaev of Israel Adesanya.

Dit zijn misschien wel de grootste sterren van de UFC. Ter vergelijking, UFC 100 en UFC 200 waren beide afhankelijk van Brock Lesnar om aandacht te trekken. UFC 200 zou oorspronkelijk zelfs een rematch tussen Conor McGregor en Nate Diaz bevatten, evenals het langverwachte gevecht tussen Jon Jones en Daniel Cormier. Maar beide werden om verschillende redenen geannuleerd.

Eén ding blijft zeker: in termen van pure kwaliteit en spektakel is UFC 300 een van de grootste evenementen in de geschiedenis van MMA. En je kunt het nog spannender maken door te wedden op je favorieten via Ladbrokes.

Alex Pereira vs Jamahal Hill, het onverwachte hoogtepunt

Het is geen geheim dat de UFC andere hoofdevenementen heeft overwogen voor UFC 300. Conor McGregor vs Michael Chandler werd ooit genoemd. Maar de terugkeer van de Ierse legende is over tijd. Israel Adesanya had kunnen proberen zijn titel terug te winnen van Dricus Du Plessis, maar de Zuid-Afrikaan was nog niet 100% hersteld.

Het is Alex Pereira, die een publiekslieveling is geworden met zijn mysterieuze houding en geweld in de kooi, die het opneemt tegen Jamahal Hill. Hill raakte zwaar geblesseerd en moest in juli 2023 afstand doen van de gordel. Nu is hij terug en is hij vastbesloten om te bewijzen dat hij de echte kampioen is. Zeker omdat hij de titel nog nooit in de kooi heeft verloren. Beide mannen staan bekend om één ding: ze slaan heel hard en nemen risico’s.

Ladbrokes’ voorspelling: De enige zekerheid in de aanloop naar dit hoofdtoernooi is dat het spectaculair wordt. Maar het kan ook heel kort zijn. Jamahal Hill heeft 7 overwinningen door knock-out, tegen ‘echte’ lichtzwaargewichten. Dit terwijl Alex Pereira onlangs een divisie hoger is gekomen en zich al heeft laten verrassen door lichtere vechters. Pereira is technisch superieur, maar neemt grote risico’s. Kan hij innen als Hill het doelwit vindt? Met een notering van 2.20 is Jamahal Hill de outsider en onze favoriet!

Weili Zhang vs Yan Xiaonan, het enigszins vergeten gevecht

Dit had een groot gevecht moeten worden. Aanvankelijk was het plan van de UFC om Weili Zhang en Yan Xiaonan voor hun thuisfans in China te laten vechten. Een titelgevecht tussen twee Chinese atleten in China zou een historische gebeurtenis zijn geweest. De UFC koos voor een andere optie, en dit gevecht is het enigszins vergeten ‘co-main event’ van UFC 300. Zhang heeft er echter een gewoonte van gemaakt om in elk van haar gevechten het beste van het vrouwen-MMA te bieden. Net zoals in 2020 tegen Joanna Jedrzejczyk, 5 rondes die de legende van de sport zijn ingegaan.

Yan Xiaonan is veel minder bekend. Maar ze verdiende een titelgevecht door voormalig kampioene Jessica Andrade in de eerste ronde knock-out te slaan. Ze zal op zoek zijn naar een echte aardbeving door haar landgenote te onttronen.

Ladbrokes’ voorspelling: Yan Xiaonan komt van een mooie overwinning, maar had eerder drie vrij gemiddelde prestaties neergezet (een split-decision overwinning en 2 verliespartijen). Het stratosferische niveau van Weili Zhang rechtvaardigt het verschil in noteringen (1.22 tegen 3.55) volledig. Zhang is de enige logische keuze.

Justin Gaethje vs Max Holloway, het main event van het publiek

Als dit gevecht de headliner was, zou niemand met zijn ogen hebben geknipperd. Op papier kan de UFC geen spannendere match-up organiseren dan die tussen Justin Gaethje, de regerend ‘BMF’, en Max Holloway, de voormalig vedergewichtkampioen. Het is simpel. Geen van beide mannen heeft ooit een saai gevecht gevochten. Beiden behoren tot de beste aanvallers in de UFC.

Gaethje’s bijnaam is ‘The Highlight’ en weinig bijnamen zijn meer verdiend. De inwoner van Tucson heeft 7 ‘Fight of the Night’-bonussen en 5 ‘Performance of the Night’-bonussen. Twee van zijn gevechten zijn uitgeroepen tot ‘Gevecht van het Jaar’ (2017, 2021). Winnen of verliezen, het is spectaculair. Max Holloway is ondertussen recordhouder van het totaal aantal gelande stoten in de geschiedenis van de UFC, evenals van het totaal aantal gelande stoten in één gevecht (445 tegen Calvin Kattar): duizelingwekkende cijfers.

Ladbrokes’ voorspelling: Als er een ‘Welk gevecht wordt het gevecht van de avond’-weddenschap was, zouden we groot inzetten op Gaethje vs Holloway. Maar als het aankomt op het kiezen van de een of de ander, is het een lastige. Er is een precedent: Max Holloway vecht in een divisie boven hem en dat pakte de vorige keer niet goed voor hem uit. Hij werd verslagen door Dustin Poirier, die Gaethje onlangs knock-out sloeg. Justin Gaethje, ooit een ‘heethoofd’, heeft veel geduld en aanpassingsvermogen aan zijn spel toegevoegd. Hij is de logische favoriet (1,35 tegen 2,75).

Charles Oliveira vs Arman Tsarukyan, om de lichtgewicht kampioen uit te dagen

Het feit dat dit gevecht zo laag op de hoofdkaart staat, bewijst de diepte van deze UFC 300. Charles Oliveira is nummer 1 op de lichtgewichtranglijst. En hij zou het onlangs opnemen tegen kampioen Islam Makhachev. Arman Tsarukyan is nummer 4 op de ranglijst en blijft de enige man die een betwist gevecht heeft aangeboden aan diezelfde Makhachev op weg naar de titel in 2019. De winnaar van dat gevecht zou dus de lichtgewichtkampioen moeten uitdagen.

Opnieuw heeft de UFC dit gevecht georganiseerd met één ding in gedachten: spektakel. Charles Oliveira is een garantie voor spektakel. De Braziliaan brengt systematisch de knock-out. Oliveira, die lang werd gezien als een grondkunstenaar (hij heeft een van de hoogst mogelijke graden in Braziliaans jiu-jitsu), houder van het record voor het aantal submissions in de UFC (16), heeft de laatste tijd gevechten gewonnen dankzij zijn vuisten. Beneil Dariush was zijn laatste slachtoffer, knock-out in de eerste ronde. Zelfs… Justin Gaethje betaalde de prijs. Hij werd naar de grond gestuurd door een hook voordat hij werd onderworpen. Tsarukyan heeft een minder opwindende stijl, maar zijn technische niveau en grondverdediging zullen Oliveira waarschijnlijk dwingen om op de voeten te blijven… wat onvermijdelijk tot vuurwerk zal leiden.

Ladbrokes’ voorspelling: De noteringen voor UFC 300? Het zou wel eens Charles Oliveira kunnen zijn, underdog aan 2.20 tegen 1.55. De Braziliaan wordt al zijn hele carrière onderschat. Maar heeft ook bijna iedereen verslagen, in alle mogelijke situaties. We zouden nalatig zijn als we deze keer niet in hem zouden geloven!

De andere gevechten in bulk:

Bo Nickal verslaat Cody Brundage (1.03);

Jessica Andrade verslaat Marina Rodriguez (1.82);

Diego Lopes verslaat Sodiq Yusuff (1.65);

Jim Miller verslaat Bobby Green (2.40);

Aljamain Sterling verslaat Calvin Kattar (1.65);

Cody Garbrandt verslaat Deiveson Figuereido (3.30);

Kayla Harrison verslaat Holly Holm (1.17);

Jiri Prochazk verslaat Aleksandar Rakic (1.90).