Cordemais: 4e stap van de Grand National Trot Race

Na Amiens, Marseille-Borély en Lyon-La Soie zal de renbaan van Cordemais gastheer zijn voor 16 deelnemers. Maak je klaar voor deze 4e etappe van de Tour de France van de dravers. Deze nieuwe etappe biedt de mogelijkheid om nieuwe deelnemers in actie te zien tijdens hun debuut in de competitie. De meeting van maandag op de renbaan van Loire gaf de koersliefhebbers de kans om meer te weten te komen over het parcours dat de 16 deelnemers zullen afleggen. Ondanks de aanwezigheid van een aantal kwaliteitspaarden in het tweede echelon, zullen de 7 paarden die geen afstand hoeven af te leggen in het voordeel zijn op dit type parcours. Dit vrij glooiende parcours zou wel eens extra inspanning kunnen vragen van de paarden die op de 25 meter beginnen.

Galileo Bello in topvorm

De inwoonster van Anne-Francoise Donati-Marcillac was eind vorig jaar in topvorm. Maar hij stelde het publiek begin dit jaar teleur. Sinds een opmerkelijke run in Laval eind maart lijkt de achtjarige zijn volledige capaciteiten te hebben herontdekt. Zijn vorm is onmiskenbaar, zoals blijkt uit zijn laatste twee optredens. Daar eindigde hij heel dicht bij de uitstekende Ino du Lupin.

Dit paard schitterde op een goed niveau op de vlakke circuits. Het keert terug naar een renbaan waar hij nog ongeslagen is. In april 2022 won hij terloops een turfkoers met identieke parameters. Galileo Bello (13) wordt herenigd met een rijder met wie hij de enige Groepswedstrijd uit zijn carrière won. Benjamin Rochard kent het parcours goed. Hij zal proberen zijn snelheid te behouden op het rechte stuk.

Igrec de Celland, de essentiële basis

Na een zeer bevredigende debuutrace heeft de vertegenwoordiger van Christophe Jariel zojuist zijn vorm bevestigd door een geweldige indruk achter te laten op de baan van Laval. Verslagen in een sprint door de goede Jolie Star, aan wie hij 25 meter teruggaf, deed dit uitstapje hem een wereld van goed met het oog op zijn eerste doelstelling van het jaar. Deze zesde in het Critérium des 5 ans staat nog steeds hoog aangeschreven bij zijn trainer. Hij verdient het om de eerste groep van zijn carrière te winnen.

Liefhebbers van ritmische koersen kunnen hun hart ophalen met de aanwezigheid van Goal Star. Zijn tandem met David Thomain is attent op het parcours en werkt uitstekend. Met een zuinig parcours kunnen de paarden die hem 25 meter voor laten gaan het moeilijk krijgen om hem in te halen op het rechte stuk. Vooraf heeft Igrec de Celland (5) niets tegen hem, het is de basis van de race.

Wedden op Galago du Cadran, ongeslagen dit jaar

Florent Lamare presenteert een van de speerpunten van zijn stal in deze etappe van de GNT. Met slechts 38 competitiewedstrijden op 8-jarige leeftijd heeft zijn trainer er altijd voor gezorgd dat dit kwaliteitspaard goed rendeert. Galago du Cadran (3), die dit jaar twee keer won in twee wedstrijden, zal in uitstekende conditie zijn voor zijn eerste etappe van de Tour de France des drafteurs in Cordemais. Het paard, dat een prima staat van dienst heeft, lijkt een aantal parameters op zijn plaats te hebben voor zijn ontdekking van de baan van Cordemais.

Hoewel hij nog maar weinig uitstapjes op zijn naam heeft staan, laten zijn bewegingen op totaal verschillende parcoursen zien dat niets hem hindert. Zijn aanwezigheid op de eerste rij zal zijn coureur in staat stellen om de tactiek van zijn rivalen te beoordelen. Zonder verkeerszorgen is zijn plaats in de juiste grasmatcombinatie.

De kanshebbers voor een podiumplaats

Franck Leblanc is degene die aan het begin van het evenement het meeste vermogen toonde. Na een denderend einde van het jaar zal Ibiki de Houelle (11) de grasfans deze woensdag moeten geruststellen. Hij is sinds november 2022 niet meer op een andere baan dan Vincennes geweest en deze verandering van omgeving zou hem goed kunnen doen. Hij weet hoe hij alles moet doen op een baan. In pure termen is hij het paard van de race. Goal Star (2) zal proberen te profiteren van zijn initiële voordeel om het tempo van de race te bepalen en zijn rivalen te weerstaan.

Have A Dream (10), minder scherp in de afgelopen weken, is een van de beste paarden aan de start. Met een economisch parcours zou hij een hoofdrol moeten spelen. De grote Hold Up du Digeon (1) zal profiteren van zijn initiële voordeel om de turfers gerust te stellen. De wachtenden Falcon d’Espace (4), Falco du Douet (7) en Flower By Magalou (8) zullen zich richten op de vijfde plaats.

Kijk deze woensdag rond 13:55 uur uit naar de winnaar van de vierde etappe van de GNT in Cordemais! Deze etappe biedt de mogelijkheid om de rest van het circuit te leren kennen. Dit met de mogelijke aanwezigheid van een kanshebber voor de titel op 1 december.