Prix Ingré: De generale repetitie voor de Grand Steeple

De volgende deelnemers in de Grand Steeple volgen een heel ander traject. Juntos Ganamos, aangewezen als favoriet, won briljant over horden aan het begin van de week. Overtuigd in de Prix Murat, zullen Youtwo Glass en Galipolli over drie weken fris aankomen. De zeer getalenteerde Il est Français, een schim van zichzelf tijdens zijn comeback, zou direct naar de ‘belle’ moeten gaan. Deze laatste voorbereidende race zal het mogelijk maken om een hiërarchie op te stellen. Dit drie weken voor het evenement, waar de racewereld op wacht. Met slechts zeven starters op de startlijst zal de race wijd open zijn. Er zijn nog vragen die beantwoord moeten worden voor de 6km dit jaar wordt afgelegd.

Général en Chef terug op het hoogste niveau

Sinds zijn komst naar de stal van Noel George & Amanda Zetterholm lijkt de als vierde geplaatste ruiter in de editie van 2021 zijn capaciteiten weer volledig te hebben benut. Dit massieve paard is nogal onstuimig. Hij laat zich niet gemakkelijk ontspannen voor een race. Dit gedrag helpt hem niet voordat hij zulke lange afstanden aflegt. De verandering van omgeving lijkt hem goed te hebben gedaan. Na een onbesliste test besloot zijn trainer om hem mee te nemen over de lange afstand, in makkelijke races.

Het was een geslaagd experiment, want Général en Chef (6) zal deze laatste voorbereidingswedstrijd vol goede moed tegemoet gaan. Winnaar van een Klasse 2 aan het begin van de maand. Général en Chef heeft bewezen dat hij op achtjarige leeftijd nog steeds de mensen om hem heen kan laten dromen. Ongeslagen met Benjamin Gelhay, met wie hij het uitstekend kan vinden, is hij een potentiële winnaar.

Sel Jem, twee jaar later…

De uitzonderlijke winnaar van de Grand Steeple Chase de Paris 2022 kreeg gezondheidsproblemen na zijn overwinning. Na bijna twee jaar gedwongen rust verliepen zijn voorbereidingen niet goed voor de mensen om hem heen. Hoewel hij in Royan zijn rentree op wedstrijd zou maken, moest de kampioen van de familie Papot zijn terugkeer uitstellen vanwege het slechte weer. Opvallend op de bezems van Compiègne verloor hij van de laatste winnaar van de Prix La Haye Jousselin, Grandeur Nature.

Sel Jem (5), een beetje fris, besloot naar voren te gaan. Hij maakte een paar fouten die hem de tweede plaats kostten. Voor zijn terugkeer op de Butte Mortemart zou het kleine aantal starters hem wel eens een voordeel kunnen geven. Dit zodat hij twee jaar later weer op zijn best kan zijn. Met een slagingspercentage van 100% in de eerste twee over de 4400 meter zou Sel Jem wel eens een topper kunnen zijn.

Amy du Kiff, dé fun bet

De gepensioneerde renner van Gabriel Leenders was de verrassende winnaar van de Prix Maurice Gillois op 4-jarige leeftijd. Ze toont haar pretenties drie weken voor de grote dag. Ze zal proberen het net zo goed te doen als zijn trainingsmaatje Gold Tweet. Die won eerder deze week over horden in Compiègne. Amy du Kiff (2), ongeslagen op het parcours van deze zaterdag, toonde veel moed om de eerste Groep I-race te winnen.

Haar comeback-race met de beste hordelopers zal haar goed gedaan hebben voor haar terugkeer in de steeplechase. Gekoppeld aan Léo-Paul Bréchet, een jonge jockey wiens carrière werd gekenmerkt door een magisch moment dankzij dit paard, dat hem zijn eerste Groep I-overwinning bezorgde. Ze heeft een lastige taak voor de boeg ten opzichte van de twee oudere paarden. Maar de vorm en de raceomstandigheden zouden in haar voordeel kunnen zijn.

Tegenstand tegen de favorieten

Toscana du Berlais (3), die pech had in de Prix Troytown, komt terug op een parcours waar hij bijzonder van houdt. Deze afwachtende hengst zou wel eens kunnen profiteren van een rustig tempo om zijn snelheid goed te gebruiken. Hij wordt gepresenteerd door de geduchte Arnaud Chaille-Chaille en zou niemand verbazen als hij op het podium zou eindigen. In Love (1), die niet veel heeft laten zien over hindernissen, zal met ambities terugkeren naar de steeple. De laatste winnaar van de Grand Steeple Chase in Pau zou wel eens kunnen profiteren van zijn vorm om zijn rivalen op het rechte stuk te verslaan. De zeer sympathieke Grand Oncle (7), altijd een vechter op het hoogste niveau, zal op zoek zijn naar de best mogelijke plaats in deze laatste kwalificatiewedstrijd. Gardons le Sourire (4), die de laatste tijd teleurstelt, lijkt een lastige taak voor de boeg te hebben.

Tot aanstaande zaterdag rond 15:50 uur om de winnaar te ontdekken van de laatste voorbereidingsrace voor de Grand Steeple Chase in Parijs. Nu de deadline nadert, zullen veel ogen gericht zijn op Sel Jem om te zien hoe hij presteert.