© Photo by Alamy

EURO 2024-voorspelling:Spanje vs Kroatië eerste topper

EURO 2024 begint deze vrijdag met de aftrap van het toernooi: Duitsland tegen Schotland. Op zaterdag neemt Spanje het op tegen Kroatië in wat de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap moet worden. Lees onze voorspellingen.

Duitsland tegen Schotland (21:00)

Na een grote teleurstelling op het WK 2022 en uitschakeling in de groepsfase, zal Duitsland er alles aan gelegen zijn om de zaken recht te zetten. In Groep A, die binnen handbereik lijkt, zal de Mannschaft een vliegende start willen maken tegen Schotland, en dat voor het thuispubliek.

Onze voorspellingen: Met talenten als Jamal Musiala en Florian Wirtz moet Duitsland zonder al te veel problemen de achterkant van het net kunnen raken. De notering voor de Duitsersscoren meer dan 2,5 doelpunten is heel aantrekkelijk: 2.25.

Hongarije vs Zwitserland (zaterdag om 15:00)

Ongeslagen in de kwalificatie en bovenaan in hun groep, heeft Hongarije laten zien dat ze geen makkie zijn in Duitsland. De Zwitsers zijn altijd solide en met een aantal goede individuele spelers (Akanji, Shaqiri, Embolo). Ze zullen hopen het beter te doen dan ze deden in de kwalificatie, toen ze hun ticket op het laatste moment veilig stelden na een gelijkspel met Kosovo.

Onze voorspelling: In wat waarschijnlijk een vrij open wedstrijd wordt, zien we beide teams scoren. Maar geen duidelijke winnaar na 90 minuten. Een gelijkspel aan 3.10.

Spanje tegen Kroatië (zaterdag om 18:00)

Hier is misschien wel de eerste grote clash van dit EURO 2024 tussen twee teams met een verschillende dynamiek. Spanje is aan het heropbouwen. Dit met een jong team dat zich aan het ontwikkelen is, terwijl het ervaren Kroatië een beetje op zijn retour is. Maar het moet nog steeds op zijn hoede zijn.

Onze voorspelling: La Roja zou de wedstrijd moeten domineren, maar ze zullen op hun hoede moeten zijn voor de tegenaanvallen en set-pieces van Kroatië. Wij verwachten dat Spanje wint en dat beide teams scoren (3.40).

Italië tegen Albanië (zaterdag om 21:00)

Op zaterdagavond staat regerend kampioen Italië op het podium. In Groep B, bekend als de groep des doods, kan Italië het zich niet veroorloven om te struikelen tegen het team dat het zwakst lijkt. Maar de Squadra Azzura zal op zijn hoede moeten zijn voor de getalenteerde Kristijan Asllani.

Onze voorspelling: zoals gewoonlijk zal Italië het doel intact willen houden voordat het scoort. Daarom verwachten we dat Italië met 1-0 wint (5.60).