Wat zijn de opties voor Lukaku als de deal met Napoli mislukt?

Het is de aflevering van de zomer in Italië. Zal Romelu Lukaku naar Napoli tekenen? De Belgische aanvaller heeft de Italiaanse club tot prioriteit gemaakt, maar niets is nog zeker. En als deze deal niet doorgaat, welke mogelijkheden zouden er dan voor de Duivel openstaan?

De zomermercato van 2023 wordt gekenmerkt door de onzekere toekomst van Romelu Lukaku. Na een seizoen op huurbasis bij Roma, waar hij weer op dreef kwam met 21 doelpunten in 47 wedstrijden, lijkt de Belgische aanvaller voorbestemd om Chelsea te verlaten, waar hij momenteel in het tweede team speelt. Napoli, met zijn ambitieuze project en een coach (Antonio Conte) die Lukaku waardeert, lijkt een aantrekkelijke bestemming, maar de onderhandelingen blijken complex te zijn. Al vele weken wordt het vertrek van de spits naar Zuid-Italië besproken. Toch is Lukaku momenteel nog steeds bij Chelsea en vorderen de onderhandelingen niet echt.

Napoli, een prioriteit maar geen zekerheid

Er zijn verschillende redenen waarom een transfer naar Napoli mogelijk niet doorgaat. Ten eerste blijft de financiële kwestie een belangrijk obstakel. Chelsea, dat in 2021 een enorm bedrag van 113 miljoen euro heeft geïnvesteerd om de Belgische aanvaller te verwerven, wil een deel van deze investering terugzien. De onderhandelingen tussen de twee clubs verlopen dan ook traag en moeizaam, waarbij beide partijen proberen hun deal te optimaliseren.

Bovendien is de toekomst van Victor Osimhen, de Nigeriaanse aanvaller van Napoli, nauw verbonden met deze kwestie. Sterk begeerd door de grootste Europese clubs, waaronder Paris Saint-Germain, zit Osimhen momenteel vast bij Napoli, dat ongeveer 130 miljoen euro voor hem verlangt. Een vertrek van Osimhen zou een plek in de aanval vrijmaken en Napoli in staat stellen Lukaku te verwelkomen.

Om de zaken wat in beweging te krijgen, heeft de Italiaanse club een spelerstransfer voorgesteld. Napoli zou Osimhen met Chelsea ruilen voor Lukaku, het middenveld-talent Cesare Casadei (21 jaar, 11 optredens in de Premier League in het seizoen 2023-2024) en een cheque van 45 miljoen euro.

Als Osimhen echter bij Napoli blijft, kan de noodzaak om een nieuwe spits aan te trekken minder urgent worden. Ten slotte mogen de persoonlijke eisen van Romelu Lukaku niet worden onderschat. De Belgische aanvaller, zich bewust van zijn waarde op de markt, verlangt naar een langlopend contract en een salaris dat recht doet aan zijn ambities.

Welke alternatieven heeft Lukaku?

Als de transfer naar Napoli niet doorgaat, kunnen er verschillende andere mogelijkheden opengaan voor Romelu Lukaku. De Saoedische competitie, die in volle expansie is, trekt steeds meer wereldsterren aan. Saoedische clubs zijn bereid om astronomische bedragen te investeren om de beste spelers te recruteren. Lukaku, op 31-jarige leeftijd en met zijn ervaring en bekendheid, zou een gewilde doelwit kunnen zijn.

Ondanks zijn moeilijke periode bij Chelsea zou Lukaku ook terug kunnen keren naar een Engelse club. Andere Premier League-teams die op zoek zijn naar een spits zouden mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn in zijn profiel. Zo heeft hij een aanbod van Aston Villa ontvangen, maar dit afgewezen.

Voor sommige waarnemers zou een terugkeer naar Anderlecht, zijn jeugdclub, een interessante optie voor Lukaku kunnen zijn. Dit zou hem de kans geven om zijn wortels terug te vinden en zijn carrière af te sluiten bij de club van zijn hart. De Belgische aanvaller heeft nooit verborgen dat hij op een dag naar Brussel zou willen terugkeren om zijn carrière daar te beëindigen. Echter, met het contract dat hem nog aan Chelsea bindt, is het voor Anderlecht momenteel niet mogelijk om een serieuze optie te zijn.

Wat betekent dit voor de Rode Duivels?

Verre van voltooid, deze aflevering zou ook een vervolg kunnen vinden binnen de nationale ploeg. Met een gemiste voorbereiding, nauwelijks speeltijd en een gemoedstoestand die onvermijdelijk niet kalm is, kan Romelu Lukaku in september bij de Rode Duivels worden opgeroepen? Zijn mislukte EK kan Domenico Tedesco ertoe aanzetten hem tijdelijk te negeren. Wat zou de nut zijn van het oproepen van een speler waarvan we weten dat hij niet op zijn best zal zijn?

soortgelijke artikelen

Leandro Trossard, de echte Belgische supersub?

Wie is João Neves, de ‘topaankoop’ van PSG?

Mika Godts, het Belgische fenomeen van Ajax en binnenkort een Rode Duivel?

ONZE SOCIALE MEDIA

;