PMU: wie volgt Vadeni op?

PMU staat aan de deur! Aanstaande zondag vindt op de renbaan Princes de Condé de 183e editie van de Prix du Jockey Club plaats. Het is een van de meest prestigieuze evenementen van het jaar voor fans van paardenraces! De beste 3-jarige volbloeden doen mee. Dit monument voor de racerij belooft een dag te worden vol emotie, prestaties op hoog niveau en spanning.

Een veulen boven de strijd

Vorig jaar zegevierde Vadeni op dit grote evenement als een veulen dat volledig boven de strijd stond. Na het wachten op dit 2100 meter lange parcours, was hij in staat om het rechte stuk op te schuiven. Hij zette een verwoestend tempo neer, waarbij hij zijn rivalen op ruime afstand achterliet. Het stelde zijn jockey, Christophe Soumillon, in staat om zijn vierde Derby Français te winnen.

Elf kanshebbers voor de hoofdprijs in deze PMU-race

Bij gebrek aan starters heeft de PMU besloten om deze Groep I niet als Tiercé, Quarté, Quinté te plaatsen. Slechts elf starters, maar een kwaliteitsveld met negen paarden die in Frankrijk zijn getraind. De meesten op een steenworp afstand van de renbaan van Chantilly. Twee Britse paarden steken het Kanaal over om de Franse Derby te veroveren. Continuous (9), getraind door Aidan Patrick O’Brien, is ongeslagen op Franse bodem nadat hij afgelopen september de Prix Thomas Byron won in een driewedstrijd. John & Thady Gosden zullen ook van de partij zijn met Epictetus (10), vorig jaar in Doncaster uit groep I geplaatst.

Grote rots, de PMU-attractie!

Met nog maar een paar dagen te gaan is Big Rock (11 ) de favoriet bij de bookmakers. Deze tweevoudig Groep III winnaar klimt gemakkelijk in de ranglijsten en bevestigt zijn prachtige vorm. Zijn jonge trainer Christopher Head, die het momenteel erg goed doet, zei eerder deze week dat hij nog nooit zo’n goed paard had getraind. De recente winnaar van de Poule d’Essai met zijn merrieveulen Blue Rose Cen heeft echter een aantal serieuze vergelijkingspunten in zijn stal waarmee hij zijn kampioen kan becommentariëren. Met zijn nummer 2 in de startopstelling zouden Big Rock en Aurélien Lemaître opnieuw snel de voorste gelederen moeten bezetten en het tempo bepalen.

De guicheprijs, een echte springplank

Als recente winnaar van de Prix de Guiche in Chantilly begin mei, spreekt de geschiedenis voor Big Rock. De statistieken over dubbele winnaars van de Prix de Guiche – Prix du Jockey Club zijn indrukwekkend, met 16 paarden die de dubbel wisten te voltooien. Titelverdediger Vadeni behaalde deze prestatie, net als Almanzor in 2016 voor Jean-Claude Rouget.

Een race van deze omvang is nooit een uitgemaakte zaak, omdat niets op het parcours volgens plan verloopt. De druk is anders, maar de concurrentie is bijzonder zwaar. De meeste kanshebbers zullen elkaar voor het eerst ontmoeten en velen hebben de aandacht van de gokkers getrokken.

Een overzicht van de deelnemers in deze PMU-wedstrijd

Feed The Flame (5) de eerste ! Verbluffend in een klasse 2 eind april, met alleen de armen om mee te werken, zijn jockey, Christophe Soumillon, reageerde onmiddellijk na de race, ” C’est une Machine “.

American Flag (8), sprankelend in de Prix de Fontainebleau (GIII), kende een slechte start in de Poule d’Essai des Poulains en verloor de meeste van zijn kansen. Hij zal zondag proberen het record recht te zetten met Stéphane Pasquier, die voor het eerst zijn partner is.

Marhaba Ya Sanafi (2) recente winnaars van de Testpool. Hij deed het die dag als veulen hard genoeg om achter de Britse concurrent Isaac Shelby aan te gaan. Hij zou zich kunnen voegen bij grote kampioenen als Shamardal, Brametot en Avenir certain in het behalen van de Poule d’Essai – Prix du Jockey Club dubbel.

Ace Impact (6) Dit door Jean Claude Rouget getrainde veulen liep iets anders dan zijn tegenstanders. Hoewel hij zijn debuut zou maken in de Crevecoeur in Deauville, gaf zijn trainer er de voorkeur aan om geduldig te zijn met zijn hoog aangeschreven veulen. Veel succes voor hem, want hij is nog steeds ongeslagen na een uitstekende start op Listed niveau. Hij heeft veel talent bij zich om mee te dingen naar de topplaatsen in dit grote evenement.

Rajapour (3) en Padishakh (4) moeten worden teruggepakt op een ondergrond die zondag ondieper zou moeten zijn dan in de Prix de Guiche, waar ze niet in staat waren om te dreigen.

De strijd zou intens moeten zijn in deze Jockey Club, met een prijzenpot die bij het evenement past: er wordt 1,5 miljoen aan prijzengeld uitgedeeld, wat het op één na hoogste prijzengeld van het jaar is voor de deelnemers.