Chaldean sur qui parier sur les courses hippiques

Wedden op paardenraces: Chaldean, een ambiteuze bezoeker

Op zondag 9 juli vindt het eerste grote evenement van de Meeting van Deauville plaats, de Prix Jean Prat. Deze prestigieuze race wordt verreden over een rechte lijn van 1.400 meter op de renbaan van La Touques. De race heeft een aantal driejarige hengstveulens van topkwaliteit. Slechts twaalf van hen zullen strijden om de overwinning, na de terugtrekking van het Duitse merrieveulen Habana. De Britten, winnaars van vier van de laatste vijf edities, zullen aanwezig zijn. Ze zullen hun kansen op dit evenement verdedigen. Door een gebrek aan starters is deze door PMU ondersteunde paardenrace niet een Quinté +. Lees hier op wie je moet wedden op paardenraces.

Chaldean, een goede keuze om te wedden op paardenraces

Onder de bezoekers reist Andrew Balding met een van de beste driejarigen van het moment, Chaldean (7). In tegenstelling tot zijn recente overwinning in de 2000 Guineas zal hij zondag 200 meter korter zijn. Toch heeft hij zijn talent over de afstand al bewezen. Eind vorig jaar won hij namelijk de Darley Dewhurst Stakes. Deze recente runner-up van Paddington in de St James’s Palace Stakes lijkt de favoriet te zijn. Met Frankie Dettori op non-actief moest Andrew Balding beroep doen op Oisin Murphy om zijn kampioen te rijden.

Hi Royal, favoriet voor de 2000 Irish Guineas afgelopen mei

Hi Royal (3), getraind door Kévin Ryan, eindigde uiteindelijk als derde in deze prestigieuze race, die wordt beschouwd als het equivalent van de Poule d’Essai des Poulains in Frankrijk. Ondanks een prima prestatie die dag, waren Paddington en Cairo hem de baas in de laatste meters. Een paar weken eerder werd hij tweede na Chaldean in de 2000 Guineas op Newmarket. Zijn eerste optreden op Franse bodem zal een logische zijn, gekoppeld aan een jockey die de baan van Deauville goed kent.

Titelverdediger Aidan O’Brien presenteert zijn merrieveulen Meditate (13), die een voorbeeldige staat van dienst heeft. Met een recente vierde plaats in de Coronation Stakes op Ascot eind juni, maakt ze kans op een tweede Groep I-overwinning na haar overwinning op Keeneland in de Breeder’s Cup Juvenile.

Nauwelijks verslagen door Chaldean (7), zal Charyn (6) ook ambities hebben. Dit door Roger Varian getrainde hengstveulen is terug op Franse bodem waar hij ongeslagen is na het winnen van het Critérium de Maisons-Laffitte onder Mickael Barzalona in oktober 2022.

Is Good Guess een goede keuze om te wedden op paardenraces?

Good Guess (9), vertegenwoordiger van Fabrice Chappet en teleurgesteld in de Poule d’Essai, heeft ons net gerustgesteld op de renbaan van Parijs-Longchamp en is terug op de koers van zijn laatste succes (Prix Djebel) waar hij die dag indruk maakte. Na 6 maanden zonder competitie kwam hij eerst aan, gevolgd door twee andere Franse paarden in deze Prix Jean Prat, Breizh Sky (2) en Belbek (5).

Breizh Sky (2) kwam nooit buiten de top twee op de renbaan van La Touques. Dit veulen, dat van rechte wegen houdt, zou de Britse bezoekers het vuur aan de schenen kunnen leggen.

André Fabre, vijfvoudig winnaar van de race, presenteert dit jaar Belbek (5). Het hengstveulen onderscheidde zich door afgelopen oktober glansrijk de Qatar Prix Jean-Luc Lagardère te winnen. Sindsdien heeft hij deelgenomen aan twee andere races. Een derde plaats in de Prix Djebel en een vijfde plaats in de Prix Paul de Moussac. Zijn taak wordt echter bemoeilijkt door het feit dat hij het startnummer 12 heeft geërfd. Ondanks dit nadeel blijft Belbek (5) een geduchte kanshebber die voor een verrassing kan zorgen in deze editie van de Prix Jean Prat.

Sauterne, een goede weddenschap op paardenraces

Sauterne (10) heeft sinds het begin van zijn carrière veel consistentie laten zien. Na een mooie derde plaats in de prestigieuze Poule d’Essai des Pouliches bevestigde ze haar vorm met een briljante tweede plaats in de Gr 2 Prix Sandringham op Jockey Club Day. Deze merrie liet zien dat ze in staat is om op het hoogste niveau mee te doen, met kampioenen als Blue Rose Cen en Lindy. Als ze in de buurt komt van de koplopers op de baan, kan ze het ver schoppen.

De Haras d’Etreham Prix Jean Prat wordt aanstaande zondag 9 juli om 15.50 uur verreden om een nieuwe kampioen te kronen.