Etonnant lors de la course hippique du jour au Prix de Washington

Hohneck vs Etonnant: een topduel in de paardenrace van de dag

Maak je klaar voor de paardenrace van de dag! Aanstaande zaterdag in Enghien staan Hohneck (winnaar van de Elitloppet in 2023) en Etonnant (winnaar in 2022) op het programma in de Prix de Washington. Deze twee kampioenen staan tegenover elkaar over dezelfde afstand als toen ze wonnen in Zweden. De clash tussen deze twee sterren belooft explosief te worden. De Tricolores zijn beter dan ooit op deze afstand en moeten vechten voor succes.

Hohneck (6), titelverdediger van de paardenrace van de dag

Sinds zijn successen op het Hippodrome de la Prairie, in de Ducs de Normandie en zijn adembenemende overwinning in de Elitloppet is Hohneck (6) zich blijven ontwikkelen op het hoogste niveau. Na een uitstekende tweede plaats voor Jiel in de Prix René Ballière, zullen Gelormini en Allaire erop gebrand zijn om hun kampioen opnieuw aan de leiding te zien gaan. En dit op een parcours dat hem perfect ligt. Zijn rijder zal zijn nummer zes moeten managen met de snelle paarden voor hem. Dit is nooit gemakkelijk in zo’n snelle race. Hij zal zonder zorgen een grote kanshebber zijn voor succes op zaterdag. Hockneck zou zelfs als favoriet moeten starten.

Étonnant (4), hoewel beslagen met Anthony Barrier

De kampioen van de Elitloppet, Richard Westerink, moest genoegen nemen met de vijfde plaats in het meest prestigieuze evenement van Zweden. Dit nadat een fout in de finale hem een groot deel van zijn kansen had gekost. Recente had hij een overwinning in de Kymi Grand Prix op de voet van 1’10”5. Hij versloeg ook een uitstekende Go On Boy versloeg. Dit wijst op een duel der titanen aanstaande zaterdag in Enghien. Étonnant (4) zal een bijzondere genegenheid hebben voor deze baan. Hier wonhij de Prix de l’Atlantique over 2100 meter met vlag en wimpel. Zijn trainer Richard Westerink heeft besloten om hem in dezelfde configuratie te laten lopen als in Finland. Dus, op ijzers, wat hem helemaal geen zorgen baart.

Capital Mail (2), een Italiaan met lange tanden in de race van vandaag

Dit Italiaanse paard dat getraind wordt door Fabrice Souloy heeft een aantal donderende lijnen in Italië over de 1600 meter. Afgelopen april kwam hij tussen Vivid Wise As en Zacon Gio, met een zeer lastige nummer 13 achter de wagen. Zijn tijden in Italië suggereren dat hij het volste recht heeft om de twee favorieten in de ogen te kijken. Bovendien heeft deze Italiaanse kampioen, in combinatie met een ruiter in topvorm die afgelopen dinsdag vier keer scoorde in Cabourg, alle troeven in handen om het op te nemen tegen de twee grote favorieten.

Callmethebreeze (1) en Bleff Dipa (7) kunnen het feest bederven in deze PMU-race

Deze twee snelle paarden uit Italië hebben een geweldige kans om hun kwaliteit te tonen op Franse bodem. Holger Ehlert, een echte korteafstandsspecialist, zegt dat zijn paard in topvorm is en zelfs beter is dan vorig jaar. Hij werd alleen verslagen door Vernissage Griff en Vivid Wise As en de lijnen spreken in zijn voordeel om de strijd aan te gaan met de favorieten. Callmethebreeze,(1) de andere troef van Philippe Allaire, lijkt een stapje onder zijn trainingsgenoot, maar zijn nummer één achter de wagen zou hem het voordeel kunnen geven om te profiteren van het goede parcours aan het touw.

Écho de Chanlecy (5) lijkt veel minder effectief op dit type parcours, en terwijl we wachten om hem terug te zien op een lang parcours op het rechter touw, zullen we kijken hoe hij loopt voor een vierde of vijfde plaats. Fric du Chêne (3), die van deze snelheidsparcoursen houdt, zou met de juiste race in de juiste combinatie kunnen glippen. Aan de andere kant zijn de kansen voor Grande de Ranchy (8) en Hermine Girl (9), behoudens een grote verrassing, klein om in de top vijf te eindigen.

Deze Prix de Washington 2023 wordt vanaf 17.00 uur live uitgezonden vanaf de renbaan van Enghien. Plaats nu je weddenschappen op de race van vandaag!

Foto: canalturf