Wedden op paardenraces: Saint-Jean-de-Monts

De grasbaan van Saint-Jean-de-Monts is aanstaande zondag gastheer voor de elfde etappe van de Trophée Vert. In deze Tour de France van grasbanen komen minder bekende paarden bij het grote publiek in de kijker. Dit op een afstandsprestatie tot vijftig meter. Een race tussen paarden van de grasbaan versus kwaliteitspaarden uit Parijs. Deze grote baan van 1.200 meter wordt nu beschouwd als een van de beste in de Grand Ouest vanwege zijn kwaliteit en flexibiliteit. Ontdek alles hier als je wilt wedden op paardenraces.

Wedden op paardenraces: Drie op een rij voor Hotline de Carsi?

Hotline de Carsi (8), recent winnaar van de 10e etappe van dit toernooi in Royan-La-Palmyre, zou een 3e etappe van deze groene trofee kunnen winnen. Deze zesjarige merrie hoefde haar reserves niet aan te spreken om afgelopen zondag aan de leiding te gaan. Onder het zadel van Jean-Michel Bazire nam Hotline de Carsi (8) snel het commando over. Het droeg het gewicht van de race gedurende meer dan 3000 meter. Na een start in de laatste bocht won ze gemakkelijk. Jean-Michel Bazire maakte van de gelegenheid gebruik om het Royannaise publiek te begroeten. De omstandigheden zijn deze zondag anders. Dit omdat de merrie 25 meter terug moet in tegenstelling tot vorige keren op deze grote baan. Gezien het gemak van haar laatste succes, zal ze logischerwijs aanspraak kunnen maken op de topplaatsen.

Een nogal ‘korte’ elfde etappe – Wedden op paardenraces

Deze PMU-paardenrace is de kortste etappe van deze groene trofee. Dit samen met die van Villeneuve sur Lot. Deze etappe gaat over slechts 2.625 meter. De meeste etappes gaan over ongeveer 3.000 meter. Dit is een kans voor de toppaarden om hun geluk te beproeven. De stoere Girl Pettevinière (3) zou het moeilijk kunnen maken voor paarden die starten met een eerste handicap. Als ze niet getekend is door haar reis naar de Speed Cup in Vichy (2 races op één dag), zou ze hen vooraan kunnen uitdagen.

De regelmatige Grec d’Havaroche (5) zal ook kans maken op een plaats. Vooral omdat hij wordt vergezeld door de crackrijder Éric Raffin. Figaro Vici (7), derde in de etappe van Arras, zal blij zijn om op een kortere afstand te rijden. Hij kan een van de top vijf-plaatsen opeisen. Hippomène Quesnot (6) is een kwaliteitsmerrie die soms souplesse mist. Vooral tijdens haar laatste optredens. Ze heeft meer dan genoeg grootte om de topplaatsen in een dergelijk veld te overwegen.

El Tigre Segah op een punt

De leerling van Sébastien Houyvet moet zich nog bewijzen in dit soort wedstrijden. Aan het einde van een race die snel zou kunnen zijn, vooral met de paarden in het eerste echelon die proberen snel weg te komen, zou hij er meer dan één kunnen pakken in het laatste rechte stuk. Zijn trainer heeft ervoor de etappes van Agon-Coutainville en Royan overgeslagen om zijn paard op te frissen. Frilouz de Kernas (10) lijkt in topvorm te zijn, zoals zijn laatste optreden in Hyères liet zien, waar hij er geen doekjes om wond om als leider over de finish te komen. Gaudeo (13) is het klassepaard van het stel, maar mist vaak souplesse en is minder goed op de rechterhand, zoals zijn laatste twee optredens aantoonden, dus het is niet gemakkelijk om hem aan te bevelen.

Fly Speed aan het einde van een combinatie

Fly Speed (15) zal voor dit uitstapje van alle vier de voeten onbeslagen zijn, wat maar zelden gebeurt. Hij is een van de kwaliteitspaarden aan de start met Gaudeo, maar de taak ziet er echt niet gemakkelijk uit op 50 meter. Zijn trainer-rijder, Jean-Philippe Monclin, moet toch wel wat ambities hebben voor deze tweede race van zijn comeback, gezien de configuratie waarin hij gepresenteerd zal worden. Als hij geen terrein verliest bij de start en profiteert van een duidelijk parcours, heeft hij duidelijk de middelen om een derde, vierde of vijfde plaats op te eisen. Edy du Pommereux (16) is ongrijpbaar, maar de afstand zal waarschijnlijk te kort zijn om de bovenste plaatsen op te eisen.