Voetbaltip: Union – Anderlecht, een derby die het zal uitwijzen?

Met nog maar een paar uur te gaan voor de start van het seizoen 2023-2023 kijken we naar de eerste wedstrijd van het seizoen. Een Brusselse derby die spanning belooft. Lees hier onze voetbaltip die je helpt bij het maken van de voetbalweddenschappen.

Wie de eerste veldslag in de hoofdstad zal winnen, is voor iedereen een raadsel. Op papier zijn het echter de twee aantrekkelijkste hoofdrolspelers van Brussel die het tegen elkaar opnemen. RWDM daarentegen lijkt voorbestemd voor een ingewikkeld seizoen onderaan de ranglijst. Het tegenovergestelde voor Union en de Mauves. Op papier tenminste. Voor Union wordt het een kwestie van voor de derde keer bevestigen of verrassen. De bewoners van Lotto-park zullen van hun kant proberen om een status terug te winnen die ze (te) lang zijn kwijtgeraakt.

Voetbalvoorspelling: huidige vorm, twee ongeslagen teams

Voorbereidingswedstrijden zijn misschien niet veel waard in de ogen van degenen die ze volgen, maar het zijn nog steeds goede indicatoren voor de vorm. En in dit opzicht zijn beide teams ongeslagen. Met slechts één tegendoelpunt in drie vriendschappelijke wedstrijden lijkt Union al in staat om een goede strijd te leveren. Voorin hebben ze echter nog maar twee keer het net gevonden. Anderlecht heeft in evenveel wedstrijden elf rozen geplant. De formatie rond Dolberg lijkt perfect te werken. Tegen Ajax domineerden de Mauves het balbezit. Voorlopig heeft Anderlecht dus een licht voordeel, omdat ze niet alleen indrukwekkend waren voorin, maar ook solide waren op eigen helft.

Sportweddenschappen: wie heeft de beste kern?

Puur kwalitatief gezien is de ploeg van Debast ook in het voordeel. Verschillende teamgenoten van de Rode Duivel hebben een goede staat van dienst. Van Dreyer en Amuzu tot Dolberg en de veelbelovende Patris, er zijn genoeg talentvolle spelers om uit te kiezen. Tegenover hen zijn Lazare en Lynen twee van de belangrijkste spelers in een Union-elftal dat veel spelers verloor tijdens de mercato. Leven zonder Teuma, Adingra, Boniface en Van der Heyden is wat de Unionisten te wachten staat. Pas echter op voor de inbreng van de nieuwe rekruten. Teklab, Kabangu en Rasmussen, allemaal onbekend bij het grote publiek. Zij zullen er vanaf het begin op gebrand zijn om hun stempel te drukken.

Online sportweddenschappen

Op het eerste gezicht lijkt Anderlecht bijna favoriet. Maar de ploeg van Brian Riemer zou er verkeerd aan doen om overmoedig te zijn. Sinds hun buren terugkeerden naar de hoogste klasse, hebben ze hen nog nooit verslagen in de competitie. Hun enige overwinning, in de Belgische beker, was meer het gevolg van het feit dat de geel-blauwen helemaal niet speelden. In de afgelopen twee seizoenen waren de ontmoetingen tussen de twee rivalen altijd rijk aan doelpunten en wendingen. In acht wedstrijden vielen er 26 doelpunten. Dat zijn er meer dan drie per wedstrijd. Genoeg voor een show voor een publiek dat niets liever wil. De steun van het Joseph Marien-publiek zal ook belangrijk zijn. Nog meer voor een eerste wedstrijd. Pas op voor nonchalance in de Andersen-gelederen.

Kortom, ondanks dat Union door de bookmakers als favoriet wordt getipt, lijkt het geen echt voordeel te zijn ten opzichte van Les Mauves. Tenminste, niet zo groot als de kansen doen vermoeden. Omgekeerd lijkt Anderlecht, ongetwijfeld gestraft door hun meer gecompliceerde recente seizoenen, een beetje onderschat. Een ploeg die met 3-0 wint van Ajax, zelfs in een vriendschappelijke wedstrijd, verdient misschien meer vertrouwen. De methode Riemer lijkt eindelijk vruchten af te werpen. Anderlecht was erg agressief in de eerste helft en weerstond de comeback van Union in de tweede helft. Hoge noteringen van 6.20 op ‘Anderlecht wint en beide teams scoren‘ kunnen daarom interessant zijn.