Voetbalprono: Frankrijk en de VS mogen niet in de val trappen

De laatste groepswedstrijden van het WK vrouwenvoetbal komen eraan. En in dit artikel geven we je onze voetbalprono voor je weddenschappen. Na Brazilië te hebben verslagen, hoeft Frankrijk alleen Panama te verslaan voor de eerste plaats in zijn groep. Regerend wereldkampioen USA zal daarentegen op zijn best moeten zijn tegen Portugal, dat niets te verliezen heeft.

Voetbalprono voor je sportweddenschappen: Frankrijk wil koste wat kost de eerste plaats bemachtigen

Les Bleues klopten Brazilië met 2-1. Dit toont dat ze uit hun fouten hebben geleerd na hun trage toernooistart tegen Jamaica. De Fransen wonnen tweemaal, want ze konden zo ook de eerste plaats in Groep F veroveren. Frankrijk speelde zijn benchmarkwedstrijd met een ongelooflijke spirit tegen een Braziliaanse ploeg die het misschien niet verwachtte. Het doelpunt van Eugénie Le Sommer iets meer dan een kwartier na aanvang zette de Fransen op weg. Ze toonden een overwinningsgeest van begin tot eind. Zelfs toen de Braziliaanse Debinha rond het uur gelijkmaakte, bleven ze hun ernst en inzet tonen. Zo wisten ze als winnaar uit de strijd te komen. Het winnende doelpunt van Wendie Renard, zeven minuten voor tijd, was een symbool van een Frankrijk dat zichzelf volledig had herontdekt en eindelijk op niveau was. Frankrijk-coach Hervé Renard is zeker gerustgesteld door wat hij zag.

Sportweddenschappen: Panama, een vogeltje voor de Franse kat?

Op papier zijn de Panamezen geen partij voor Les Bleues. Door Brazilië met 4-0 en Jamaica met 1-0 te verslaan, zijn de tegenstanders van de Fransen al uitgeschakeld. Ze speelden twee moedige openingswedstrijden. Zelfs tegen Jamaica lieten ze zien dat ze niet de wapens hebben om grotere tegenstanders aan te kunnen. De Fransen zullen zeker in de gaten houden wat er gebeurt in het duel tussen Brazilië en Jamaica. Als ze winnen, eindigen ze bovenaan in hun groep. Maar dit alleen als Jamaica Brazilië niet verslaat met meer dan de marge van hun duel met Panama. Het is onwaarschijnlijk, maar we weten dat in het voetbal alles kan gebeuren.

Voetbaltip van de dag: kan Portugal de VS op zijn kop zetten?

Met een overwinning tegen Vietnam (2-0) en een nipte nederlaag tegen Nederland (1-0) heeft Portugal al indruk gemaakt. Het maakt zo nog steeds kans om door te stoten naar de volgende ronde. Om zich te kwalificeren, moeten de Portugezen echter voor een ommekeer zorgen en de Amerikanen verslaan, die het niet helemaal naar hun zin hebben. Terwijl de Verenigde Staten en Nederland na twee rondes de eerste plaats in Groep E delen met vier punten, staat Portugal slechts één punt achter en is het erop gebrand om de droom levend te houden.

In theorie zou Nederland de Vietnamezen moeten verslaan en de groepsfase met zeven punten moeten afsluiten. De rekensom is dus simpel. Portugal heeft niets te verliezen in hun allereerste ontmoeting met de Verenigde Staten. Het gelijkspel van de Amerikanen tegen Nederland in de rematch van de WK-finale van 2019 was een wake-up call voor de wereldkampioenen. Coach Vlatko Andonovski heeft zijn lesje al geleerd. Deze dinsdag zal hij tegen de Portugezen op niets minder dan een overwinning mikken.

Voetbalprono: Kika Nazareth wil in stijl afscheid nemen

Een van de speelsters om in de gaten te houden in deze wedstrijd tussen de VS en Portugal is Kika Nazareth. De Benfica-speelster is amper 20 en eindigde als topscorer in haar competitie. Met 3 doelpunten en 2 assists in de kwalificatiewedstrijden voor dit WK heeft ze punten gescoord in de ogen van haar coach. Haar doelpunt in de eerste wedstrijd van het toernooi gaf haar vleugels. Ze zou zichzelf zeker kunnen zien scoren tegen de wereldkampioenen om voor sensatie te zorgen… of in stijl uit te gaan.