Pmu_Pari sur les courses hippique

PMU-wedden: Zondag in Deauville, het eerste hoogtepunt

De Prix Maurice de Gheest is het eerste grote evenement van de meeting in Deauville. Deze Groep 1 PMU-paardenrace vindt zondag plaats op de renbaan van La Touques. Ze zal naar verwachting veel bezoekers trekken. Het is vooral gericht op sprinters, maar kan ook milers aantrekken. Vorig jaar nam Highfield Princess deel aan de prestigieuze Royal Ascot-meeting, maar faalde helaas. Hier alle tips voor het PMU-wedden op de online race.

PMU-WEDDEN: WEDDENSCHAP VAN DE DAG

De zeer regelmatige Cold Case (10) is een van de favorieten. Zijn trainer Karl Burke, vijfde op Haydock Park, heeft dit paard altijd hoog in het vaandel. Met vier overwinningen uit acht optredens won hij zeer goed op zijn terugkeer naar Ascot. Dit toont de kwaliteit en de waardering die zijn trainer voor hem heeft. Het veulen, pas drie jaar oud, heeft de zware taak om het op te nemen tegen doorgewinterde paarden. Dit jaar zal er geen vogelverschrikker aan de start staan. Zo krijgt dit Britse paard de kans om voor het eerst buiten zijn eigen land te schitteren.

TIM EASTERBY NEGENTIEN JAAR LATER

De Britse trainer zal voor de tweede keer proberen de Prix Maurice de Gheest te winnen, negentien jaar na het succes van zijn kampioen Somnus. Dit jaar presenteert hij Art Power (8), die al op zeer hoog niveau heeft gereden en een van de favorieten zal zijn. Deze specialist van de snelheidsparcoursen heeft net de goede Go Athletico vier lengtes achter zich gelaten in deze Prix Maurice de Gheest en een van de mooiste indrukken achtergelaten. De lijnen spreken voor de vertegenwoordiger van Tim Easterby, want hij eindigde als vierde in de Network July Cup Stakes op Newmarket, waarbij hij verslagen werd door enkele zeer grote namen, met name Shaquille en Kinross.

SAINT LAWRENCE, EEN PURE SNELHEIDSSPECIALIST EN IDEAAL VOOR PMU-WEDDEN

Hollie Doyle, de eerste vrouw die de Prix de Diane won, heeft zich perfect aangepast aan het Franse racen. Aanstaande zondag heeft ze nog grotere ambities op de renbaan van Normandië. Ze moet het opnemen tegen een pure mijlspecialist, Saint Lawrence (3), die net een Groepsrace op Ascot heeft gewonnen, waaraan dertig kwaliteitspaarden deelnamen. Het is geen toeval om zo’n race te winnen met zoveel starters. De zesde plaats in de Kid Kand Stakes op Ascot zal een van de sterke kanshebbers zijn om het Verenigd Koninkrijk te laten schitteren.

SPYCATCHER IN ZIJN EIGEN ACHTERTUIN

Karl Burke kan ook rekenen op de recente Prix de Ris-Orangis-winnaar Spycatcher (5). Hij liet een meer dan gunstige indruk achter in deze voorbereiding op de Prix Maurice de Gheest met een achterstand van drie lengtes op de echte milers die bedreven zijn in het parcours. Hij zou dus zijn stempel opnieuw kunnen drukken deze zondag aan de Normandische kust, vooral omdat hij het parcours kent en zal worden begeleid door lokale ruiter Maxime Guyon, die deze grote race in 2018 al won met kampioen Polydream.

KONING GOUD IN BEWEGING

De Franse trainer Nicolas Caullery zal twee van zijn paarden presenteren om Frankrijk te vertegenwoordigen. King Gold (8) maakt een snelle opmars. Slechts vier maanden geleden won hij een Handicap-race voor de Quinté+. Sindsdien heeft hij Garrus van Charles Mills verslagen, die vorig jaar derde werd in de Prix Maurice de Gheest. Zijn lijnen en raceparameters maken van King Gold een serieuze kanshebber voor de topplaatsen in deze zeer mooie race. Fort Payne (1), een teleurstellende vijfde in de Prix Porte Maillot, heeft een verlossing te danken aan zijn vele takers. Ondanks de aanwezigheid van de Belgische jockey Christophe Soumillon op zijn rug, lijkt zijn taak moeilijker in deze geweldige paardenrace.

Fans van paardenraces zullen in groten getale aanwezig zijn op de renbaan van La Touques of voor hun televisie om deze geweldige PMU-paardenrace te volgen en erop te wedden. Deze vindt aanstaande zondag om 16.25 uur plaats.