Sportweddenschappen: Speeldag 3 van de Jupiler Pro League

De eerste 2 speeldagen van de Jupiler Pro League hebben al heel wat verrassingen opgeleverd. Met Standard en KV Kortrijk onderaan de ranglijst en STVV op een 6 op 6, kent de competitie een vliegende start. Wat staat er op het programma op speeldag 3? Een beslissende Waalse derby om het seizoen van Charleroi of Standard te starten, of een potentiële 9 op 9 voor USG, AA Gent of Sint-Truiden. Onze redacteurs geven je hun sportweddenschappen op het Belgisch kampioenschap dit weekend.

De Franse doelman van Anderlecht in luchtduel met Shinji Okazaki van STVV

Antwerpen – KV Kortrijk, onze sportweddenschappen

Afgelopen weekend keerde Antwerp zonder punt terug naar huis. De ploeggenoten van Toby Alderweireld verloren met 1-0 van Anderlecht. Sinds de overwinning in de Supercup tegen Mechelen heeft Antwerp geen enkel doelpunt meer gemaakt. Hun enige doelpunt in de Jupiler Pro League was zelfs een eigen doelpunt tegen Cercle Brugge.

Kortrijk verloor met 1-0 van STVV. Met een 2e nederlaag op rij zouden de Kerels al in een slechte positie kunnen komen als ze aanstaande vrijdag verliezen tegen de regerend kampioen. Ze zouden de dag kunnen afsluiten met een 0 op 9 in het kampioenschap… Is het onderhoud van de operatie al begonnen? Misschien.

De voorspelling van de redactie voor Antwerpen-KV Kortrijk: Op papier is de krachtsverhouding tussen beide ploegen niet in evenwicht. Antwerp is de logische favoriet. Onze redactie heeft vertrouwen in een Antwerpse overwinning zonder tegengoals. RAFC neemt het op tegen een van de slechtste aanvallen in het kampioenschap van vorig seizoen.

Sportweddenschappen: RWDM – KV Mechelen

21 jaar later won RWDM hun 1e wedstrijd in de Jupiler Pro League. Na een 4-0 nederlaag tegen KRC Genk, klopte RWDM OHL met 2-1. Met een geweldige Xavier Mercier en Mickael Biron in het strafschopgebied kon er niets misgaan voor de Brusselse ploeg. Ze zullen echter op hun hoede moeten zijn voor hun verdediging. Die heeft al vijf doelpunten tegengekregen in slechts twee competitiewedstrijden.

De Kakkers van hun kant verloren van AA Gent (0-1) ondanks het winnen van een penalty in de slotfase. De mannen van Steven Defour begonnen met twee belangrijke wedstrijden. Tegen Club Brugge (1-1) en AA Gent. De tegenstanders van dit weekend zien er beter haalbaar uit, ook al zijn de Mechelaars vaak minder indrukwekkend buitenshuis.

De voorspelling van de redactie: Beide teams kwamen tekort in hun eerste twee competitiewedstrijden. We kunnen wat doelpunten verwachten. Aan de ene kant zal RWDM erop gebrand zijn om hun eerste Jupiler Pro League-doelpunt te scoren voor hun thuisfans. Aan de andere kant zal KV Mechelen erop gebrand zijn om hun eerste 3 punten te pakken tegen de weinig bekende gepromoveerde ploeg.

Onze redactie biedt je de weddenschap ‘beide teams scoren’ aan tegen 1.48 op Ladbrokes.be. Voor de gekken is er de weddenschap ‘beide teams scoren en minstens 3 doelpunten in de wedstrijd’ tegen 1.75.

Voorspelling: Union Saint-Gilloise – OHL

Elk jaar is het hetzelfde liedje. Union Saint-Gilloise verrast alle waarnemers, verliest belangrijke spelers op de mercato, maar verrast opnieuw. De Unionisten zijn verschillende belangrijke spelers kwijt: Van der Heyden, Teuma, Boniface en Geraerts. Toch zijn ze het seizoen begonnen met een 6 op 6, na tegen Anderlecht en Standard te hebben gespeeld.

Opnieuw zal de Brusselse ploeg moeten vertrouwen op nieuwe talenten. Puertas (één doelpunt – één assist) en Eckert Ayensa (2 doelpunten) hebben een uitstekende start van het seizoen gemaakt. OHL profiteerde ondertussen van een scheidsrechterlijke dwaling om een punt te verdienen tegen Charleroi op speeldag 1. De mannen van Marc Brys verloren van RWDM. De verdediging van Leuven laat veel te wensen over en ze hebben nog geen clean sheet. Aanvallend kunnen ze, ondanks het vertrek van Mario Gonzalez, rekenen op Opoku – maker van een doelpunt en een assist in twee wedstrijden.

De voorspelling van de redactie voor Union Saint-Gilloise tegen OHL: Union is favoriet en moet zijn rol respecteren. De Brusselaars hebben hun laatste drie wedstrijden tegen OHL gewonnen. Wij denken dat Union Saint-Gilloise zal winnen en meer dan één doelpunt zal scoren in de wedstrijd aan 1.65 bij Ladbrokes.be.

STVV – Anderlecht: onze voorspellingen

De verrassing van het begin van het seizoen zou wel eens STVV kunnen zijn. De Kanaries hebben Standard en Kortrijk verslagen om hun seizoen met een 6 op 6 te beginnen. Bovendien spelen de mannen van Thorsten Fink aantrekkelijk voetbal en vertrouwen ze op de jonge Belgen in de academie.

Met het vertrek van Gianni Bruno (18 goals) en Hayashi (7 goals) hebben de Trudonnaires hun twee topscorers verloren. Dit vertrek voorspelde niet veel goeds voor STVV, dat de slechtste aanval in de competitie had. Eenvoudig en doeltreffend… STVV kon vertrouwen op een compacte verdediging (0 tegendoelpunten) en zich tevreden stellen met het absolute minimum aan aanvallend vermogen (2 tegendoelpunten in 2 wedstrijden) om naar de top van de ranglijst te klimmen.

Anderlecht poetste zijn nederlaag in de Brusselse derby weg door de regerend kampioen te verslaan. De Mauves vertrouwden op de jeugd van Neerpede met Sardella en Theo Leoni. Kasper Dolberg was geen schim in de clash van afgelopen zondag en scoorde zijn eerste doelpunt voor Les Mauves om zijn naam op het scorebord te zetten.

De voorspelling van de redactie voor STVV-Anderlecht: Het is nooit gemakkelijk om af te reizen naar het kunstgrasveld van STVV. Anderlecht heeft echter geen enkele van hun laatste 3 uitwedstrijden in Limburg verloren. De Kanaries kunnen echter profiteren van hun zelfvertrouwen en scoren tegen Anderlecht. Onze redactie biedt de weddenschap ‘beide teams scoren’ aan tegen 1.68 bij Ladbrokes.be.

Sportweddenschappen: Cercle Brugge – KRC Genk

Cercle Brugge dringt constant aan en kan elke ploeg in de problemen brengen. Eerst verloren ze met 1-0 van Antwerp dankzij een eigen doelpunt. Daarna maakten de mannen van Muslic die nederlaag goed met een 2-0 overwinning op Charleroi. Kortom, geen enkele ploeg scoorde tegen Brugge.

Ondanks het vertrek van Ayase Ueda, de clubtopscorer van vorig seizoen, kan Cercle aan het begin van het seizoen rekenen op een goede Denkey. KRC Genk zal op zijn hoede moeten zijn voor Tolu. De spits is misschien nog niet de topscorer van het kampioenschap, maar hij creëert wel genoeg kansen.

Daarnaast was Limburg het verrassingspakket van afgelopen weekend, dat na Servette FC met 0-1 verloor van KAS Eupen. Met meer dan 50 schoten in 2 wedstrijden zijn de Genkies wees geworden van Paul Onuachu.

De voorspelling van de redactie voor Cercle Brugge-KRC Genk: Vorig seizoen hield Cercle Brugge Genk thuis op een gelijkspel. Veel van de grote ploegen verloren punten in de Jan Breydel. Bovendien hebben beide ploegen in elk van hun laatste 4 ontmoetingen gescoord. Onze redactie gelooft dat beide teams kunnen scoren. Als je gek bent, kun je voor een verrassing komen te staan met een overwinning van Cercle Brugge. De Bruggelingen zouden kunnen profiteren van het gebrek aan energie in Limburg. Na de extra tijd tegen Servette FC hebben de mannen van Vrancken deze week hun kwalificatiewedstrijd tegen Olympiakos gespeeld.

Voorspellingen: Eupen – Club Brugge

KAS Eupen wordt gezien als de favoriet om ten onder te gaan. Het waren echter de Panda’s die vorig weekend aan het langste eind trokken tegen KRC Genk. Ondanks het vertrek van Stef Peeters en Prevljak heeft Eupen al 3 doelpunten gemaakt in 2 wedstrijden.

Club Brugge boekte hun 1e overwinning met Ronny Deila op de bank. Na het gelijkspel tegen KV Mechelen won de Brugse ploeg de wedstrijd tegen Westerlo (1-0). De verdediging van KAS Eupen is gewaarschuwd: kijk uit voor Thiago. De nieuwe spits van Blauw en Zwart heeft al 2 doelpunten gemaakt, de enige 2 voor Club Brugge in de Jupiler Pro League.

Onze voorspelling voor Eupen tegen Club Brugge: 16 doelpunten gescoord in 5 wedstrijden tegen Eupen. De verdediging van Eupen zou wel eens in de problemen kunnen komen tegen Club Brugge. Denk aan vorig seizoen… Brugge scoorde 7 doelpunten tegen Eurpen. Wij wedden op Club Brugge tegen 1.60 bij Ladbrokes.be. Als je graag op spitsen wedt, dan staat Thiago van Club op 2.20 bij Ladbrokes.

Charleroi – Standard: onze voorspellingen

De clash op speeldag 3 wordt zeker de Waalse derby. Felice Mazzu tegen Carl Hoefkens, Hervé Koffi tegen Arnaud Bodart. In deze wedstrijd hebben beide teams alles te verliezen.

Aan de ene kant ging Sporting Charleroi vorig seizoen met 0 uit 6 de Waalse derby in. De Carolos zullen erop gebrand zijn om hun reputatie te herstellen tegen Les Liégeois. Vooral omdat Charleroi tot nu toe niet wist te winnen. Slachtoffer van de scheidsrechter tegen de OHL, sloegen de Carolos de plank volledig mis tegen Cercle Brugge.

Les Liégeois daarentegen rekenen op deze wedstrijd om hun seizoen op gang te brengen. Met een 0 op 6 na twee speelronden staat Standard onderaan. En het ergste is? De fans zijn het nu al zat. Het spel van Les Rouches is Standard onwaardig. Bovendien hebben ze duidelijk een gebrek aan een nummer 9 om de bal in het net te leggen en kansen te creëren.

Voorspelling van de redactie voor Charleroi – Standard: Als beide ploegen konden verliezen, zou het bijna mogelijk zijn in deze wedstrijd. Onze redactie vindt het moeilijk om een winnaar uit deze wedstrijd te kiezen.

Beide teams lijken dezelfde aanvallende problemen te hebben. Daarom verwachten we niet veel doelpunten. Standaard of gelijkspel en minder dan 4,5 doelpunten staat op 1.87 bij Ladbrokes.be.

Wed op alle Jupiler Pro League-wedstrijden en meer bij Ladbrokes.be!