Yearling Cup op zondag in Vincennes

Aanstaande zaterdag staat de baan van Vincennes in de schijnwerpers voor de vierde editie van de Yearling Cup. Dit Groep III-evenement wint ontegensprekelijk aan prestige. In de race komen jonge dravers van 3 jaar aan de start. Die zijn allemaal als jaarling op de Arqana-veilingen terechtgekomen. De verleidelijke financiële inzet van €150.000 komt niet uit de kas van LeTrot.

Vijftien veulens en merrieveulens van topkwaliteit staan dit jaar op de startlijst. Dit alles in een poging om Jack Tonic op te volgen. Deze grote wedstrijd vindt plaats op de klassieke 2700 meter lange Grande Piste van Parijs-Vincennes. De meeste entourages hebben van deze wedstrijd een doel gemaakt met het oog op de uiteindelijke toewijzing in dit zeer homogene veld.

Wedden op Kristal Josselyn, een kanshebber op succes

Dit kwaliteitsveulen werd voor €29.000 aangekocht door Sébastien Dewulf. Het heeft kwaliteit getoond in zijn recente optredens. Onlangs werd hij nog tweede op de sprintkoers tegen de zeer getalenteerde Jazzman. Maar deze zaterdag lijkt de kwaliteit wat minder. Zijn ruiter, Benjamin Rochard, die een sensationeel jaar achter de rug heeft, zal er alles aan doen om dit dappere paard een verborgen koers te geven. Hij zou opnieuw zijn hart op de baan moeten zetten en heel snel moeten finishen. Zijn kans is onmiskenbaar op dit niveau. Vooral omdat zijn trainer, Sébastien Guarato, van deze wedstrijd een echt doel heeft gemaakt.

Kapitano de Source voor een vierde overwinning dit jaar

Als winnaar van de Prix du Roule in Enghien eind juli, blijft dit veulen de ladder beklimmen. Het zal proberen om een zesde succes aan zijn erelijst toe te voegen tijdens zijn achtste publieke optreden. De vertegenwoordiger van Hunter Valley Stable wist zich te ontdoen van Khal’s Fella. Een veulen dat hoog aangeschreven staat bij Fabrice Souloy, een lijn die hem deze zaterdag zijn allereerste kans geeft. Gevoelig aan het begin van zijn carrière, lijkt hij nu zeer handelbaar. Zijn rijder Éric Raffin zou dezelfde tactiek moeten hanteren als zijn recente overwinningen door redelijk offensief te zijn. Hij zou hem van start tot finish moeten nemen, zoals hij dat eerder deed.

Kiss Atout voor een overname

Thierry Duvaldestin, de titelhouder met Jack Tonic, zal een kwaliteitsvolle driejarige uit zijn stal presenteren. Hij is ongetwijfeld het meest getalenteerde veulen in het evenement, maar zijn laatste optreden in Graignes was niet erg geruststellend. Hij startte heel snel op vijfentwintig meter en had een lichte galop in de eerste bocht voordat hij een gewelddadige poging deed om de leiding over te nemen van Kouroux. Zijn rijder Clément Duvaldestin werd snel verslagen en had na de race geen bijzonder excuus. Een prestatie om snel te vergeten voor dit veulen dat in hoog aanzien lijkt te staan bij Frankrijks beste trainer tot nu toe. Vooral omdat hij terug is op een baan waar hij nog ongeslagen is. Als we zijn laatste optreden vergeten, zou de vertegenwoordiger van Philippe Beauvisage deze zaterdag een hoofdrol moeten spelen.

Wedden op de kanshebbers voor plaatsen in deze PMU-paardenrace

Kid Bellay (7) liet een zeer grote indruk achter in zijn tweede optreden van het jaar. Hij was nog ver weg bij de laatste bocht en finishte op windsnelheid. Snel ingeschat door zijn trainer, zal hij vandaag niet de beste van de generatie op zijn route hebben en zou hij moeten kunnen schitteren als hij zich verwaardigt om verstandig te blijven.

Kairos de Bomo (5), enigszins teleurstellend de laatste tijd, heeft desondanks veel kwaliteit, vooral omdat zijn trainer, Charley Heslouin, altijd goed over hem heeft gesproken. Hij heeft het profiel om deze zaterdag voor problemen te zorgen op zijn terugkeer naar de Grande Piste, waar hij nooit verder is geraakt dan de tweede plaats toen hij zich ijverig toonde.

Deze vijftien kanshebbers, die van deze race een echt doel hebben gemaakt, zullen proberen hun naam toe te voegen aan de lijst met winnaars in deze Yearling Cup 2023, die aanstaande zaterdag om 17:17 uur plaatsvindt.