Sportweddenschappen: Speeldag 1 Europa- en Conference League

Op donderdag 21 september 2023 spelen 4 van onze 5 Belgische clubs hun eerste wedstrijd van het seizoen in de groepsfase van de Europese competities. We herinneren ons allemaal nog goed vorig seizoen. België stond bovenaan in Europa en velen ontdekten de magie van Union Saint-Gilloise in de Europa League. Zoals gewoonlijk geven onze redacteurs je hun sportweddenschappen.

Cameron Puertas Castro en Loic Lapoussin vieren na de overwinning van Union Saint-Gilloise tegen Lugano (Europa League).

Union Saint-Gilloise – Toulouse, onze sportweddenschappen

Union Saint-Gilloise heeft zijn vorm in Europa bevestigd. Na de kwalificatierondes te hebben doorlopen, versloeg de Brusselse ploeg Lugano eenvoudig met 3-0. Hoewel de club het seizoen perfect is begonnen met een 9 op 9, sluipt er soms twijfel in het Dudenpark. Union speelde met 2-2 gelijk tegen Antwerp en verloor met 0-2 van KRC Genk. In die twee wedstrijden had Union 49 schoten en scoorde het twee doelpunten vanaf de penaltystip. Kan Brussel zijn efficiëntie hervinden tegen Toulouse?

Toulouse daarentegen heeft zijn Europa League-ticket veiliggesteld met een overwinning in de Franse bekerfinale. Het is 15 jaar geleden dat ze voor het laatst de gekte van de Europese avonden hebben meegemaakt. Toulouse is echter slecht begonnen aan het seizoen. Met één overwinning in 5 wedstrijden staat TFC 13e in de Ligue 1. Een gebrek aan inhoud in het spel, ingewikkelde resultaten tegen ploegen die spelen om te overleven… niet alles is rozengeur en maneschijn in Toulouse.

Onze sportweddenschappen op Union Saint-Gilloise – Toulouse: Als de logica klopt, zou Union Saint-Gilloise opnieuw moeten winnen in het Lotto Park. De noteringen voor Union wint zijn 2.00 bij Ladbrokes.be. Dennis Eckert Ayensa is dé man in vorm en penaltynemer voor Union Saint-Gilloise. De notering voor zijn doelpunt is 2.70.

Welke sportweddenschappen voor Genk tegen Fiorentina?

KRC Genk had moeite om zich te kwalificeren in Europa. Na kwalificatie te mislopen voor de Champions League en Europa League, vinden de Limburgers zichzelf nu terug in de Conference League. Bovendien is Genk ondanks een aantal vertrekken nog steeds 7 wedstrijden ongeslagen.

Aan de andere kant verraste Fiorentina vorig seizoen iedereen. Ze werden finalist in de Conference League en de Italiaanse beker, en willen hun succes dit seizoen bevestigen. In de Serie A heeft Fiorentina slechts één wedstrijd verloren (tegen Inter Milan).

Onze sportweddenschappen op Genk – Fiorentina: Genk heeft in de kwalificatie altijd tegendoelpunten gehad. Daarom biedt onze redactie je ‘beide teams scoren’ aan tegen een notering van 1.60 bij Ladbrokes.

Zorya – AA Gent, onze voorspellingen

De wedstrijd lijkt niet aan elkaar gewaagd. Kampioenschapsleiders AA Gent nemen het op tegen Zorya in de eerste wedstrijd van de Conference League-groepsfase. La Gantoise kan putten uit zijn ervaring in de Europese competitie. Het bereikte al de kwartfinales van de competitie. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck doet het ook goed aan het begin van het seizoen. Zijn jongens zijn ongeslagen in de Jupiler Pro League (4W – 2G – 0N). De grootste aankoop van AA Gent was het goudklompje Gift Orban en topschutter Hugo Cuypers.

Onze sportweddenschappen op Zorya – La Gantoise: De favoriet voor de wedstrijd, AA Gent staat geprijsd op 1.42 bij Ladbrokes. Wij raden je aan te wedden op ‘Gent scoort en +1.5 doelpunten in de wedstrijd’ tegen een notering van 1.60.

Onze voorkeuren: Club Brugge – Besiktas

Club Brugge van Ronny Deila is een stoomwals. Met 16 doelpunten in de laatste 5 wedstrijden hebben de Bruggelingen een gemiddelde van 3,2 doelpunten per wedstrijd. Het moet gezegd worden dat Blauw-Zwart nu kan rekenen op spelers als Zinckernagel en Thiago. Bovendien beginnen spelers als Antonio Nusa en Maxim De Cuyper volwassen te worden. Hun zwakte ligt echter in de verdediging. Brugge heeft in 6 wedstrijden geen nul gehouden.

Deze donderdag neemt Brugge het op tegen de Turkse club Besiktas. Besiktas heeft in de aanloop naar de Conference League geen boost aan vertrouwen gekregen. De Turken verloren met 3-0 in de derby tegen Trabzonspor. Deze prestatie moet worden gerelativeerd. Besiktas was 9 wedstrijden ongeslagen.

Onze sportweddenschappen op Club Brugge – Besiktas: Met spelers als Oxlade-Chamberlain, Mulake, Gedson Fernandes, Vanaken en Zinckernagel belooft het een spannende wedstrijd te worden. Onze redactie ziet doelpunten en biedt je daarom de weddenschap ‘+ 2,5 doelpunten in de wedstrijd’ aan tegen een notering van 1.70 op Ladbrokes.be.