Ballon d’Or 2023: Ladbrokes onthult de tien grootste kanshebbers

De voetbalwereld kijkt met spanning uit naar de naderende prestigieuze Ballon d’Or 2023-ceremonie. Journalisten uit de 100 best gerangschikte lidstaten van de FIFA zullen stemmen op de winnaar. Tijd om de kanshebbers te beoordelen. Wie volgt op 30 oktober Karim Benzema op als winnaar van de felbegeerde Ballon d’Or?

Het WK 2022 van de FIFA, gehouden halverwege het seizoen 2022-2023, heeft alvast een verfrissende dimensie toegevoegd aan de competitie. Spelers die schitterden op het grootste podium in Qatar hebben hun kansen versterkt. Al hebben zij die uitblonken in nationale en Europese competities natuurlijk ook hun stempel gedrukt. Dit zijn alvast de top tien kanshebbers:

10. Robert Lewandowski (FC Barcelona)

In het seizoen 2022-2023 scoorde Robert Lewandowski 36 doelpunten en gaf hij 11 assists, wat bijdroeg aan het winnen van LaLiga en de Supercopa de España. Hoewel zijn kansen om de Ballon d’Or te winnen misschien zijn afgenomen, onderstreept het feit dat hij Barcelona op 35-jarige leeftijd naar een kampioenschap heeft geleid zijn blijvende klasse.

9. Julian Álvarez (Manchester City)

Julian Álvarez had een uitstekend seizoen in 2022-2023, met 23 doelpunten en zes assists. Zijn opmerkelijke prestaties omvatten het winnen van het WK, de Champions League, de Premier League en de FA Cup. Álvarez’ optreden toonde aan dat hij meer is dan alleen een back-up, en dat maakt hem een serieuze kanshebber.

8. Victor Osimhen (Napoli)

Victor Osimhen schreef geschiedenis met Napoli door het beslissende doelpunt te scoren dat hun eerste Serie A-titel in 33 jaar veiligstelde. Ondanks transfergeruchten blijft Osimhen bij Napoli en is hij goed begonnen aan het nieuwe seizoen, wat zijn positie in de race om de Ballon d’Or verder versterkt.

7. Ilkay Gündogan (FC Barcelona)

Ilkay Gundogans indrukwekkende seizoen in 2022-2023 omvatte 13 doelpunten en zeven assists, wat bijdroeg aan de overwinning van Manchester City in de Champions League, de Premier League en de FA Cup. Zijn vermogen om te schitteren op cruciale momenten maakt hem van onschatbare waarde voor zijn nieuwe club: FC Barcelona, en maakt hem een outsider in de race om de Ballon d’Or.

6. Rodri (Manchester City)

De rol van Rodri als verdedigende middenvelder voor Manchester City was uitzonderlijk. Hij speelde 52 wedstrijden in het seizoen 2022-2023, wat onder meer resulteerde in een beslissend doelpunt in de finale van de Champions League. Zijn consistentie en cruciale bijdragen zouden hem naar Ballon d’Or-glorie kunnen leiden.

5. Kevin De Bruyne (Manchester City)

Kevin De Bruyne, een uitstekende spelmaker, schitterde in het seizoen 2022-2023 met 10 doelpunten en maar liefst 32 assists. Zijn comeback speelde een cruciale rol in het succes van Manchester City in de Champions League, de Premier League en de FA Cup, waarmee hij zijn reputatie als een van de besten in zijn generatie versterkte.

4. Vinícius Jr. (Real Madrid)

Viní Jr. toonde alweer zijn wereldklasse in het seizoen 2022-2023, met 25 doelpunten en 26 assists. Ondanks wat tegenstand van fans verdiende zijn prestatie erkenning. Hoewel hij tekortschoot in de Champions League, lijkt hij bestemd voor toekomstig succes.

3. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Kylian Mbappé had een uitstekend seizoen, met 55 doelpunten en 14 assists. Hij won de Ligue 1-titel en kreeg de Gouden Schoen op het WK. Het niet winnen van het WK en het ontbreken van diepe vooruitgang in de Champions League kunnen zijn kansen op zijn eerste Ballon d’Or beïnvloeden.

2. Erling Haaland (Manchester City)

Erling Haaland had een recordseizoen met 56 doelpunten en negen assists, cruciaal in de triomf van Manchester City. Maar een doelpuntendroogte aan het einde van het seizoen kan zijn zoektocht naar de Ballon d’Or belemmeren, ondanks zijn opmerkelijke prestaties.

1. Lionel Messi (Inter Miami)

Lionel Messi’s zoektocht naar een achtste Ballon d’Or zat vol verrassende wendingen. Ondanks een dip halverwege het seizoen, kan zijn iconische overwinning op het WK toch de doorslag geven. Wordt dit nu zijn laatste Ballon d’Or-overwinning?