Paardenweddenschappen: Maisons-Laffitte

Een spannend weekend in Parijs-Longchamp zit erop! En het succes van Jean-Claude Rougets kampioen Ace Impact in ’s werelds grootste race. Nu keren de springpaarden deze zondag terug naar de Butte Mortemart. Het is tijd voor de Prix de Maisons-Laffitte. In dit Groep III-evenement komen acht vierjarige hengstveulens en merrieveulens aan de start. Weinig starters, maar de kwaliteit zal er zijn met paarden die al hebben gewonnen op het hoogste niveau. En anderen die opkomen na een aantal goede indrukken te hebben achtergelaten op een lager niveau. Wat wordt de opvolger van de kampioen van Arnaud Chaille? Ontdek alle info voor je paardenweddenschappen.

Losange Bleu, een comeback en ideaal voor paardenweddenschappen!

In acht gezamenlijke wedstrijden is Losange Bleu nog nooit buiten de top twee geëindigd. Na vijf successen met zijn trouwe jockey Jérémy Da Silva, hing deze laatste een paar weken geleden zijn laarzen aan de wilgen. Da Silva wil zich concentreren op een nieuwe carrière, die van trainer. Johnny Charron is daarom opgeroepen door zijn trainer en Mr Papot voor een comeback. Eentje waar racefans reikhalzend naar uitkijken. De man die beschouwd wordt als Frankrijks beste vierjarige is niet meer gezien sinds hij tweede werd in de Prix Alain du Breuil achter de Brit Gala Marceau. Hij is logischerwijs het veulen dat op het hoogste niveau wordt ingezet in dit evenement. Toch zal hij het moeten opnemen tegen nieuwe tegenstanders en paarden die recenter hebben gelopen voordat hij deze Prix de Maisons-Laffitte aangaat.

Wedden op Japon, nieuwe goudklomp van François Nicolle

Deze François Nicolle AQPS is de enige die Prix Ferdinand Dufaure-winnaar Juntos Ganamos regelmatig heeft verslagen. Een jaar na die briljante overwinning heeft het paard indruk gemaakt tijdens zijn comeback. Hij liet de runner-up achter zich met 8 lengtes. En de derde met 17 lengtes in een stijl die veel zegt over zijn potentieel. Zeer gewaardeerd bij zijn debuut, ook al moest hij een jaar met pensioen. Hij zou de verloren tijd op de best mogelijke manier kunnen inhalen.

Garde de Burge

De jongeling die in de kleuren van de Haras de Sainte Gauburge loopt, zal proberen zich te mengen in de eindstrijd. Na een proef in de steeplechase lijkt haar trainer haar liever terug te zien in de klassieke jumprace. Joel Boisnard is gewend om zijn paarden goed voor de dag te laten komen. En na twee optredens dit jaar is ze ons een beetje verlossing verschuldigd voor haar blunder in de Prix d’Indy in haar enige ontmoeting met Losange Bleu. Ook al versloegen Losange Bleu en La Haute Couture op die dag Garde de Burge (6). Deze zal met meer werk komen te staan tegenover de beste vierjarige van Frankrijk.

Een podium waar anderen naar kunnen streven

Whymper (2), die de kansen van het team van Pierre Pilarski zal verdedigen, heeft geen bodem die hem een voordeel zal geven, want hij heeft zich zijn hele carrière ontwikkeld op een vrij diepe bodem en zou deze zondag niet verwend moeten worden omdat hij geen water aankondigt. Gezien zijn kwaliteit en recente succes in de Prix Melanos is het er duidelijk één om in de gaten te houden.

Angela du Berlais (5) heeft ook het voordeel dat ze de balans heeft opgemaakt door haar comeback-race glansrijk te winnen. Op basis van haar prestaties van vorig jaar lijkt ze onder Garde de Burge te staan, maar races herhalen zich nooit en de gepensioneerde van Marcel Rolland zou kunnen profiteren van mislukkingen om mee te spelen voor de bovenste plaatsen. Libeccio (3) zou na een eerdere prestatie ambities kunnen hebben voor de bovenste plaatsen, maar hij moet vooral geruststellen. Lou Fast (4) en Rose Secrète (8) zullen proberen te profiteren van mogelijke mislukkingen om te mikken op een vierde of vijfde plaats.

Ontdek alle noteringen voor de paardenraces van dit weekend op Ladbrokes.be!