Lotto Super League: speelster van de maand oktober

Voor één keer heeft de Lotto Super League de community gevraagd om zijn ‘Speelster van de Maand’ te benoemen. Enkele weken geleden stelden we de 5 speelsters voor die geselecteerd werden om Davinia Vanmechelen op te volgen. Dus, wie van Nikée Van Dijk (OHL Vrouwen), Riet Maes (KAA Gent Dames), Jorijn Covent (Club YLA), Thirsa De Meester (Genk Dames) en Stefania Vatafu (RSCA Vrouwen) wordt verkozen tot ‘Speelster van de Maand’ voor oktober ?

Jorijn Covent neemt het stokje over van Vanmechelen in de Lotto Super League

De ‘Speelster van de Maand’ trofee blijft thuis. Nadat in september de spits van Club YLA de prijs in ontvangst mocht nemen, is het nu de beurt aan de verdedigende linie om gehuldigd te worden. Brugge-doelvrouw Jorijn Covent werd verkozen tot ‘Speelster van de Maand’ voor oktober.

Ze is pas 19 jaar oud en maakt nu al deel uit van de toekomstige Belgische generatie. Een paar dagen geleden ontving Jorijn Covent uit handen van Leo Van Der Elst de prijs voor Speelster van de Maand oktober. “Ik ben super dankbaar om deze trofee te ontvangen. Ik vind zeker dat iedereen op de lijst het verdiende.

Deze prijs is niet alleen individueel. Het winnen van deze trofee laat ook zien hoe goed de achterste linie van YLA Club georganiseerd is.

Een verrassing in de Lotto Super League?

Ondanks dat zij een van de belangrijkste speelsters van Club YLA is, was de Bruggeling niet een van onze favorieten toen de lijst werd onthuld door de Pro League. Speelsters als Nikée Van Dijk en Riet Maes leken een voorsprong te hebben op de doelvrouw.

Er moet echter worden opgemerkt dat deze trofee wordt toegekend op basis van de stemmen van de community op Instagram. Club YLA kon rekenen op een enorme steun van de fans van Club Brugge.

Enkele uren voor de officiële uitslag had Riet Maes, de keepster van KAA Gent Ladies, zelfs een goede kans om te winnen.