JPL-sportweddenschappen: Speeldag 25

Zoals elke donderdag neemt onze redactie een kijkje naar de JPL-wedstrijden om je sportweddenschappen aan te bieden. Op het programma: de strijd om de top met Standard en Charleroi, de TOP 6 met Anderlecht, KAA Gent en Cercle Brugge.

Standard – OHL: onze JPL sportweddenschappen

Aanstaande zaterdag om 16:00 ontvangt Standard OHL in een cruciale wedstrijd in de strijd om te overleven. Elke wedstrijd is nu een finale voor de mannen van Ivan Leko. Standard staat nog maar één punt los van de Carolo’s en de degradatiezone. Voor hun thuisfans moeten Les Rouches proberen een einde te maken aan hun vreselijke reeks. Ze hebben sinds 25 november niet meer gewonnen. Maar om te winnen… moet je scoren. Wilfired Kanga mag dan voorin staan, zijn teamgenoten staan dat niet. Moussa Djenepo, bijvoorbeeld, is nog steeds op zoek naar zijn eerste beslissende stap sinds zijn terugkeer naar de Maas.

Leuven zit zeker niet in een neerwaartse spiraal… integendeel. OHL heeft nog geen enkele wedstrijd verloren sinds het begin van het kalenderjaar. Het lijkt erop dat voormalig Stade de Reims-coach Oscar Garcia het ideale recept heeft gevonden. Leuven heeft nu zijn draai gevonden, zowel aanvallend als verdedigend. Ze hebben slechts 2 doelpunten tegen gekregen in 2024, en dat was tegen Anderlecht en KRC Genk.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Standard heeft niet meer gewonnen sinds 25 november 2023;
 • Wilfried Kanga is de man om in de gaten te houden bij Standard (7 goals – 2 assists);
 • Met 22 gescoorde doelpunten heeft Standard de op één na slechtste aanval in de JPL;
 • OHL moet nog verliezen in de JPL in 2024 (2W – 2G – 0N);
 • De meeste meer dan 2.5 doelpunten zijn gescoord in 6 van de laatste 8 wedstrijden van OHL;
 • Youssef Maziz in 2024: 2 goals en 2 assists.

Het voorspelling van de redactie voor deze wedstrijd Standard – OHL: Standard heeft geen van zijn laatste 4 wedstrijden op het Sclessin tegen OHL gewonnen. Beide teams zijn op zoek naar punten en zullen erop gebrand zijn om de wedstrijd te winnen.

We bieden je de ‘beide teams scoren’-weddenschap aan aan 1.63. Een weddenschap die is afgesloten op basis van de laatste 4 wedstrijden in Luik.

JPL-sportweddenschappen: Charleroi – Anderlecht

Aanstaande zondag om 18:30 uur wordt Felice Mazzu herenigd met zijn oude club, RSC Anderlecht.

Sporting Charleroi is misschien zijn dagen aan het aftellen in de JPL. Met 24 punten staan de Carolo’s 13e op de ranglijst, synoniem voor degradatie PO. Gelukkig is Charleroi niet in staat om thuis punten te pakken, maar thuis wel. Voor hun fans hebben ze 87% van hun punten gepakt. Zal dat genoeg zijn tegen Anderlecht?

Anderlecht kwam afgelopen weekend tekort. Dankzij een scheidsrechterlijke dwaling pakten de Mauves de 3 punten tegen KAA Gent. Het was de 1e overwinning van 2024 voor de mannen van Riemer. Na gelijke spelen tegen OHL, USG en Mechelen stagneerde Anderlecht in het begin van het jaar.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Charleroi pakte 3 punten op 12 in 2024;
 • Met 24 doelpunten heeft Charleroi de 4e slechtste aanval in de JPL;
 • Charleroi was de 1e ploeg die een goal slikte in 4 van zijn laatste 5 wedstrijden;
 • Anderlecht heeft sinds 22 oktober niet meer verloren in de JPL;
 • De 2 ploegen hebben in 4 van de laatste 5 wedstrijden van Anderlecht gescoord;
 • De voorspelling van de redactie voor Charleroi-Anderlecht: Beide ploegen hebben punten nodig om hun respectievelijke doelen te bereiken en moeten deze wedstrijd winnen.

Ondanks het momentum van Sporting Charleroi thuis, blijft Anderlecht de favoriet. Onze redactie biedt je de overwinning van Anderlecht aan aan 2.05 bij Ladbrokes. In 4 van zijn laatste 5 uitwedstrijden heeft Anderlecht alle 3 punten mee naar huis genomen. Met de nederlaag van afgelopen weekend tegen Kortrijk is Charleroi nog steeds niet geruststellend en lijkt het meer en meer op een ploeg die in de playdowns zal voorkomen.

KAA Gent – Cercle Brugge, onze voorspellingen

Ronde 25 van de JPL wordt afgesloten met een ontmoeting tussen KAA Gent en Cercle Brugge.

KAA Gent heeft geleden bij de start van 2024. Met de afwezigheid van Hong, Watanabe en Tissoudali en het vertrek van Cuypers, Fofana en Orban moest Hein Vanhaezebrouck sleutelen. Het goede nieuws was dat Watanabe en Tissoudali weer in de basis stonden tegen Anderlecht.

De Buffalo’s slaagden er echter niet in om Orban en Cuypers te vervangen tijdens de mercato. Deze leemte zou ertoe kunnen leiden dat Gent zich niet kwalificeert voor PO1.

Cercle Brugge heeft ondertussen zijn ups en downs gehad. De mannen van Miron Muslic verloren met 4-2 van Westerlo. Gelukkig herwonnen ze hun zelfvertrouwen afgelopen weekend met een 4-1 overwinning op STVV. Zoals je wel gemerkt zult hebben, staat Cercle veel toe, maar scoren ze ook veel. KAA Gent is gewaarschuwd om op hun hoede te zijn voor hun sterspits Kevin Denkey (18 doelpunten in de JPL).

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • KAA Gent heeft slechts één punt op 12 behaald in 2024;
 • KAA Gent heeft minstens één doelpunt tegen gekregen in zijn laatste 6 wedstrijden;
 • De 2 ploegen hebben gescoord in 4 van de laatste 5 wedstrijden van Cercle Brugge;
 • Kevin Denkey is de man om in de gaten te houden met 18 doelpunten in de JPL;
 • De ‘meer dan 2.5 doelpunten’-regel werd toegepast in 6 van de laatste 8 ontmoetingen tussen beide teams.

De voorspelling van de redactie voor KAA Gent tegen Cercle Brugge: In een wedstrijd die redelijk gelijk opgaat, ziet onze redactie beide teams scoren tegen 1.57 bij Ladbrokes. Hein Vanhaezebrouck en KAA Gent hebben moeite om de nul te houden sinds de komst van Daniel Schmidt in het doel. Met Kevin Denkey in vuur en vlam zien we een wedstrijd met doelpunten.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • STVV wint – 1.58;
 • Koita (STVV) scoort – 2.20;
 • Union SG en beide teams scoren – 2.95;
 • Antwerp en meer dan 1,5 doelpunten – 1.85;
 • Genk – Mechelen: beide ploegen scoren – 1.60.

Wed op alle wedstrijden van de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League op Ladbrokes.be!