Ladbrokes’ Team van de JPL tot dusver

De 30e en laatste speeldag van de klassieke fase van de JPL kwam zondagavond tot een einde. We besloten terug te blikken op het seizoen door een team samen te stellen met de elf spelers die volgens ons het beste presteerden in de loop van die 30 wedstrijden.

Doelman

We vonden niet dat er een keeper was die er echt bovenuit stak, dus besloten we te gaan voor de keeper met de meeste clean sheets, Jean Butez (12). De Antwerpse doelman was er altijd en maakte zelden een fout. We hadden kunnen kiezen voor Cercle-doelman Warleson, die 3 assists afleverde, maar we gaven de voorkeur aan de Fransman van de Great Old.

Verdediging

Dit was misschien wel het onderdeel van het team dat de meeste discussie veroorzaakte. Op links verdiende de jonge Maxim De Cuyper (Club Brugge) zijn plaats. De Cuyper is met elke wedstrijd die voorbij gaat groter geworden. De 23-jarige Belg heeft een goed record van 2 goals en 7 assists.

Aan de andere kant van het spectrum staat de eerste Unionist van het team, Alessio Castro-Montes. De voormalige Gentenaar kende een wankele start, maar eindigde daarna met een knaller. De rechtsback van Union werd zelfs genoemd voor een plaats in Tedesco’s selectie. Maxim heeft interessante stats in de JPL met 3 goals en 2 assists.

In het centrum van de verdediging hebben we gekozen voor de ervaren Jan Vertonghen. De veteraan van de Rode Duivels is dit seizoen bijna foutloos geweest, afgezien van zijn twee blunders tegen Union eind januari. Maar één daarvan maakte hij goed door in dezelfde wedstrijd een doelpunt te maken. Een positief bewijs van zijn mentale kracht.

Om hem te begeleiden hebben we gekozen voor Koki Machida, de verdediger van Union. De Japanse international is dit seizoen niet te stoppen en heeft dankzij zijn goede prestaties zelfs de aandacht getrokken van Tottenham.

De beste middenvelders van de JPL

Op het middenveld was de keuze relatief eenvoudig. Eerst en vooral zetten we de naam van Julien de Sart neer. Die is al het hele seizoen niet te stoppen op het middenveld van Gent. Het is jammer dat hij niet beloond werd met een plaats in de Champions Play-offs.

Naast hem staat JPL-vedette Hans Vanaken. De Brugse spelmaker is nog altijd even precies in de opbouw (7 assists) en van onschatbare waarde als het op afwerken aankomt (5 goals). Vanaken is een vaste waarde in de JPL. Maar in een hogere categorie.

Een trede hoger staat de mogelijke toekomstige winnaar van de Gouden Schoen (als hij de JPL deze zomer niet verlaat): Cameron Puertas. De aanvallende middenvelder van Union is al het hele seizoen onbespeelbaar. Zijn 16 assists (waaronder nog een voor Nilsson afgelopen weekend) en 5 goals in de Pro League zijn daar het bewijs van.

Aanval

In onze 4-3-3 hebben we Anders Dreyer op rechts, na Puertas de meest bepalende speler in de competitie. De Anderlecht-man is klinisch voor het doel: hij heeft al 15 keer het net gevonden (8 assists). Denk aan zijn XXL-optreden tegen OHL toen hij een fantastische hattrick scoorde.

Op links neemt de Algerijn Mohammed Amoura van Union zijn plaats in. De Union-hitser zorgde met zijn vaardigheid en snelheid voor een ravage in alle JPL-verdedigingen. Hij sloot de reguliere fase af met 17 doelpunten op zijn naam.

Wie is er voorin beter dan Cercle-spits Kevin Denkey? Met 23 doelpunten op zijn naam speelde de Togolese spits een belangrijke rol in Cercle’s kwalificatie voor de Champions Playoffs.