PMU – Zaterdag: Prix du Bois de Vincennes

Drie weken na de afsluiting van een enerverende wintermeeting opent de renbaan van Vincennes haar poorten voor wat een spannende ontmoeting belooft te worden. Terwijl de jonge paarden vanaf vrijdag in de schijnwerpers staan, nemen de oudere paarden op zaterdag deel aan de Prix du Bois de Vincennes. Turffans worden getrakteerd op een top line-up. Deze keer met de zeer innemende Émeraude de Bais in het bijzonder. De vierde klasser in de laatste Prix de France wordt vergezeld door een aantal paarden die slechts een paar keer hebben gelopen tijdens de meeting. Sommigen zijn bewaard voor de mooie zomerse steekspelen in Enghien. Anderen zouden we weer kunnen zien in de GNT.

Emeraude de Bais beter dan ooit, klaar voor de Prix du Bois de Vincennes

Émeraude de Bais (16) werd net tweede in het Critérium de Vitesse de la Côte d’Azur. de Bais blijft naam maken op het hoogste niveau. Na een goede prestatie in de Prix d’Amérique slaagde ze er niet in om op het podium te eindigen in de Prix de France. Terwijl ze in de lift zat, besloot haar entourage om de Prix de Paris over te slaan en zich te richten op de mooiste wedstrijd aan de Côte d’Azur.

De beslissing was goed genomen, gezien haar tweede plaats achter de ongenaakbare Vernissage Grif. Haar trainer, Benjamin Goetz, heeft weinig spijt van het race-scenario, voor iemand die het verdiende om haar Groep I te winnen. De turfrace van zaterdag is veel minder competitief dan haar laatste optredens. De merrie van Franck Nivard zal een sleutelfiguur zijn in deze Prix du Bois de Vincennes.

Winnende terugkeer voor Gamay de L’Iton

De inwoner van de familie Levesque is geen onbekende in het veld. Hij is al meerdere keren winnaar geworden in dit soort evenementen en heeft een aantal denderende indrukken achtergelaten. Vorig jaar rond deze tijd liet hij Happy Valley en Gaspar de Brion achter zich. Dit zijn dezelfde paarden die hij deze zaterdag in actie zal zien. Gamay de l’Iton (5) is een paard dat erg koud kan zijn op de baan.

Zoals in al zijn wedstrijden zal François Lagadeuc geen tijd moeten verliezen bij de start om de leiding te nemen. We herinneren ons allemaal deze strijd met de pensionnaire van Jean-Michel Bazire. Het was een prestatie die zijn stempel drukte op de zoon van Bird Parker. Die trok zich vervolgens terug uit de wintermeeting. Zijn comeback in de Croisé-Laroche is zeer bemoedigend, waardoor hij een eerste kans maakt in dit turf-evenement.

Eric the Eel, een leuk pokerspel

Na drie optredens op de renbaan van Cagnes-sur-Mer leek Eric The Eel (12) niet erg op zijn gemak op dit type baan. Weg in de Prix de la Côte d’Azur is de door Tomas Malmqvist gefokte renner gewend geraakt aan scherpere finishes. Terug in de tempel van de drafsport zou de runner-up in de Prix Bar-le-Duc (achter de ongenaakbare Ibiki de Houelle) een beter gezicht moeten laten zien. Hij zal Gamay de l’Iton tegenkomen, die hij half november vrij comfortabel had verslagen.

Het evenement belooft snel te worden. Zo zal het een voordeel zijn voor dit paard dat weet hoe hij zijn races moet afmaken. Hij komt snel uit de startblokken en zou snel de goede ruggen van de race kunnen pakken. Franck Ouvrie’s succes met deze achtjarige betekent dat hij hem in de best mogelijke vorm zal moeten houden als hij in de top vijf wil eindigen.

En voor de juiste combinatie voor de Prix du Bois de Vincennes

Ondanks de aanwezigheid van paarden met een gebrek aan conditie, blijft de race wijd open. Desiderio d’Esi (2) is een van de revelaties van deze wintermeeting. Zijn recente prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven bij de wedstrijdbezoekers. Als laatste op de klim, zwierf hij door het veld om de derde plaats te pakken. Net achter een zeer lange Face Time. Het paard van Mauro Baroncini zal zeker moeten zijn van zijn start. Hij is een serieuze kanshebber voor de overwinning.

In dezelfde race maakte het Zweedse paard Usain Toll (10) een veelbelovende comeback, waardoor hij zaterdag zijn eerste kans maakt. Beide onlangs overtuigende Epsom d’Herfraie (4) en Horsy Dream (14) zullen hun taaiheid te danken hebben. Met een economisch parcours zullen Happy Valley (8) en Ideal Ligneries (6) proberen hun stempel te drukken op het einde van de combinatie.

Tot aanstaande zaterdag om 15:15 uur om uit te vinden wie deze Prix du Bois de Vincennes zal winnen. Wie treedt in de voetsporen van immense kampioenen als Cleangame en Aubrion du Gers?