Gras – Vincennes: Prix Kerjacques

Een maand na het einde van de wintermeeting komen enkele kampioenen van Vincennes opnieuw samen voor een nieuwe confrontatie. De Prix Kerjacques biedt de gelegenheid om degenen die vier maanden lang hebben geschitterd opnieuw te zien. Sommige paarden hebben kunnen ontspannen na hun winterseizoen. Dit terwijl anderen afwisselend rijden en trainen. Vijftien paarden zullen deelnemen aan dit Groep III-turfevenement. Het belooft een zeer open competitie te worden, waarbij de helft van het deelnemersveld podiumambities heeft.

Hussard du Landret op koers voor nieuwe titel

De naasten van Hussard du Landret (13) maakten allerlei emoties mee tijdens de wintermeeting. Zeer geruststellend in de kwalificaties was hij het eerste paard dat zich kwalificeerde voor de Prix d’Amérique. Snel in de fout eind januari, werd het een dag om snel te vergeten. Benoît Robin besloot zijn tijd te nemen met de Prix de Paris in het achterhoofd. Hij deed er goed aan om dat te doen. Want zijn paard stal de overwinning van niemand op de baan.

Yoann Lebourgeois, nooit ver van de leiding, liep voor zijn paard en liet hem niet ver van de koplopers en goed in de hand. Zijn tactiek betaalde zich uit, waardoor hij in de laatste bocht kon ontsnappen van zijn rivalen. Samen met Yoann Lebourgeois, met wie de tandem uitstekend samenwerkt, zal hij op dezelfde manier gepresenteerd worden als toen hij zijn laatste race won. De pauze tussen de races heeft het paard goed gedaan. Hij ziet er formidabel uit deze zaterdag.

Wedden op Inmarosa’s podiumplaats in de Prix Kerjacques

De innemende Inmarosa (8) maakt deze zaterdag ook haar rentree in de drafsport. Als een van de revelaties van de wintermeeting reisde ze naar de Riviera om het Critérium de Vitesse te finishen. Een prestatie die laat zien dat de merrie nog steeds op de top van haar kunnen is. Zeer onfortuinlijk in de Prix de France, waar ze in de laatste bocht in botsing kwam met een tegenstander. Toch toonde ze haar talent in de Prix de Paris, achter de ongenaakbare Hussard du Landret.

Zoals gebruikelijk zal ze de titelkandidaten vanaf de start laten vechten, hopend op een snelle race. Na een paar weken rust zou de kampioene van Léo Abrivard zich wel eens weer in de kijker kunnen rijden met haar formidabele snelheid. Met een zuinig parcours is ze een kanshebber voor de eindoverwinning.

Wedden op de zeer aanvallende Gamay De L’Iton

Na een zeer gecompliceerde prestatie voor hem in de Prix du Languedoc, was de rest van zijn meeting wat verstoord. Er werd verwacht dat hij een kanshebber zou zijn voor de start van het hoofdtoernooi eind januari. Maar halverwege december nam hij een paar weken vrijaf. Zijn terugkeer in de competitie laat zien dat hij niets van zijn talent heeft verloren. Na een opmerkelijke comeback op de renbaan van Croisé-Laroche, hervond het paard onmiddellijk zijn vorm tijdens zijn rentree in Vincennes.

De transalpine Desiderio d’Esi hielp hem niet in zijn taak en nam de leiding op de klim. De koers zou deze zaterdag in zijn voordeel kunnen zijn. Want er lijkt geen concurrent te zijn die de leiding kan overnemen van dit zeer koude paard op koers. Als er niemand komt om hem van zijn stuk te brengen, zouden we Gamay de l’Iton (6) weer in actie kunnen zien.

De kanshebbers voor een podiumplaats

Deze Groep III belooft intens te worden, met de aanwezigheid van paarden waarvan de voorbereiding zal verschillen van die van de wintermeeting. Na twee goede indrukken te hebben achtergelaten in de Prix d’Amérique en de Prix de France, was Hokkaido Jiel (12) niet zo scherp in de Prix de Paris. Frisheid zal een troef zijn voor dit paard dat voor het podium zou moeten vechten. Usain Toll (7), tweede in de vorige editie, heeft de laatste tijd wat kwaliteit laten zien. Dit paard, dat niet deelnam aan de meeting, zou wel eens scheidsrechter kunnen zijn in de slotfase.

Na twee starts zal Elie de Beaufour (14) proberen om de grasfans gerust te stellen. Hooker Berry (15) zal moeten profiteren van een zuinige run om in de juiste combinatie te zitten. De afwachtende hengst Bilo Jepson (5), die vaak succesvol is in deze tijd van het jaar, zou een spelbreker kunnen zijn.

Kijk zaterdag rond 15:15 uur uit naar de winnaar van deze laatste editie van de Prix Kerjacques. Deze wedstrijd biedt de mogelijkheid om meer te weten te komen over de vorm van de kampioenen van Vincennes in de aanloop naar de zomermeeting.