JPL sportweddenschappen: Speeldag 2 van de Play-offs!

De Play-offs in de JPL, waar de hele wereld jaloers op is, zijn spannend van start gegaan. Anderlecht haalde Union in, dat verslagen werd in Genk. Aan het begin van speeldag 2 van deze Champions Playoffs staan er twee ploegen bovenaan gelijk. Brugge en Genk staan 8 punten achter: kunnen ze een fantastische comeback maken?

Naast de play-offs ook playdowns

Naast de Champions Playoffs beginnen dit weekend ook de Playdowns aan de andere kant van de tafel. Sporting Charleroi ontvangt RWDM en kan bij winst een grote stap zetten naar de top. Kortrijk zal op zijn beurt Eupen van de troon willen stoten. Ladbrokes News neemt een kijkje!

Union Saint-Gilloise heeft geen foutmarge tegen Cercle

Wat een donderslag bij heldere hemel maandag in Genk! Na maanden van dominantie werd Union Saint-Gilloise voor het eerst verslagen in het klassement. Zoals we al aangaven bij de analyse van het wedstrijdschema, was Anderlecht de eerste wedstrijd in de Play-offs en RSCA liet deze kans niet onbenut.

In zijn tweede wedstrijd ontvangt USG Cercle Brugge en moet het terugslaan. Het goede nieuws is dat Union de neiging heeft om dat heel goed te doen dit seizoen. De laatste keer dat de mannen van Alexander Blessin back-to-back punten lieten liggen in de competitie was op speeldagen 5, 6 en 7. Dat was in augustus-september. Dat was in augustus-september. Union verloor op bezoek bij Mechelen (4-0), speelde gelijk bij Antwerp (2-2) en verloor van Genk (0-2).

Daarna kwam USG goed terug en verloor het hele seizoen geen enkele wedstrijd. Cercle onderging hetzelfde lot en verloor twee keer. Kortom, de cijfers zijn in het voordeel van Union en het is moeilijk voor te stellen dat ze voor de tweede keer op rij een misstap maken.

De favoriet van de redactie: Union Saint-Gilloise is thuis zeer solide en heeft niet de gewoonte om een reeks slechte prestaties aan elkaar te rijgen. De notering voor Union om te winnen is 1.73 bij Ladbrokes!

Antwerp – Genk, het duel van de underdogs?

Antwerp was de grote verliezer op speeldag 1, met negen punten achterstand op de leiders, terwijl een goede prestatie bij Anderlecht de Great Old op het goede spoor had kunnen zetten. Maar er is altijd maar één punt verschil tussen de kampioenen en het duo Brugge-Genk.

Het spelniveau van Antwerp bij Anderlecht voorspelt ook veel goeds. Antwerp speelde uitstekend en had waarschijnlijk niet verloren als Wijndal er niet was afgestuurd. Racing Genk speelde een echte show tegen Union. Deze wedstrijd, die een beetje onder de radar is geglipt, is sportief gezien misschien wel de spannendste van het weekend.

Interessant is dat Antwerp een van de beste thuisploegen van België is. Het staat 3e achter het onvermijdelijke duo Union-Anderlecht, met slechts één nederlaag in de klassieke fase. Maar Genk staat… 3e in België in het uit-klassement! We kunnen dus een zwaarbevochten wedstrijd verwachten, zoals de noteringen (2.3 / 3.50 / 3.10) laten zien.

Tip van de redactie: Thuisnotering van 2.3 is altijd erg aantrekkelijk. De notering voor ‘beide teams scoren’ staan aan 1.6 bij Ladbrokes. Tot slot, twee noteringen die het vermelden waard zijn: George Ilenikhena’s doelpunt staat aan 3 en Tolu Arokodare’s (die penalty’s trekt) staat aan 3.75. Beide zijn een goede weddenschap!

Kan Brugge Sporting Anderlecht stoppen?

De paradox van Anderlecht is dat ze onverslaanbaar lijken te zijn. Dit afgezien van die misser tegen Kortrijk, die de uitzondering op de regel was. Tegen Antwerp werd Anderlecht gedomineerd… tot die rode kaart ‘uitgelokt’ door Thorgan Hazard. Maar als het ‘geluk’ zo vaak op is, is het eigenlijk geen geluk meer.

Club Brugge heeft het moeilijk dit seizoen en de schok van het ontslag van Ronny Deila lijkt maar een beperkt effect te hebben gehad. De tweede helft in Cercle was beter, maar tegen RSCA zullen ze sterker moeten zijn dan dat. Lukt het Blauw-Zwart? Ze verloren in de klassieke fase, maar dat was hun enige thuisnederlaag.

Het is moeilijk voor te stellen dat Anderlecht dit seizoen voor de tweede keer wint in het Jan Breydel, net zoals het moeilijk voor te stellen is dat Brugge zo’n sterk RSCA-ploeg kan verslaan. Toch moet Anderlecht zijn play-off campagne een vliegende start geven.

De favoriet van de redactie: Ladbrokes biedt zeer hoge noteringen voor Anderlecht om te winnen (3.9). Maar zelfs de dubbele kans is interessant: in X2 (gelijkspel of winst voor RSCA) vind je noteringen aan 1.85. Als je, net als wij, Anderlecht niet verslagen ziet worden, dan staat je iets moois te wachten. En het doelpunt van Kasper Dolberg staat aan 3.75. Ook hier neemt de Deen de strafschoppen!

Charleroi kan niets anders doen dan winnen

Sporting Charleroi kreeg een echt ‘cadeau’ bij de kalenderloting. De Zebra’s beginnen thuis tegen hekkensluiter RWDM. Met 5 punten voorsprong is er maar één scenario aanvaardbaar op de Mambourg: winnen. Maar zo eenvoudig is het niet. Beide teams zijn van coach gewisseld en het is moeilijk te zeggen wat we deze zaterdag zullen zien.

Het zal niet verbazen, gezien hun positie op de ranglijst, dat RWDM één van de slechtste uitploegen van België is. Alleen… Charleroi doet het slechter, maar de Carolo’s zijn de 11e beste thuisploeg van België. Dus er is genoeg om zaterdag vertrouwen in te hebben. Kan Yannick Ferrera het stervende Molenbeek nieuw leven inblazen? Tegenover hem heeft Rik De Mil… al een ploeg gered dit seizoen (Westerlo), en zal zeker uit zijn op revanche na zijn abrupte ontslag.

In werkelijkheid is het moeilijk voor te stellen dat Charleroi iets anders zou doen dan deze wedstrijd winnen, wat een enorme druk op hun spelers zal leggen. En dat zou wel eens hun probleem kunnen zijn. Zelfs een gelijkspel, gekoppeld aan een overwinning van Kortrijk of Eupen, zou een zeer, zeer slechte deal zijn. En voor RWDM zou een nederlaag bijna het einde betekenen.

Weddenschap van de redactie: Zoals vaak het geval is wanneer de angst voelbaar is, kan de inzet voorrang krijgen op het spel, zoals het cliché zegt. Heb je geluk? De notering voor een 0-0 is 10 bij Ladbrokes. En we denken erover om er een kleine eenheid op te zetten. Charleroi niet in staat om te scoren, RWDM catastrofaal weg van huis: het staat allemaal op een rijtje. Veiliger: ‘Scoren beide teams? Nee’ staat aan 1.98.

De rest van de JPL-hoogtepunten van de dag:

Mechelen – STVV: Beide ploegen scoren, 1.70;

Standard – OHL: Gelijkspel, 3.75;

Eupen – Kortrijk: KV Kortrijk wint, 2.8;

Westerlo – AA Gent: Beide ploegen scoren, 1.58.