Speelt Romelu Lukaku volgend seizoen nog bij Inter?

De vraag op ieders lippen is of Romelu Lukaku volgend seizoen nog steeds het shirt van Inter Milan draagt. De Belgische spits, die door Chelsea wordt uitgeleend aan Inter, heeft een ingewikkelde campagne achter de rug bij de Nerazzurri. Dit komt door een aantal blessures die hem enige tijd uit de roulatie hielden.

Een bankzittersrol voor Romelu Lukaku

Zelfs zonder blessures is Big Rom niet langer een onbetwiste starter in de ogen van zijn coach Simone Inzaghi. Hij moet het vaak doen met invalbeurten. Samen met Edin Dzeko staat hij aan de top van de Milanese aanval.

De Rode Duivel lijkt de laatste tijd echter weer in vorm. Zo scoorde hij zijn negende doelpunt in de Serie A dit weekend tegen Napoli. Hij heeft gescoord in zijn laatste drie wedstrijden in de Serie A.

Zal zijn hernieuwde vorm hem in staat stellen volgend seizoen in het shirt van Inter te blijven? Dat is de wens van Lukaku, die volgens sommige Italiaanse media bereid is zijn verblijf in het San Siro te verlengen. Daarbij zou hij een salarisverlaging te accepteren. De Milanese club verkeert in financiële moeilijkheden. Het kan zich niet veroorloven de spits, in de top 10 van de Serie A, onder dezelfde voorwaarden te verlengen.

Inter Milan en Chelsea zullen een overeenkomst moeten vinden om zijn lening volgend seizoen te verlengen. Dit omdat het Milanese management geen optie tot koop heeft en zich waarschijnlijk geen transfersom kan veroorloven. Chelsea verkiest hem misschien te verkopen aan een andere club om wat van de €130 miljoen terug te verdienen die de Londenaren in de zomer van 2021 betaalden om Romelu Lukaku aan te kopen.

Maar voorlopig ligt de focus op de Champions League-finale, waar Romelu Lukaku en Inter Milan op 10 juni in Istanboel tegenover Manchester City komen te staan. Een wedstrijd die wel eens bepalend zou kunnen zijn voor Big Rom…